Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα κάνει όλα και συμφέρει

Δημοφιλή

Με ευκολία ο Κούρτιτς έχει κερδίσει τον τίτλο της καλύτερης μεταγραφικής κίνησης του ΠΑΟΚ στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, έστω κι αν ο… ανταγωνισμός δεν ήταν και υψηλός, όπως αποδείχτηκε στην πορεία του χρόνου.

Πριν φθάσουμε στα μισά της σεζόν, ο Σλοβένος χαφ έχει ήδη πετύχει δέκα γκολ, έχοντας ξεπεράσει την καλύτερη προσωπική του επίδοση, που κρατούσε από την περίοδο 2016-17, όταν ήταν παίκτης της Αταλάντα. Εκείνη τη σεζόν είχε σκοράρει στα εντός έδρας ματς της ιταλικής ομάδας κόντρα σε Τζένοα (3-0) και Ουντινέζε (1-3), όπως και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Κροτόνε (1-3), Μπολόνια (0-2) και Ρόμα (1-1).Οσο για τις τρεις τελευταίες σεζόν στο Καμπιονάτο, πετύχαινε κάθε χρόνο από τέσσερα γκολ. Συνολικά με την Αταλάντα έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές (δέκα), με τη φανέλα της Σπαλ έχει πανηγυρίσει εννέα γκολ, ενώ έξι φορές σκόρερ είχε χριστεί με τη φανέλα της Πάρμα. Οσο με την εθνική ομάδα της χώρας του, έχει περιοριστεί στα δύο τέρματα σε σύνολο 73 συμμετοχών.

Για τον ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο σύνηθες το γεγονός να παίρνει γκολ από τους κεντρικούς του χαφ. Την περασμένη σεζόν ο Στέφαν Σβαμπ είχε σταματήσει στα εννέα τέρματα, ενώ φέτος ο έμπειρος Αυστριακός παίκτης έχει περιοριστεί μέχρι τώρα στα τρία γκολ.

Από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, άλλοι τρεις κεντρικοί μέσοι είχαν αγγίξει διψήφιο αριθμό γκολ στη διάρκεια μιας σεζόν. Την περίοδο 1997-98 ο Δικέφαλος είχε την τύχη να διαθέτει στις τάξεις του όχι έναν, αλλά δύο κεντρικούς μέσους με μεγάλη έφεση στο γκολ. Οι Σπύρος Μαραγκός και Τζο Νάγκμπε είχαν ολοκληρώσει εκείνη την περίοδο πετυχαίνοντας ο καθένας από εννέα τέρματα. Πέντε χρόνια αργότερα (σεζόν 2002-03) ο Παντελής Καφές είχε επίσης σταματήσει στα εννέα γκολ.

Φυσικά, ο καλύτερος όλων ήταν ο Γιώργος Σκαρτάδος, ο οποίος, στη δεκαετή θητεία του στην Τούμπα είχε πέντε σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων, έχοντας ως κορυφαία επίδοση τα 14 τέρματα της περιόδου 1989-90 (πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν και τις δύο επόμενες σεζόν με δώδεκα και δέκα τέρματα αντίστοιχα).

ΣΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ» ΤΟΥ ΛΙΝΟ

Με τις τρεις εκτελέσεις φάουλ, που κατέληξαν στα αντίπαλα δίχτυα, ο Κούρτιτς «απειλεί» τον Αλβες Λίνο, ο οποίος τη σεζόν 2009-10 είχε σκοράρει τέσσερις φορές με τον ίδιο τρόπο: στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βαλερένγκα, εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, στο εκτός έδρας ματς με το Λεβαδειακό και στο παιχνίδι κυπέλλου στις Σέρρες.

Ο 32χρονος διεθνής Σλοβένος χαφ έχει «πιάσει» ήδη τον Σπύρο Μαραγκό, ο οποίος, τη σεζόν 1999-00, είχε τρία εύστοχες εκτελέσεις φάουλ: στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στη Λοκομοτίβ και την Μπενφίκα σε Τιφλίδα και Λισαβόνα αντίστοιχα και, εντός συνόρων, στο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος εναντίον της ΑΕΚ. Εκτός… συναγωνισμού είναι, βέβαια, ο Κώστας Φρατζέσκος, ο οποίος, φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα, είχε σκοράρει 32 (!) φορές με εκτελέσεις φάουλ.

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Πέρα από τις εκτελέσεις φάουλ, ο Κούρτις παρέχει στον ΠΑΟΚ σιγουριά και στις εκτελέσεις πέναλτι, έχοντας ευστοχήσει και στις πέντε φορές, που μέχρι τώρα έχει αναλάβει να σκοράρει από την άσπρη βούλα: στο εντός έδρας ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο χθεσινό παιχνίδι (δύο φορές) με τον Αστέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Πόρτερ ζητάει δεύτερη ευκαιρία στο ΝΒΑ

Δεν θα βιαστούν οι Αμερικανοί ατζέντηδες να λάβουν απόφαση σχετικά με το μέλλον του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ. Αρχικά πρέπει να...

Στην ίδια κατηγορία