Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα 10 «αμαρτήματα» του «κόκκινου» υπουργού

Δημοφιλή

Πόσο ακόμη άραγε ο Λευτέρης Αυγενάκης μπορεί να προκαλεί τη νοημοσύνη όλων και να επιτρέπει αυτή την κατάσταση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Δεν πρέπει να είσαι και εξπέρ για να αντιληφθείς τα απανωτά επικοινωνιακά και όχι μόνο ατοπήματα του συγκεκριμένου υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος μπήκε στον κόσμο των σπορ στις 8 Ιουλίου και έχει προλάβει μέσα σε διάστημα πέντε μηνών να ταυτιστεί απόλυτα με τον Ολυμπιακό, όπως ειπώθηκε, άλλωστε, και από βουλευτές μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο!.

Αν διαφεύγει της προσοχής του, να θυμίσουμε στον κ. Αυγενάκη, ότι έχει τοποθετηθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη υπουργική καρέκλα, με σκοπό να υπηρετήσει τον ελληνικό αθλητισμό στο σύνολό του και όχι μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα.

Οι μάσκες σ’ ότι αφορά την ταύτιση του Κρητικού πολιτικού με μια ομάδα «έπεσαν» όταν αποφάσισε και δέχθηκε στο γραφείο του την αντιπροσωπεία της 48 ώρες πριν από το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η δικαίωση, όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν άργησε να έρθει. Γιατί όλα όσα έγιναν κατά την άφιξη της αποστολής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τα γεγονότα στο ημίχρονο, αλλά και με την επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ στο τέλος του αγώνα «αν δεν έγιναν με τις ευλογίες του, σίγουρα απολαμβάνουν της ανοχής του και είναι επακόλουθα της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή με την αντιπροσωπεία του ΟΣΦΠ».

Αν δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Αυγενάκης ότι «το γεγονός αυτό νομιμοποίησε τα φαινόμενα ασυδοσίας που παρατηρούνται συχνά στο συγκεκριμένο γήπεδο», όπως υποστηρίζουν στη Μικράς Ασίας, τότε η FORZA είναι εδώ για να του υπενθυμίσει τα μέχρι τώρα «αμαρτήματα» και τις πράξεις του από την ημέρα που ανέλαβε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Γιατί, όσα γίνονται και σχετίζονται άμεσα με τον συγκεκριμένο υφυπουργό και τον Ολυμπιακό αρχίζουν να προκαλούν  αγανάκτηση.

  1. Υπόθεση Τζήλου

Ακόμη αναζητείται η τοποθέτηση του για την επίθεση που δέχθηκε πριν από έναν χρόνο ο Θανάσης Τζήλος έξω από το σπίτι του στη Λάρισα. Το όνομά του δεν έχει ακουστεί από το στόμα του υφυπουργού, ο οποίος κατά τα άλλα δείχνει ευαισθητοποιημένος σε θέματα βίας. Η καραμέλα της μη αρμοδιότητας του για την συγκεκριμένη υπόθεση αρχίζει να λιώνει και κάποια στιγμή θα πρέπει να τοποθετηθεί ή να πιέσει (όπως κάνει για να αναλάβει ο ΠΑΟΚ την ευθύνη για όσα έγιναν, σε μη ελεγχόμενο χώρο, σε ακαδημία του Ολυμπιακού!!!) ως υφυπουργός Αθλητισμού προς τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης που έχει συνταράξει το χώρο του ποδοσφαίρου.

  1. «Κόκκινες» επιλογές

Στο διάστημα της παρουσίας του στο υφυπουργείο Αθλητισμού επιδίωξε και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, αγνοώντας επιδεικτικά το παρελθόν του. Θα πρέπει να ένιωσε… δικαίωση βλέποντας τον συγκεκριμένο παράγοντα να είναι παρών στην επεισοδιακή και προσχεδιασμένη άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ. Όπως φάνηκε από τα βίντεο της επίθεσης ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ήταν σε στενή επαφή με τους οπαδούς και «φουσκωτούς» λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια. Οι επιλογές του υφυπουργού, όπως ο διορισμός της πρώην γενικής γραμματέως του Ολυμπιακού, Χριστίνας Τσιλλιγγίρη στην έμμισθη θέση της διευθύντριας του ΣΕΦ και του Παναγιώτη Σκανδαλάκη, πατέρα του εφόρου της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και μέλους του Ερασιτέχνη, στη θέση του προέδρου του ΕΣΚΑΝ, φανερώνουν πολλά. Όπως επίσης και η δημόσια στήριξη του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά πριν αναλάβει τα καθήκοντα του. Όλα σε ερυθρόλευκο φόντο.

  1. Ο ρόλος του Ε.Σ.ΚΑ.Ν

Στις13 Νοεμβρίου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος ντόπινγκ σε ένα αγώνα (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ), όπως έκανε κι άλλες φορές στο παρελθόν. Δεν ήταν κάτι καινούργιο. Αν και αρχικά ο κ. Αυγενάκης –«σημαδεύοντας» την προηγούμενη κυβέρνηση- είχε δεσμευθεί για την αύξηση των ελέγχων και τη βελτίωση της λειτουργίας του Ε.Σ.ΚΑ.Ν, η καθυστερημένη και άκρως επιθετική απάντηση από τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αρχικά ήταν αρνητική. Βέβαια, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος και στις δύο ομάδες πριν από τον αγώνα, αλλά οι προθέσεις του Ε.Σ.ΚΑ.Ν, που υπάγεται στη ΓΓΑ, ήταν ξεκάθαρες.

