Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Τα παιχνίδια θα΄ ναι μια… παρωδία»

Δημοφιλή

Οι ημέρες της καραντίνας και το lockdown, άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους (και) στους ποδοσφαιριστές που μοιραία έπιασαν…αράχνες όλο αυτό το διάστημα και βάζουν στην «πρίζα» τους προπονητές εν όψει των αγώνων που έρχονται (;) για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Σημείο αναφοράς αποτέλεσε εντός της εβδομάδας η έξοδος από την καραντίνα και η επιστροφή των σουπερλιγκάτων ομάδων στις προπονήσεις, με βάσει τη νέα (υγειονομική) ντιρεκτίβα που είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα ασφαλείας.

Το δόγμα «μένουμε σπίτι» αντικαταστάθηκε από το «μένουμε ασφαλείς».

Κι αυτό ακριβώς καλούνται να κάνουν πράξη οι παίκτες και προπονητές που πάτησαν ξανά το γρασίδι. Τα προπονητικά κέντρα άνοιξαν και αφού έγινε ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος απέκτησαν ξανά σφυγμό.

Σε επικοινωνία πάντως που είχε η στήλη με κόουτς ομάδας της Super League, διαπίστωσε πως ο προβληματισμός για την κατάσταση των παικτών και το πως θα καταφέρουν μέσα σε ένα μήνα να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να παίξουν (κορωνοϊού επιτρέποντος) επίσημα παιχνίδια μετά τις 15 Ιουνίου, δεν είναι απλά μεγάλος, αλλά κάτι παραπάνω. Τι ακριβώς μας μετέφερε ο κόουτς; Ιδού μια γεύση:

«Τα παιχνίδια που έρχονται θα΄ναι μια…παρωδία. Οι παίκτες με τον τρόπο που διεξάγονται πλέον οι προπονήσεις, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να΄ναι έτοιμοι μέχρι τις 15 Ιουνίου, ημερομηνία που σχεδιάζει η Super League να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Η καραντίνα μοιραία έφερε πολύ πίσω τους ποδοσφαιριστές κι αυτό φαίνεται από τις πρώτες προπονήσεις που κάναμε τις τελευταίες ημέρες.

Οι παίκτες έχουν επιστρέψει σε χειρότερη κατάσταση και από την πρώτη ημέρα της επιστροφής τους στις προπονήσεις μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών.

Στις διακοπές τους μπορούσαν να βγουν στο δρόμο, να τρέξουν, να κινηθούν να πάνε γυμναστήριο, να κάνουν βάρη και να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, κάτι που δεν συνέβη στον ίδιο βαθμό το διάστημα της καραντίνας όπου παρέμειναν κλεισμένοι για πολλές ημέρες και ώρες στα σπίτια τους. Είναι ζήτημα αν θα μπορούν να βγάλουν δύο ημίχρονα και μακάρι να διαψευστώ, αλλά θα υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί».

KOYΪΖ: ποιον γνωστό Έλληνα ατζέντη «επισκέφτηκε» ο κορωνοϊός κι αφού τον ταλαιπώρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό, στο τέλος νικήθηκε;

*Την ρήτρα (100.000 ευρώ) εξαγοράς των δικαιωμάτων του Μιγκέλ Μεγιάδο από την Τσακαρίτα, ετοιμάζονται να πληρώσουν στον ΟΦΗ. Κι αυτό, όχι μόνο επειδή τους… κάνει το αγωνιστικό πακέτο του Αργεντινού αμυντικού μέσου, αλλά και λόγω του ό,τι ποντάρουν στο «σουξέ» που έχει στις αγορές και την μεταπωλητική αξία του.

ΤΟ HOMEWORK ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΜΕΔΟ

Μία που έγραψε η στήλη για την μελέτη που βρίσκεται εν εξελίξει – εν μέσω πανδημίας – στην Τραμπζονσπόρ για σουπερλιγκάτο ποδοσφαιριστή και μία που στο…καπάκι κυκλοφόρησε πως η τουρκική ομάδα δείχνει ενδιαφέρον για τον Λισάντρο Σεμέντο του ΟΦΗ. Αν και στην προκειμένη περίπτωση, οι γείτονες μάλλον έρχονται δεύτεροι (και καταϊδρωμένοι) για τον Αφρικανό winger.

