Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Tα απανωτά «αυτογκόλ» του Αυγενάκη

Δημοφιλή

Με επιστολή της προς τον υφυπουργό αθλητισμού, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε από την πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα, προκειμένου να υπάρξει πρόσθετη ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού τιμ και των υπαλλήλων της κάθε ΠΑΕ, για το ενδεχόμενο μόλυνσης τους από τον κορονοϊό.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε στην επιστολή υποστηρίζοντας ότι η Σούπερ Λίγκα από στις 29/4 ζήτησε από την Κυβέρνηση να άρει τα περιοριστικά μέτρα που αφορούσαν το πρωτάθλημα. Μάλιστα ανέφερε ότι αντίστοιχο αίτημα με την Λίγκα κατέθεσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Το πρώτο «αυτογκόλ» του υφυπουργού έχει να κάνει με την πολύ απλή κοινή παραδοχή πως καμία Λίγκα και κανένας ΠΣΑΠ δεν διέκοψαν τις προπονήσεις και το πρωτάθλημα. Όλα έγιναν μετά από αποφάσεις της Κυβέρνησης, που μόνο με δική της απόφαση, όπως και έγινε, θα επέστρεφαν οι ομάδες στα γήπεδα.

Ο κ. Αυγενάκης, τεχνηέντως, απέφυγε να σταθεί στο γεγονός, ενώ στην τηλεδιάσκεψη της υγειονομικής επιτροπής παραδέχθηκε το πρόβλημα, αλλά έριξε το μπαλάκι στη Λίγκα. Όπως προέκυψε από την επιστολή ο υφυπουργός δεν μπήκε καν στη διαδικασία να απαντήσει ο ίδιος στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά επέλεξε να το κάνει ένας μετακλητός υπάλληλος του, ο Παναγιώτης Παπανότης, ο οποίος υπέγραψε ως νομικός σύμβουλος του υφυπουργού την επιστολή.

Ο Παναγιώτης Παπανότης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, δεν είναι άγνωστος στο χώρο του ποδοσφαίρου. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΑΕ, σε μια από τις πολλές σκοτεινές περιόδους του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, όχι μόνο φούντωναν το αίσθημα της καχυποψίας στο φίλαθλο κοινό, προκαλώντας θυμηδία, αλλά διαμόρφωναν και έκριναν τίτλους εκτός των γηπέδων.

Μπορεί πολλοί να μη το θυμούνται, ωστόσο υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία από τα ξεκάθαρα μηνύματα εκφοβισμού προς το πρόσωπο του συγκεκριμένου δικαστή το 2010 από οπαδούς «ερυθρόλευκων» αποχρώσεων, σε μια εποχή όπου ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στο παρασκήνιο. Οι οπαδοί από το Παλιό Φάληρο απειλούσαν, τότε, ανοικτά τον κ. Παπανότη, λόγω των «πράσινων» αισθημάτων του.

Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε ξανά μέλος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, αποφεύγοντας να ασχοληθεί με υποθέσεις των «μεγάλων», δικάζοντας υποθέσεις που αφορούσαν τα πρωταθλήματα υποδομών. Και ω του θαύματος, από μισητός εχθρός για τους «κόκκινους» βρέθηκε να είναι δεξί χέρι του Λευτέρη Αυγενάκη!

«ΑΥΤΟΓΚΟΛ» Νο 2

Τα «αυτογκόλ» του υφυπουργού συνεχίστηκαν με την ξεκάθαρη προσπάθεια του να βγει κερδισμένος από την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις. Περισσότερο για το θεαθήναι και λιγότερο για την ουσία, θέλησε πριν τρεις μέρες να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και της ΑΕΚ στα Σπάτα, αδιαφορώντας ότι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα προπονητικά κέντρα είναι δουλειά της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και όχι του εκάστοτε υφυπουργού.

Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και του… έριξαν πόρτα, «να πας εκεί που είσαι ευπρόσδεκτος» του είπαν και έτσι οι επισκέψεις ακυρώθηκαν. Προσέξτε, ακυρώθηκαν λόγω της αντίδρασης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή, του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος ως ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ στήριξε και στηρίζει όσο λίγοι την σημερινή κυβέρνηση. Όχι, όμως, τον συγκεκριμένο υφυπουργό.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑΠΙ

Στις 20 Ιανουαρίου ο Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελλή, φόρτωσε» την απίστευτα μεγάλη καθυστέρηση στις εργασίες του Καυτανζογλείου Σταδίου στην προμηθεύτρια εταιρεία των υλικών και στην εταιρεία τοποθέτησης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό αθλητισμού «οι εργασίες επίστρωσης θα ολοκληρωθούν όταν οι καιρικές συνθήκες θα είναι κατάλληλες», ωστόσο η αναβάθμιση του Καυτανζογλείου παραμένει επί πέντε μήνες στάσιμη, ακόμη και τώρα που έχουν βελτιωθεί οι καιρικές συνθήκες και μπορούν να γίνουν οι εργασίες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ»

Ο κ. Αυγενάκης παραμένει εξαφανισμένος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με σοβαρά θέματα, που φαίνεται πως για τον ίδιο κάνουν… τζιζ. Όχι μόνο δεν έχει βγάλει άχνα (σάμπως το έκανε για την υπόθεση Τζήλου το πρώτο διάστημα;) για την εισήγηση-κόλαφος της Παναγιώτας Σπανού, με την οποία οι ερυθρόλευκοι απειλούνται με υποβιβασμό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, αλλά προκάλεσε την κοινή λογική με την απάντηση-ντροπή στον «κόκκινο εκβιασμό» τεσσάρων αθλητικών συντακτών και του Τάκη Μπαλτάκου, οι οποίοι είδαν τα πρόσωπα τους να υπάρχουν σε εκατοντάδες αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν στους δρόμους του Πειραιά, έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, και το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Έχοντας χάσει τον έλεγχο τόλμησε και εξίσωσε τους «δράστες» μια ποινικά κολάσιμης πράξης με τα «θύματα»! «Ο Αθλητισμός είναι ασύμβατος με κάθε μορφή βίας. Ομοίως και η Δημοσιογραφία, λειτούργημα με συγκεκριμένο κώδικα δεοντολογίας. Κάθε πράξη που πληγώνει τον Αθλητισμό μας & τη Δημοσιογραφία είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Η προάσπισή τους είναι συστατικό εξέλιξης της κοινωνίας μας», έγραψε στο Twitter και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία