Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα έχει ζήσει όλα στα πλέι οφ

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ μετέχει ανελλιπώς στα πλέι οφ, με μοναδική εξαίρεση την πρώτη χρονιά καθιέρωσης τους (σεζόν 2007-08). Στις εννέα συμμετοχές του μετράει τρεις πρωτιές, έναντι πέντε του Παναθηναϊκού και μιας της ΑΕΚ.

Κόντρα στον Ολυμπιακό έχει αγωνιστεί μόνο μια φορά εντός έδρας σε φάση πλέι οφ, στις 9 Μαΐου 2010 για την τρίτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Η ομάδα του Σάντος είχε αρχίσει το μίνι πρωτάθλημα με εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς σκορ με την ΑΕΚ και εντός έδρας νίκη επί του Αρη με 2-0. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν προγραμματισμένο για τις 6 Μαΐου 2010, ωστόσο άλλαξε ημερομηνία εξαιτίας του τραγικού συμβάντος με το θάνατο τριών εργαζομένων σε τράπεζα της Αθήνας. Και παρά την επιμονή Ολυμπιακού για αλλαγή του προγράμματος (ήθελε ν’ ακολουθήσει η 4η αγωνιστική, που περιλάμβανε το παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»), τηρήθηκε το αντίστοιχο αρχικό. Ο ΠΑΟΚ είχε παραταχθεί στο ντέρμπι της γεμάτης Τούμπας (24.109 εισιτήρια) χωρίς τους Ίβιτς (πυρετό) και Εντίνιο (πειθαρχικό παράπτωμα), αλλά πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Μουσλίμοβιτς (11΄), ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο λάθος του Νικοπολίδη.

Ο Δικέφαλος είχε μπει δεύτερος στα πλέι οφ (με τρεις βαθμούς έναντι τεσσάρων του Ολυμπιακού), ωστόσο εξασφάλισε την πρωτιά ήδη από την τέταρτη αγωνιστική, όταν επικράτησε εκτός έδρας του Ολυμπιακού με σκόρερ τον Ιβιτς.

«ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ»

Τη σεζόν 2008-2009 ο ΠΑΟΚ είχε τερματίσει δεύτερος στην κανονική διάρκεια και έμπαινε στα πλέι οφ με αντίστοιχα υψηλές προσδοκίες, έχοντας και προβάδισμα ενός βαθμού στην ειδική βαθμολογία έναντι του Παναθηναϊκού. Μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων, ο Σάντος και οι παίκτες του έκαναν ειδική προετοιμασία για τέσσερις ημέρες στα Πηγάδια της Ξάνθης. Όλα, όμως, πήγαν στραβά στο ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος υποχρεώθηκε σε ήττα με 1-0, παίζοντας από το 45΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκαρσία . “Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στους ποδοσφαιριστές μας γιατί οι κίτρινες για τους άλλους είναι κόκκινες γι’ αυτούς» είχε σχολιάσει σε ανακοίνωση της ΠΑΕ. Η νίκη στη Λάρισα με 2-0 αναπτέρωσε τις ελπίδες, αλλά η νέα ήττα στην Τούμπα από την ΑΕΚ με 1-0 αποδείχτηκε καταδικαστική, τερματίζοντας 3ος, πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

ΟΛΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΟΦ-ΣΑΪΝΤ ΓΚΟΛ

Τη σεζόν 2010-11 τερμάτισε δεύτερος στην ειδική βαθμολογία, αλλά πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η ΑΕΚ, ως κυπελλούχος, θα αγωνίζονταν στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η ομάδα του Χάβου είχε αρχίσει ιδανικά, πετυχαίνοντας δύο νίκες με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και επί του Ολυμπιακού στον Βόλο. Ακολούθησαν τα ματς κόντρα στην ΑΕΚ (ήττα με 3-0 εκτός και νίκη με 2-1 εντός), όμως ο άτυπος τελικός ήταν το παιχνίδι της 22ας Μαΐου 2011 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Απέμεναν δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, ο ΠΑΟΚ είχε δύο βαθμούς περισσότερους από τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι είχε σταθεί στην εκκίνηση των πλέι οφ χωρίς βαθμούς (ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει με τρεις). Ο αγώνας κρίθηκε με γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα (74΄) , που κακώς μέτρησε, μια και ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ…

Τη σεζόν 2013-2014 ο Δικέφαλος μπήκε στα πλέι οφ υπό το βάρος της αφαίρεσης τριών βαθμών από τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (η ποινή είχε επιβληθεί για την αναφερόμενη στο φύλλο αγώνα επίθεση σε βάρος των Βαλντέζ και Μανιάτη). Το απίστευτο της απόφασης ήταν ότι η αφαίρεση των βαθμών έγινε από τον πίνακα των πλέι οφ κι όχι από τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. H ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσέφυγε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης για να βρει το δίκιο της στη δικαστική διαμάχη με την ΕΠΟ, ωστόσο το CAS λειτούργησε ως Πόντιος Πιλάτος, δηλώνοντας … αναρμόδιο. Τελικά η ομάδα του Γεωργιάδη τερμάτισε δεύτερη, πληρώνοντας τις απώλειες στα ματς με τον Αστέρα (1-1 στην Τούμπα και ήττα με 1-0 στην Τρίπολη).

«ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ…»

Η χειρότερη παρουσία του ΠΑΟΚ σε φάση πλέι οφ καταγράφηκε τη σεζόν 2014-15, όταν δεν πέτυχε ούτε μια νίκη. Μοιραία τερμάτισε στην τελευταία θέση και υποχρεώθηκε να αρχίσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τα μέσα του Ιουλίου. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε ήταν τα όσα είχε δηλώσει ο Στέφανος Αθανασιάδης μετά και το τελευταίο παιχνίδι στην Τρίπολη: «Η ομάδα μας είναι βαριά άρρωστη Αν ήμουν στην θέση του μεγαλομετόχου, θα μας έδιωχνα όλους. Ο καθένας έχει βάλει το εγώ του πάνω από την ομάδα και αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Ντρέπομαι που είμαι παίκτης σε αυτόν τον ΠΑΟΚ».

Δύο χρόνια αργότερα άρχισε τα πλέι οφ με τις δάφνες του κυπελλούχου (2-1 την ΑΕΚ στον τελικό του Βόλου).Την ίδια ώρα, όμως, επικρέμονταν η ποινή για τη συμπεριφορά οπαδών του στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση (έχασαν και τα δύο ματς από την ΑΕΚ με 1-0), αλλά η νίκη στα χαρτιά κόντρα στον Παναθηναϊκό (το παιχνίδι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διακόπηκε στο 54΄ εξαιτίας τραυματισμού του Ιβιτς στο κεφάλι από κουτάκι μπύρας) του επέτρεψε να ελπίζουν μέχρι το φινάλε για την πρωτιά. Την τελευταία αγωνιστική προηγήθηκαν δύο φορές στην Τούμπα κόντρα στον Παναθηναϊκό , αλλά τελικά ηττήθηκαν 3-2. Βέβαια, ακόμη και αν κέρδιζαν, θ’ αποτύγχαναν στο στόχο τους, αφού μια μέρα μετά έγινε γνωστή η αφαίρεση έξι βαθμών για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό.

Η ΠΡΩΤΙΑ «ΚΡΑΤΗΣΕ» ΤΟΝ ΙΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

H πιο συναρπαστική διαδικασία πλέι οφ ήταν εκείνη τη σεζόν 2015-16. Ο ΠΑΟΚ υστερούσε στην εκκίνηση δύο βαθμών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, αλλά στο φίνις αποδείχτηκε πιο ανθεκτικός.

Η ομάδα του Ιβιτς έπαιξε χωρίς κόσμο με ΑΕΚ (2-1) και Πανιώνιο (2-0), μετά την τιμωρία για τη διακοπή του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού (με διαιτητή τον Ανδρέα Παππά…). Στο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό, αν και έπαιζε από το 20΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζιόλη, ήρθε ισόπαλη 1-1, έχοντας σκόρερ τον Χαρίση (49΄). Δραματική ήταν και η αναμέτρηση με τους «πράσινους» και την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα, που έληξε επίσης με 1-1 (το σκορ άνοιξε στο 17΄ ο Ροντρίγκες, με τον Γλύκο να «απογειώνεται» στη δεξιά του γωνία στο 85΄ και να σταματά το σουτ του Πέτριτς, κρατώντας την πολύτιμη ισοπαλία). Μετά το τέλος του αγώνα, ο Σαββίδης ανακοίνωσε την παραμονή στον πάγκο του Ιβιτς, που είχε αναλάβει μετά την απομάκρυνση του Τούντορ.

ΤΡΙΩΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΙΒΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ!

Με νωπό τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Αστέρα (απόλυση Δώνη) μπήκε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ της σεζόν 2012-13. Στο ματς της πρεμιέρας στο Περιστέρι προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο Ατρόμητος έκανε την ανατροπή με 2-1.Το απόγευμα της επόμενης ημέρας και για σχεδόν τρεις (!) ώρες ο Σαββίδης μιλούσε στους παίκτες, με αφορμή την κακή εμφάνιση και την ήττα στο Περιστέρι…

Ακολούθησε κι άλλη ήττα, και μάλιστα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα με 1-0. Και εκεί που όλα έδειχναν χαμένα για την ομάδα του Γεωργιάδη, ήρθαν δύο συνεχόμενες νίκες επί του Αστέρα (2-1 στην Τρίπολη και 1-0 στην Τούμπα), που την έβαλαν και πάλι στο κόλπο της πρωτιάς. Η εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο με 2-1 λίγο έλειψε να τα τινάξει όλα στον αέρα, αλλά το φινάλε στα Γιάννενα ήταν γλυκό, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ χάρη στα γκολ των Κατσουράνη και Σίλντενφελντ. Κατέκτησε, έτσι, την πρώτη θέση στα πλέι οφ, εκμεταλλευόμενη και την ισοπαλία στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρόμητου και του Αστέρα.

ΟΥΡΑΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΖΛΟ ΜΠΟΛΟΝΙ

Ο Δικέφαλος είχε… καταφέρει να τερματίσει τελευταίος τη σεζόν 2011-2012, πίσω και από τον Ατρόμητο. Συμμετείχε, ωστόσο, στον τρίτο (κι όχι στο δεύτερο) προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας μια θέση εξαιτίας του αποκλεισμού της ΑΕΚ για χρέη. Η ομάδα του Μπόλονι είχε μαζέψει επτά βαθμούς στα τρία πρώτα ματς (εντός έδρας νίκες με 1-0 επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 με τον Ατρόμητο), αλλά έκλεισε τη σειρά με τρεις ήττες (2-0 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και 1-0 από τον Ατρόμητο). Το μάρμαρο της αποτυχίας πλήρωσε ο Ρουμάνος προπονητής.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Προπόνηση χωρίς δύο για Παναθηναϊκό

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γεώργιος Καλαφάτης» συνεχίστηκε σήμερα (29/03) η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στον...

Στην ίδια κατηγορία