Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θα τη βρουν μπροστά τους

Δημοφιλή

Τα καταφέραμε και πάλι. Όταν σ’ ολόκληρη την Ευρώπη η μπάλα έχει αρχίσει να κυλά στο χορτάρι, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ παρατείνουν για λίγο (;) ακόμη τις προπονήσεις, διευρύνοντας και τον κύκλο των φιλικών αναμετρήσεων τους, μια και δεν είχαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπως είχε προγραμματιστεί. Η λέξη, βέβαια, «προγραμματισμός» στη χώρα μας μάλλον θα πρέπει να καταργηθεί, αφού ό,τι συζητείται και αποφασίζεται επί χάρτου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εφαρμοστεί και στην πράξη…

Το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά των ομάδων ήταν γνωστό εδώ και μήνες. Ωστόσο, αφέθηκε ουσιαστικά να συρθεί μέχρι το… 90΄ και, όταν αφήνεις κάτι για επίλυση την τελευταία στιγμή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πέσεις σε τοίχο και θ’ αναβάλλεις τη λύση για… αργότερα.

Το πρωτάθλημα κάποια στιγμή-δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά-θ’ αρχίσει. Μόνο που μέχρι να γίνει αυτό, προπονητές και παίκτες των ομάδων θα πρέπει ν’ αναθεωρήσουν το σχεδιασμό τους, που υποτίθεται ότι είχε ως πρώτο στόχο να παρουσιαστούν έτοιμοι για δράση αυτό το διήμερο που διανύουμε. Και αυτήν την αναβολή θα τη βρουν μπροστά τους, ειδικά αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της μετάθεσης έναρξης του πρωταθλήματος για τις 11-12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τρεις ολόκληρες εβδομάδες αργότερα σε σχέση με την αρχική ημερομηνία. Σ’ αυτήν την περίπτωση, είτε θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες εμβόλιμες αγωνιστικές (ήδη στο αρχικό καλεντάρι έχουν προβλεφθεί δύο τέτοιες, μία το Δεκέμβριο και μία τον Ιανουάριο), είτε θα πρέπει να περιοριστεί χρονικά η διακοπή των δεκαεφτά ημέρων στην περίοδο των γιορτών (η τελευταία αγωνιστική του 2021 έχει οριστεί για τις 19 Δεκεμβρίου κι η αντίστοιχη πρώτη του 2022 γι’ ανήμερα των Θεοφανίων). Κι όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι κανένα άλλο έκτακτο γεγονός δεν θα προκύψει στην εξέλιξη της σεζόν και το οποίο θα οδηγήσει αναγκαστικά σε νέα διακοπή και σε νέα ανατροπή του προγράμματος.

Οι εμβόλιμες αγωνιστικές, βέβαια, σημαίνουν επιβάρυνση για τις ομάδες, που θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την ποιότητα του ποδοσφαιρικού θεάματος. Πολύ δε περισσότερο για τον ΠΑΟΚ (εφόσον περάσει στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ) και τον Ολυμπιακό, που θα έχουν και τις παράλληλες ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πολυτιμότερος στο Γιαν Μπρέιντελ ο Κοτάρσκι!

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Ντόμινικ Κοτάρσκι έδωσαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, με τον Κροάτη τερματφύλακα να παίρνει το βραβείο του...

Στην ίδια κατηγορία