Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα μυϊκά προβλήματα από… μέσα

Δημοφιλή

Υπάρχει σοβαρό ζήτημα ή όχι με τις θλάσεις; Έχει χαθεί ο έλεγχος με τα μυϊκά ή όχι; Τι απαντάει το αγωνιστικό του ΠΑΟΚ για ένα πολυσυζητημένο θέμα που απασχόλησε όλη την εβδομάδα που πέρασε.

Είναι δραματική η κατάσταση στον ΠΑΟΚ όσον αφορά στους τραυματισμούς; Προκύπτει αδιέξοδο; Είναι σε τέτοια φάση η ομάδα του Λουτσέσκου ώστε να χαθεί ο έλεγχος; Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα πρόβλημα που χρίζει ανάλυσης…

Πολλοί, εκτός ομάδας θεωρούν ότι οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι πάρα πολλοί και παίζουν ρόλο στην καθημερινότητα, αλλά και σε όλη την παρουσία-λειτουργία της ομάδας. Οι εφτά θλάσεις δεν είναι λίγες μέχρι τώρα και πρόσφατα μέσα στην εβδομάδα, ο πολύ ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα Ιβάν Σαββίδης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για να πει τις απόψεις του, αλλά και για να ακούσει εξηγήσεις από τους υπευθύνους της ομάδας. Ποιους δηλαδή; Τον τεχνικό  διευθυντή που έχει τη συνολική ευθύνη λειτουργίας του τμήματος, τον προπονητή που λαμβάνει αποφάσεις στην ομάδα, τους γιατρούς που είναι υπεύθυνοι για την θεραπεία, τους γυμναστές και τους φυσιοθεραπευτές που έχουν την καθημερινή προπόνηση, αλλά και την αποθεραπεία.

Τα νούμερα, το γεγονός ότι η ομάδα έχει λιγότερα ματς, όλες οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί είναι στοιχεία γνωστά. Ποια είναι η απάντηση σε όλα αυτά; Τι λέει η ομάδα από τη δική της πλευρά; Πώς «απολογείται»  και ποια τα επιχειρήματα που επικαλείται απαντώντας σε όλα όσα προκύπτουν;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΘΛΑΣΕΙΣ

Το πρώτο ζήτημα έχει να κάνει με το αν υπάρχει σοβαρό θέμα ή όχι. «Όχι» απαντούν οι άνθρωποι της  ομάδας που μετρούν σε τέσσερις μήνες δουλειάς, έξι θλάσεις και ένα ακόμη σύνθετο θέμα. Πρόκειται για τους Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Τόμας, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Λύρατζη και το θέμα Κουλιεράκη που έπαθε ζημιά κατά το διάστημα παρουσίας του στην Εθνική ομάδα. Το νούμερο αυτό δεν τους πανικοβάλει δεν τους προκαλεί την αίσθηση του σοβαρού ζητήματος. Βάσει μελετών και στατιστικών δεν είναι σε φάση συναγερμού ή γενικής κινητοποίησης. Έτσι υποστηρίζουν…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΤΟ ΚΑΚΟ

Επιπροσθέτως μέσα στην ομάδα όσο και αν έψαξαν όσο και αν ανέλυσαν την κατάσταση δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, μία κατάσταση στην προπόνηση  που προκαλεί  γενικό πρόβλημα. Εκτιμούν ότι τα προβλήματα έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα άτομα και καταστάσεις και όχι με το σύνολο. Για παράδειγμα ο Βιεϊρίνια και ο Ελ Καντουρί είναι ειδικές περιπτώσεις, δύο παίκτες πιο μεγάλοι σε ηλικία που τελευταία βγάζουν ευπάθεια. Οι Τόμας, Ράφα και Νάσμπεργκ τώρα ήρθαν και συνηθίζουν τις εδώ καταστάσεις και συνήθειες.  Και του Λύρατζη είναι ειδική η περίπτωση όπου έγινε λάθος εκτίμηση και κακώς επιβαρύνθηκε μετά από έναν κακό μήνα προπόνησης.

ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ GPS

Όσον αφορά στο μεγάλο θέμα… εργομετρικά ή μετρήσεις από τα GPS στην ομάδα του ΠΑΟΚ είναι πεπεισμένοι: «Η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Τα γιλέκα GPS καλύπτουν πλέον όλες τις ανάγκες σε μετρήσεις που είναι χρήσιμες για την φυσική κατάσταση του αθλητή αλλά και την πρόληψη του τραυματισμού. Μέσα από τα γιλέκα, αυτά που φοράνε όλοι σε προπόνηση και αγώνες, μπορείς να ζητήσεις χιλιάδες δεδομένα τα οποία έχεις καθημερινά και τα αναλύεις». Γι΄ αυτό θεωρούν τα εργομετρικά ξεπερασμένα και όχι απαραίτητα ή ωφέλιμα στη σημερινή ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Είναι πεπεισμένοι ότι εκείνες οι μετρήσεις δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ειδικά στο κομμάτι της πρόληψης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάπως έτσι εντός ομάδας προσέχουν και παρατηρούν την κατάσταση, διατηρούν ειδικό πρόγραμμα εκεί που πρέπει, σε αυτούς που βγάζουν ενοχλήσεις και χτυπάνε καμπανάκια με βάση τα καθημερινά τους νούμερα ενώ δεν έχουν παρατηρήσει ζήτημα και στην αποθεραπεία των τραυματισμών.

Όπως και να έχει το μέλλον θα δείξει αν έχουν απόλυτο δίκιο ή αν το  πρόβλημα γενικευθεί.

 

 


Τελευταία νέα

Ο Ζιρού λέει αντίο στην Μίλαν

Ο Ολιβιέ Ζιρού αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Μίλαν, προκειμένου να ενταχθεί στο MLS για...

Στην ίδια κατηγορία