Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θλάσεις και ανάλυση

Δημοφιλή

Γράφουμε για τα μυϊκά προβλήματα και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε και δεν το παίζουμε ειδικοί. Ρωτάμε, ψάχνουμε και μαθαίνουμε ώστε στο τέλος να καταγράψουμε. Στο κάτω-κάτω μετά από τόσα χρόνια στο χώρο κάτι… έχουμε μάθει και μπορούμε να διαχωρίσουμε γεγονότα και καταστάσεις.

Το φετινό πρόβλημα του ΠΑΟΚ με τις οκτώ θλάσεις δεν είναι τραγικό για τους 3,5 μήνες, δεν είναι όμως και κάτι που περνάει απαρατήρητο.

Καταγράφοντας τους αθλητές που έχουν υποστεί θλάσεις, βλέπουμε ότι είναι δύο μεγάλοι… Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, δύο μικροί Κουλιεράκης (ανακοινώθηκε οίδημα που τον άφησε έξω όμως για πάνω από 10 ημέρες) και Λύρατζης, αλλά και τέσσερις νεοαποκτηθέντες. Οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές και με βάση όλη την ανάλυση που έγινε και εντός ομάδας, δεν μπορεί να είναι ένα το αίτιο που προκαλεί προβλήματα. Δεν είναι ένα το γενικό κακό, αλλά μάλλον υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση.

Αρκετοί από αυτούς δεν έχουν βαρύ ιστορικό (ο Λύρατζης πρώτη φορά) ενώ και το γεγονός ότι έχουν τραυματιστεί τέσσερις νεοαποκτηθέντες που φέτος μπήκαν στην ομάδα και τώρα εξοικειώνονται στο πρόγραμμα προπόνησης είναι άξιο αναφοράς.

Στο μεγάλο θέμα εργομετρικά ή GPS η ομάδα νιώθει απόλυτα βέβαιη ότι οι καθημερινές μετρήσεις με τα γιλέκα GPS έχουν ξεπεράσει την ανάγκη των εργομετρικών. Οι καθημερινές μετρήσεις εκατοντάδων δεδομένων, υπερκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες που έδιναν τα εργομετρικά που γίνονταν 2-3 φορές το χρόνο Με αυτά και με αυτά κάτι δεν πάει καλά και απ’ ότι φαίνεται θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο εξειδικευμένη ανάλυση για την προπόνηση του κάθε αθλητή, ειδικά αν ο καθένας έχει ατομικές ανάγκες που ξεπερνούν τις ανάγκες του συνόλου.


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην απεργία

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις συντακτών της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά… «Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ,...

Στην ίδια κατηγορία