ΑΡΗΣ

Μια κουβέντα είναι να μεταπηδήσει ο Φετφατζίδης από τον Άρη στον Παναθηναϊκό. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «κίτρινους» και για την επόμενη σεζόν. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να αποζημιωθεί ο Άρης με κάποια καλά ευρουλάκια που δεν μπορεί να προσφέρει το «τριφύλλι». Ίσως να μπορούσε να παίξει το… μονοπάτι της προσφυγής, αλλά αυτό δεν υπάρχει στο οπτικό πεδίο του ποδοσφαιριστή και του εκπροσώπου του.

*Με αφορμή τις νέες αραβικές «σειρήνες» που θα ηχήσουν το φετινό καλοκαίρι για τον Πέτρο Μάνταλο, η στήλη έκανε ρεπορτάζ στα ενδότερα της ΑΕΚ.

Έχουμε και λέμε: στην «Ένωση» αξίωναν στην π.κ. (προ κορωνοϊού) εποχή ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ για την πώληση των δικαιωμάτων του 28χρονου ποδοσφαιριστή.

Μένει να φανεί κατά πόσον έχουν διαφοροποιηθεί τα «θέλω» τους και μέχρι που είναι διατεθειμένοι να ρίξουν την τιμή, από την στιγμή που εκδηλωθεί επίσημο (αραβικό) ενδιαφέρον για τον Μάνταλο, όπως έχουν την πληροφόρηση πως θα συμβεί με φόντο το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Να θυμίσουμε ότι το συμβόλαιο του Μάνταλου λήγει το καλοκαίρι του ΄22.

Κι αν τελικά στην ΑΕΚ αποφασίσουν να προχωρήσουν στην…περήφανη πώλησή του, εκτός από τα χρήματα που θα εξασφαλίσουν, συγχρόνως θα εξοικονομήσουν και το συμβόλαιό του ποδοσφαιριστή το οποίο αγγίζει τα 800 χιλιάρικα ετησίως συν την (μειωμένη πλέον) εφορία.

Και μία ακόμα λεπτομέρεια: στην «Ένωση» δεν είναι ανοιχτοί σε προτάσεις δανεισμού του Μάνταλου με οψιόν αγοράς κι αυτό έχουν φροντίσει να καταστήσουν ξεκάθαρο και σαφές στέλνοντας το κατάλληλο… μήνυμα στις αγορές.

*Μεταγραφικά…δίχτυα στον Παναθηναϊκό έριξε ο Τόνι Κάλβο. Ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του Άρη και της Βέροιας επικοινώνησε με τον τεχνικό διευθυντή των «πρασίνων», Τσάβι Ρόκα, ωστόσο «κόπηκε».

ΚΟΥΪΖ: ποιος τεχνικός διευθυντής σουπερλιγκάτης ΠΑΕ «μαγειρεύει» την… περήφανη πώληση πρωτοκλασάτου Έλληνα ποδοσφαιριστή της ομάδας πίσω από την πλάτη του «μεγάλου»;

Ο «ΑΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΟΣ» ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

Ορατότης μηδέν για νέο επενδυτή στην Ξάνθη. Εκτός πάλι κι αν ο Χρήστος Πανόπουλος έχει κάποιον φυλαγμένο άσο στο μανίκι, τον οποίο θα ρίξει στο τραπέζι στο κατάλληλο τάιμινγκ. Κάτι πάντως που δεν πιστεύουν πως μπορεί να συμβαίνει ούτε οι στενοί συνεργάτες του. Κι αυτό παρά την σημαντική έκπτωση στα «θέλω» του – όπως έχει αποκαλύψει η στήλη – σχετικά με την πώληση του πακέτου των μετοχών της θρακιώτικης ΠΑΕ. Δύσκολες οι εποχές για επενδυτές.

