Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Θέλει παίκτες-προσωπικότητες»

Δημοφιλή

Το τι έφταιξε κι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη Λέφσκι Σόφιας, αλλά και το τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα στην εξέλιξη της σεζόν, αναλύει στη FORZA o Γιώργος Τουρσουνίδης.

«Προσωπικά διαφωνώ με τον Λουτσέσκου στο κομμάτι των δηλώσεων που έκανε, μιλώντας για μη ετοιμότητα του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με τη Λέφσκι Σόφιας. Οφειλε να κάνει τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να παρουσιάσει μια, όσο γίνονταν περισσότερο, έτοιμη ομάδα για αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Κανείς δεν είχε την απαίτηση σ’ αυτό το χρονικό διάστημα να δει έναν ΠΑΟΚ στο 100% της αγωνιστικής του ετοιμότητας, αλλά κι αυτή η εικόνα, που παρουσίασε στα ματς με τους Βούλγαρους ήταν απογοητευτική.

ΤΟ «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ» ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

«Η παρουσία του Ζίβκοβιτς, που διανύει μια μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος, σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δεν του λείπει η διάθεση, κανείς δεν τον κατηγορεί ότι δεν προσπαθεί, ωστόσο, ό,τι κι αν κάνει μέσα στο γήπεδο, δεν του προκύπτει κάτι θετικό».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

«Σαν μεγάλη ομάδα που είναι, ο ΠΑΟΚ πρέπει να διαχειριστεί με επιτυχία τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Πέρσι μας έκανε υπερήφανους με την ευρωπαϊκή του πορεία, φέτος έφυγε πολύ νωρίς από το Κόνφερενς Λιγκ, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να δει μπροστά. Αφού πρώτα όλοι στην ομάδα προβληματιστούν για το τι έφταιξε, να βρουν τις λύσεις και σταδιακά η ομάδα να βρει την απαραίτητη χημεία. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να συμβεί τώρα, αλλά θα έλεγα ότι πρέπει να έρθουν στον ΠΑΟΚ έτοιμοι και ποιοτικοί παίκτες, έτσι ώστε η ομάδα να είναι ελκυστική για τον κόσμο, αλλά και ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα. Χρειάζονται, λοιπόν, παίκτες-προσωπικότητες, που με το ‘καλημέρα’ στην ομάδα, θα μπορέσουν να την ανεβάσουν επίπεδο. Όλα αυτά, βέβαια, θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα. Και αναρωτιέμαι αν τώρα μπορούν να γίνουν αυτές οι διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ. Ακόμη, όμως, κι αν δεν υπάρξουν προσθήκες στο έμψυχο υλικό, οι υπάρχοντες παίκτες με τον Λουτσέσκου οφείλουν να παρουσιάσουν έναν πολύ καλύτερο ΠΑΟΚ στην εξέλιξη της σεζόν. Από την άλλη, υπάρχουν αρκετοί παίκτες-μετριότητες, που, κατ’ εμέ, δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονται στο ρόστερ. Μάλιστα, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, αν σκεφθεί κανείς και τα αρκετά μεγάλα συμβόλαια, που τους συνοδεύουν. Κι αυτό, είναι ένα φαινόμενο, που παρατηρείται στον ΠΑΟΚ τα αρκετά τελευταία χρόνια».

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

«Γεγονός είναι ότι έχει επιχειρηθεί φέτος μια αρκετά μεγάλη ανανέωση στο έμψυχο υλικό. Εδώ θέλω να πω ότι το νεαρό της ηλικίας ενός παίκτη δεν μπορεί ν΄ αποτελεί ούτε δικαιολογία, ούτε άλλοθι για ενδεχόμενη όχι καλή απόδοσή του. Αν… το έχει ένας παίκτης, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται, το βγάζει μέσα στο γήπεδο και δείχνει ποιος πραγματικά είναι. Δεν μπορώ να δεχτώ τη λέξη ‘μικρός’ για έναν 22χρονο ή 23χρονο παίκτη. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε δίκαια, αυτή είναι η αλήθεια, και μάλιστα από μια κατώτερη του ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, σχεδόν στο σύνολό τους οι νεοαποκτηθέντες παίκτες δεν μας έδειξαν κάτι το θετικό, χωρίς αυτό απαραίτητα να προκαταβάλει και τη μελλοντική παρουσία τους στην ομάδα».

 

 


Τελευταία νέα

Βόλεϊ: Κεκλεισμένων των θυρών το Final 4!

Μια μέρα πριν την έναρξη του Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών στη Λάρισα, όπου θα συμμετέχουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός,...

Στην ίδια κατηγορία