Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα υπέρ και τα κατά για την Ευρώπη

Δημοφιλή

H κατάκτηση της 5ης θέσης στην κανονική διάρκεια, δεν προσφέρει στον ΠΑΟΚ μόνο το δικαίωμα να ονειρεύεται πρόκριση στους «4» της Basket League μιας και αποφεύχθηκε – σε πρώτη φάση – ο Παναθηναϊκός, αλλά και κάτι ακόμα: Το εισιτήριο για το Basketball Champions League της νέας σεζόν!

«Ναι, έχουμε το συναίσθημα, έχουμε την τρέλα, αλλά θέλει και λογική. Αλλιώς θα λέγαμε «πάμε να φέρουμε παίκτες, να παίξουμε Ευρώπη» τόνισε προ ολίγων ημερών ο Θανάσης Χατζόπουλος, δίνοντας για μία ακόμα φορά το στίγμα το πως θα έχει στο μυαλό του (και) τη νέα σεζόν, όντας την ίδια στιγμή ο πρώτος που θέλει να δει ξανά τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά παρκέ!

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως ο ίδιος δεν θα πάρει αβίαστα την τελική του απόφαση, μιας και ο μεγάλος στόχος παραμένει ένας: Η πλήρης εξυγίανση της ΚΑΕ!

«Με την πέμπτη θέση, η ευρωπαϊκή συμμετοχή, είναι εξασφαλισμένη, αλλά το θέμα της Ευρώπης, έχει να κάνει με την επιθυμία που υπάρχει και με οικονομικά δεδομένα. Την απόφαση όμως θα την πάρει η διοίκηση» τόνισε από την πλευρά του ο Άρης Λυκογιάννης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης επί του Περιστερίου, αφού πρώτα βέβαια έστειλε το… μήνυμά του στον Θανάση Χατζόπουλο, φωνάζοντας «Europe» στο κέντρο του γηπέδου μαζί με τους παίκτες του!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση που θα πάρει ο Θανάσης Χατζόπουλος, ασφαλώς και παίζει το… σημείο εκκίνησης του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League. Με τον Παναθηναϊκό να έχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο για την Ευρωλίγκα και τον Προμηθέα να παίζει στο Eurocup, οι θέσεις της Ελλάδας στο BCL της νέας σεζόν, θα είναι τρεις. Οι δύο εξ αυτών, αφορούν τους ομίλους της διοργάνωσης και η τρίτη τα προκριματικά.

Ακόμα και αν το Λαύριο δηλώσει συμμετοχή στο BCL, κάτι που μόνο σίγουρο δεν είναι, ο ΠΑΟΚ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδέκτης πρόσκλησης από τη FIBA για απευθείας συμμετοχή στους ομίλους, ακόμα και αν τερματίσει 5ος!

Αυτό, θα συμβεί για δύο λόγους. Ο πρώτος, έχει να κάνει με τη βαθμολογία του Δικεφάλου στη διοργάνωση, ενώ ο δεύτερος με την επιθυμία της FIBA να έχει στον ΠΑΟΚ στην «βιτρίνα» της!

Ενδεικτικό αυτού είναι πως η FIBA έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ, έχοντας σε τεράστια εκτίμηση τόσο τη δυναμική του ΠΑΟΚ ως brand name όσο και την παρουσία του Δικεφάλου στις 4 από τις 5 διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, στις οποίες ο ΠΑΟΚ «μέτρησε» τρεις προκρίσεις στα πλέι οφ!

ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ

Η τελική απόφαση του Θανάση Χατζόπουλου θα παρθεί ύστερα από… ενδελεχή μελέτη όλων των οικονομικών στοιχείων που ενέχει η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο BCL.

Στα… υπέρ, ασφαλώς και συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων το γόητρο του ΠΑΟΚ αλλά και το δέλεαρ που θα έχουν (κυρίως) οι ξένοι παίκτες που θα προσεγγίσει το καλοκαίρι, ωστόσο μία συμμετοχή στην Ευρώπη – από τη στιγμή που ο Χατζόπουλος δεν θέλει επουδενί να δει μία ομάδα που απλά θα συμπληρώνει τον «χάρτη» του BCL – σημαίνει περισσότερα έξοδα (αεροπορικά ταξίδια, ξενοδοχεία), μεγαλύτερη κόπωση των παικτών και την ανάγκη για ένα ποιοτικότερο και «βαθύτερο» ρόστερ σε σχέση με το φετινό!

Η όλη «εξίσωση», θα ήταν πάντως πιο εύκολη εάν ο ΠΑΟΚ γνώριζε από τώρα το αν ο κόσμος θα επιστρέψει τη νέα σεζόν στα γήπεδα, μιας και σε αυτή την περίπτωση θα προκύψουν σημαντικά έσοδα από διαρκείας, απλά εισιτήρια, καθώς τα έσοδα από το BCL είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν ούτε για τις… μετακινήσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρώτη φορά του Σρέντερ

Ο 38χρονος Γερμανός Ρόμπερ Σρέντερ ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των Play Off...

Στην ίδια κατηγορία