  1. Οι… δανεικοί

Σύσσωμος ο ερυθρόλευκος μηχανισμός βάλλει πριν και μετά τον αγώνα Βόλος – ΠΑΟΚ για το θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών. Ανεβάζει τους τόνους, επιτίθεται στη διοίκηση της ΕΠΟ και σ’ όλο αυτό το όργιο παραπληροφόρησης βρίσκει «σύμμαχο» τον υφυπουργό Αθλητισμού! Όλοι θυμούνται την περίφημη συνέντευξη με τις σημειώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου, όπου ο κ. Αυγενάκης αναπαρήγαγε επ’ ακριβώς τις θέσεις του Ολυμπιακού. «Κεραυνοί Αυγενάκη για ΕΠΟ, δανεισμούς, VAR και… ΠΑΟΚ» ήταν ο τίτλος στο θέμα που παρουσίασε το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, αν αυτό σας λέει κάτι…

  1. Λέξη περί NOVA

Ο κ. Αυγενάκης δεν έχει τοποθετηθεί για την επικείμενη αγοροπωλησία της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ακόμη μια περίπτωση στην οποία αποφεύγει να πάρει θέση, αν και ως υφυπουργός Αθλητισμού οφείλει να το κάνει για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχει άμεση επιρροή στο σύνολο των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

  1. Όλα για το VAR

Από την άλλη έσπευσε να καλέσει και να πραγματοποιήσει στις 8 Νοεμβρίου συνάντηση για το VAR, σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός είχε «σηκώσει ψηλά» το συγκεκριμένο θέμα, διαμαρτυρόμενος συνολικά για το θέμα της διαιτησίας, ξεχνώντας ότι η μοναδική φάση που έγινε καταστρατήγηση του VAR ήταν αυτή με τον Μπαράλες την 1η αγωνιστική στο Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης.

Εξίσωση της ντροπής

  1. Τόλμησε και εξίσωσε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις τον Ιβάν Σαββίδη με τον… Κώστα Καραπαπά. Όταν ρωτήθηκε για το πως συναντήθηκε με έναν άνθρωπο που, θεωρείται από κάποιους, πως πυροδοτεί τη βία με τις κατά καιρούς δηλώσεις του, απάντησε ότι θα κάνει το ίδιο και με τον Ιβάν Σαββίδη «ο οποίος έχει τιμωρίες». Απίστευτα πράγματα.
  1. Περί… Πρεσπών

Απέφυγε να πει το παραμικρό, αν και ρωτήθηκε, για τις περίφημες δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για «πρωτάθλημα των Πρεσπών». Αλήθεια, τι φοβήθηκε ο κ. υφυπουργός; Εκτός αν συμφωνεί και ασπάζεται την συγκεκριμένη ρητορική.

  1. Η συνάντηση και η απάντηση

Ο κ. Αυγενάκης έκρινε ότι πρέπει να συναντήσει την αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, όπως και έγινε με προκλητικό τρόπο 48 ώρες πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι φωτογράφοι και οι κάμερες κλήθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού να καλύψουν το γεγονός και εκεί ακούσαμε τον υφυπουργό να λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για τα πέναλτι και τα οφσάιντ. Σωστά. Μόνο που άθελα του (;) έγινε υπεύθυνος για ότι συνέβη εκτός γηπέδου…

Φυσικά, λίγο νωρίτερα είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον κ. Γκαγκάτση για το θέμα του Καυταντζογλείου, επιχειρώντας να χρυσώσει το χάπι και να φανεί φιλικός και προς τον ΠΑΟΚ. Όμως, η απάντηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, στην οποία επιμελώς απέφυγε να αναφερθεί, ήταν αρνητική από την πρώτη στιγμή γνωρίζοντας ότι θα δημιουργούσε αρνητικούς συνειρμούς.

  1. Επιλεκτικές διαρροές

Τελευταίο κρούσμα η προσπάθεια εξίσωσης των όσων έγιναν εναντίον στελεχών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οδήγησαν στην αναβολή της πρώτης συνεδρίασης της «Επιτροπής Καθοδήγησης» (Steering Committee) που έχει συσταθεί για την καταπολέμηση της βίας, την ασφάλεια των γηπέδων και την ακεραιότητα των διοργανώσεων, μετά τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, αλλά και «τα περιστατικά κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ πριν και μετά το ματς», όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Επισήμως, δεν έχει πει πως, πότε και από ποιους υπήρξαν περιστατικά εναντίον του, που να συνδέουν τον ΠΑΟΚ. Αρκείται σε διαρροές και δημοσιεύματα από τον φιλικά προσκείμενο στον Ολυμπιακό Τύπο για «απειλητικά SMS». «Σε περίπτωση που απειλήθηκε από τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν εισαγγελείς στην Ελλάδα. Αν ο Υπουργός νιώθει πως έχει απειληθεί ας πάει εκεί. Ας μας πει ποιος τον απείλησε, τι του είπε. Ας παρουσιάσει τι sms έχει…», υποστήριξε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας. Τόσο απλά.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το επιτελείο του υφυπουργού (εκτός από το να σβήνει εκατοντάδες σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και να «μπλοκάρει» όλους όσοι έχουν και εκφράζουν αντίθετη άποψη) φροντίζει να υπάρχουν τέτοιες επιλεκτικές διαρροές προς συγκεκριμένη μερίδα του αθλητικού Τύπου. Γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη η συγκεκριμένη πρακτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τάσος Αναστασιάδης: «Μας ώθησε η δυναμική του ΠΑΟΚ»

Ο εξτρέμ της ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλας του ΠΑΟΚ, Τάσος Αναστασιάδης μιλά στη FORZA για τις εμπειρίες από την πρώτη...

Στην ίδια κατηγορία