*Δεν γνωρίζω αν πράγματι ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Απόστολου Αποστολόπουλου από τον Πανσερραϊκό, έπειτα από το «ναυάγιο» (λόγω κορωνοϊού) της μεταγραφής του 17χρονου αριστερού μπακ στη Βίλεμ. Εκείνο που έμαθα πάντως από Σέρρες μεριά, είναι πως τα «λιοντάρια» ψάχνονται για αριστερό μπακ εν όψει της νέας σεζόν και στην ατζέντα τους κυκλοφορεί ο νεαρός Απόστολος Μαρτίνης που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο ΚΑΝΑΝΤΙ «ΒΛΕΠΕΙ» ΈΝΙΝΓΚ

Εκτός από το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, ο (παλιόφιλος) Νταμίρ Κάναντι «ψήνεται» και για αυτό του Άρη. Ο Αυστριακός τεχνικός λόγω γερμανικών θα μπορούσε να επικοινωνεί απευθείας με τον Άγγελο Χαριστέα και για αυτό άλλωστε, φροντίζει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των «κιτρίνων» με τον Μίχαελ Ένινγκ.

*Μπορεί να μην έχει «κλειδώσει» η παραμονή του Άκη Μάντζιου στον πάγκο της Λαμίας εν όψει της νέας σεζόν, αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στην ομάδα της Φθιώτιδας. Ο κόουτς χαίρει απόλυτης εμπιστοσύνης και σύντομα θα την… εξαργυρώσει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλοι οι παίκτες έχουν την τιμή τους στον Παναθηναϊκό, πλην του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος δεν πωλείται. Κι η αλήθεια είναι πως οι «πράσινοι» κυνηγούν μια… περήφανη πώληση που θα προσφέρει σημαντικά έσοδα στο πλαίσιο του οικονομικού προγραμματισμού εν όψει της νέας σεζόν. Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι ένας εκ των παικτών στον οποίο ποντάρουν πολλά, χωρίς όμως μέχρι τώρα να΄χει προκύψει κάτι καλό από τα ξένα κλαμπ που έχουν κάνει scouting report για λογαριασμό του.

ΑΡΗΣ

«Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος» λέει ο θυμόσοφος λαός. Και στην προκειμένη περίπτωση, όσα ξέρει ο Άγγελος Χαριστέας σχετικά με το μεταγραφικό… ban της FIFA στον Άρη, παίζει να μην τα ξέρουν οι υπόλοιποι. Για να περάσουμε στο… παρασύνθημα του ρεπορτάζ, ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρίνων» έχει να λέει τελευταία στις ιδιαίτερες συζητήσεις του πως το «ban» τελειώνει και σύντομα θα αρθεί και επισήμως.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το τάιμινγκ της απόφασης του Πέδρο Μαρτίνς να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, δεν ξάφνιασε μόνο τη διεθνή πιάτσα των ατζέντηδων, αλλά και άτομα που έχουν πρόσβαση στον Πορτογάλο προπονητή και τη δυνατότητα να λένε κάποιες κουβέντες παραπάνω μαζί του. Ο κόουτς της πειραϊκής ομάδας μέχρι πρότινος υποστήριζε πως δεν θα βιαστεί να απαντήσει στους «ερυθρόλευκους» κυνηγώντας την προοπτική μετακόμισης στην Αγγλία.

ΑΕΚ

Το μεταγραφικό μπάτζετ το οποίο θα΄χει στη διάθεσή του εν όψει καλοκαιριού, περιμένει να πληροφορηθεί ο Ίλια Ίβιτς και να δράσει αναλόγως. Κι αυτό θα καθοριστεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος οσονούπω θα΄χει συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού εν όψει της νέας σεζόν. Λεπτομέρεια: το μπάτζετ θα καθοριστεί σε πρώτο χρόνο με το κακό σενάριο και την προοπτική να μην υπάρξει καμία καλοκαιρινή… περήφανη πώληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oι αριθμοί είπαν την αλήθεια στην Τούμπα!

Πολλές φορές οι αριθμοί ενός αγώνα δεν λένε την αλήθεια. Άλλες φορές, όμως, αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο...

Στην ίδια κατηγορία