Θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση:

Η μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 δεν μπορεί παρά να έχει και τις… παρενέργειες της, που θα ταλαιπωρήσουν τις 34 ομάδες –μαζί και τον ΠΑΟΚ Β΄ -στη διάρκεια της σεζόν.

Από τη στιγμή που πρέπει το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Μαΐου 2022, η διοργάνωση και στους δύο ομίλους θα πρέπει να «στριμωχτεί» σε διάστημα μόλις έξι μηνών. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι έχει προκύψει ένα εξοντωτικό καλαντάρι, που σε κανονικές συνθήκες καμία Λίγκα δεν θα δημιουργούσε για τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες.

Αρχής γενομένης από τις 24 Νοεμβρίου, οι ομάδες θα αναγκαστούν να δώσουν συνολικά έντεκα εμβόλιμες αγωνιστικές (όλες ημέρα Τετάρτη). Στο διάστημα, μάλιστα, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 27 Απριλίου (μικρότερο του ενός μήνα) θα γίνουν τέσσερις εμβόλιμες! Και, βέβαια, αν για οποιονδήποτε λόγο απαιτηθεί στη διάρκεια της σεζόν ν΄ αναβληθεί κάποια αγωνιστική, αυτή θα πρέπει ν’ αντικατασταθεί από μια επιπλέον αντίστοιχη εμβόλιμη.

Οι μόνες διακοπές που θα υπάρξουν θα είναι τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα. Συνολικά θα διεξαχθούν 272 αναμετρήσεις σε διάστημα 176 ημερών.

Οι εμβόλιμες αγωνιστικές θα είναι οι: 4η (24/11), 8η (15/12), 10η (29/12), 11η (5/1), 13η (12/1), 19η (16/2), 23η (9/3), 27η (30/3), 29η (6/4), 31η (13/4) και 33η (27/4).

Τα πράγματα, πάντως, θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για πέντε ομάδες της κατηγορίας, που συνεχίζουν την πορεία τους στο κύπελλο. Ο Λεβαδειακός, η Αναγέννηση Καρδίτσας, η Λάρισα, η Νίκη Βόλου και η Κηφισιά έχουν προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι θα προστεθούν τουλάχιστον άλλα δύο παιχνίδια στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους μέσα στο Δεκέμβριο.

Η υποχρέωση για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος προκύπτει από το ότι στις 8 και 15 Μαΐου θα διεξαχθούν τα διπλά μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των δύο ομίλων για την ομάδα, που θα ανέβει απευθείας στη μεγάλη κατηγορία. Ο ηττημένος στη συνέχεια θα κληθεί σε νέους αγώνες κατάταξης, με την ομάδα, που θα έχει τερματίσει στην προτελευταία θέση της Σούπερ Λιγκ.

Η ουσία είναι ότι οι 34 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη περιπέτεια, αλλά και ταλαιπωρία, που θα μπορούσε να είχε μετριαστεί αν το πρωτάθλημα άρχιζε, αν όχι στην ώρα του, τουλάχιστον με κάποια μικρή χρονική καθυστέρηση. Το μόνο που μπορεί να τις… παρηγορήσει είναι το γεγονός ότι, από τη στιγμή που είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους, θα έχουν να διανύσουν και μικρότερες αποστάσεις για τα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Εξαίρεση αποτελεί ο Ολυμπιακός Β΄, που έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στο βόρειο όμιλο, συνεπώς ανά δεύτερη αγωνιστική θα πρέπει να ταξιδεύει στη βόρεια Ελλάδα.

Πείτε μας πώς σας φάνηκε το άρθρο
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο