Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θέλει να…μείνει στο «σπίτι» του

Δημοφιλή

Ο Νίκος Μελίσσας δεν είναι απλά ένας από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που βρίσκεται στη λίστα των δανεικών του ΠΑΟΚ, και αυτό συμβαίνει λόγω της «συχνής» παρουσίας του σε αυτή.  Ο «κανόνας» των δανεισμών θέλει τους ποδοσφαιριστές να κάνουν μάξιμουμ δυο θητείες ως δανεικοί και ακολούθως είτε να επιστρέφουν έχοντας πείσει για την αξία τους, είτε να αποχωρούν οριστικά, βρίσκονται αλλού τον δρόμο τους. Το καλοκαίρι του 2019, ο Νίκος Μελίσσας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, έχοντας ήδη αγωνιστεί σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες και ακολούθως πήρε το… πέμπτο φύλλο πορείας, με το οποί βρέθηκε στο Βόλο. Από το 2012 μέχρι σήμερα, έχουν υπάρχει και δυο σεζόν στις οποίες ήταν στο ρόστερ των ασπρόμαυρων, το 2012-13 και το 1015-16. Ο δανεισμός του στη Λαμία στην οποία και έμεινε για δυο σεζόν, ήταν αυτό που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ «έβλεπε» τον Μελίσσα. Η διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές έχει να κάνει και με τη θέση στην οποία αγωνίζεται. Πολλές φορές η καθιέρωση έρχεται σε μεγαλύτερη ηλικία, με τα παραδείγματα τερματοφυλάκων των οποίων η καριέρα τους «γέμισε»  στο δεύτερο μισό της να είναι πολλά. Τη διετία 2017-2019, ο Μελίσσας έγραψε συνολικά 16 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα της Λαμίας.

Στην καλύτερη διετία του ΠΑΟΚ, ο Μελίσσας κατάφερε να κάνει τους ανθρώπους του να ασχοληθούν μαζί του, να τον προσέξουν και να αναζητήσουν τρόπο ώστε αφενός να μη τον χάσουν αφετέρου να μην τον απενεργοποιήσουν και να του δώσουν τη δυνατότητα να δείξει πράγματα. Ο Μελίσσας έχει συμπληρώσει τρεις σεζόν ως γκολκίπερ ομάδων πρώτης κατηγορίας και στα 27 του διεκδικεί το εισιτήριο όχι απλά της επιστροφής αλλά και της παραμονής στην Τούμπα, σε μια θέση στην οποία θα γίνουν αρκετές συζητήσεις το καλοκαίρι για τον τρόπο με τον οποίο θα χτιστεί η τριάδα των κίπερ ενόψει της σεζόν 2020-21. Η στατιστική ανάγνωση της μέχρι τώρα παρουσίας του στην ομάδα του Βόλου δείχνει το… περίεργο δέσιμό του με το γήπεδο της Λαμίας. Στην αναμέτρηση του ΝΠΣ στη Φθιώτιδα, ο Μελίσσας έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, στο πιο απαιτητικό για εκείνον παιχνίδι. Μπορεί ο Βόλος να «λύγισε», δεχόμενος γκολ δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, όμως η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε 8 επεμβάσεις του Μελίσσα, τις περισσότερες από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι. Η δεύτερη πιο παραγωγική του εμφάνιση ήταν στο ντέρμπι της Θεσσαλίας, στο οποίο έγραψε πέντε επεμβάσεις, με την ομάδα του Βόλου να χάνει τελικά με 2-1.

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τη σεζόν με τους Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς να είναι οι δυο γκολκίπερ που ουσιαστικά μοιράστηκαν τη θέση του «Νο1» με τον Σέρβο να έχει μετρήσει 20 συμμετοχές και τον Έλληνα κίπερ να έχει 15. Όπως στις περισσότερες θέσεις, έτσι και σε αυτή των τερματοφυλάκων, οι «ασπρόμαυροι» θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο δόμησης της δυάδας των γκολκίπερ για την επόμενη σεζόν, με τον Νίκο Μελίσσα να μην μπορεί να αποκλειστεί από το «κάδρο». Η πορεία του στη μεγάλη κατηγορία, με τις ομάδες εκτός ΠΑΟΚ, έδειξε πως μπορεί να υπολογίζεται ως ένας κίπερ που μπορεί να πλαισιώσει ένα δίδυμο, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της σεζόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στο πόλο ονειρεύονται μεγάλα πράγματα, και δικαιολογημένα

Κόντρα στα προγνωστικά η ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης, εξασφάλισε παράλληλα και την ευρωπαϊκή έξοδο, μετά...

Στην ίδια κατηγορία