Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Στόχος μας το νταμπλ»

Δημοφιλή

Την τρίτη της θητεία στα «ασπρόμαυρα» ξεκίνησε από το καλοκαίρι η Ελένη Μούρνου, με μοναδικό στόχο το… νταμπλ. Η, παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική Beach Handball, μιλά στη FORZA για την τρέχουσα σεζόν, την ζωή της μέσα και έξω από το γήπεδο, στέλνοντας παράλληλα τις ευχές της για το 2020.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το χάντμπολ;

«Ήταν το 2007. Στο σχολείο είχαμε μια γυμνάστρια με ειδικότητα στο χάντμπολ, η οποία και με παρότρυνε να ξεκινήσω το άθλημα. Από την αρχή για εμένα ο αθλητισμός ήταν πάνω από όλα. Δοκίμασα μπάσκετ, κολύμβηση, σκι και τελικά κατέληξα στο χάντμπολ, μου έκανε το κλικ».

Πότε κατάλαβες ότι θα ακολουθήσεις σοβαρά το άθλημα;

«Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με κράτησε στο χάντμπολ. Ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό από τα αθλήματα που είχα δοκιμάσει. Έτσι το ξεκίνησα, το συνέχισα και κατάφερα να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα».

Επέστρεψες στον ΠΑΟΚ για ακόμα μια φορά. Ποιοι οι στόχοι της φετινής σεζόν;

«Ο κ. Χασεκίδης με είχε δει στο παρελθόν, με είδε, έγινε η πρόταση και έτσι ήρθα στον ΠΑΟΚ σε πρώτη φάση. Στην συνέχεια έγιναν κάποιες μεταγραφές και από το καλοκαίρι επέστρεψα και πάλι στην ομάδα. Ο στόχος για την φετινή σεζόν είναι δεδομένος, το νταμπλ».

Ποιες κρατάς ως τις σημαντικότερες στιγμές της ως τώρα πορείας σου στο χάντμπολ;

«Το καλύτερο συναίσθημα με διαφορά ήταν στο Καζάν το καλοκαίρι του 2018, όταν πήραμε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ελλάδος Beach Handball. Ήταν κάτι που έρχεται σπάνια στην καριέρα ενός αθλητή. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο συναίσθημα που έχω βιώσει ποτέ και εύχομαι να έχω και άλλα τέτοια. Τώρα έχουμε εκ νέου το Παγκόσμιο στην Ιταλία, τον Ιούλιο του 2020, όπου και θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

Σε συλλογικό επίπεδο;

«Η κατάκτηση του πρώτου μου κυπέλλου με την φανέλα του ΠΑΟΚ, την σεζόν 2013-14. Ήταν ο πρώτος μου τίτλος σε συλλογικό επίπεδο και είχε την δική του σημασία».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η ημέρα ξεκινάει με πρωινό, προπόνηση και το μεσημέρι ίσως χαλαρώσω με μια βόλτα ή έναν καφέ. Αν έχουμε διπλή προπόνηση, είναι “κλεισμένο” και το απόγευμα. Στο ενδιάμεσο, φέτος έχω ξεκινήσει και στο πανεπιστήμιο, Προσχολική Αγωγή, μέσω κάποιων μορίων από το παγκόσμιο. Σιγά – σιγά ενεργοποιούμαι και σε αυτό το κομμάτι».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Θέλω να χαλαρώνω με έναν καφέ, μια ταινία στο σπίτι. Δεν κάνω ταξίδια μακριά από την Θεσσαλονίκη, γιατί ολόκληρο το καλοκαίρι ήμουν εκτός. Δεν θέλω να… ξαναφτιάχνω βαλίτσα».

Ποιες οι αγαπημένες σου ταινίες;

«Αρκετά είδη. Περιπέτειες, επιστημονικής φαντασίας και δραματικές. Μια από τις αγαπημένες μου είναι “Το Ημερολόγιο”».

Σειρές παρακολουθείς;

«Ναι! Η αγαπημένη μου τελευταία είναι το “La Casa de Papel”».

Ποιο το αγαπημένο σου είδος μουσικής;

«Ακούω τα πάντα, αλλά περισσότερο ελληνικά. Μου αρέσουν σχεδόν όλα, από έντεχνο μέχρι λαϊκό».

Μια ευχή για το 2020;

«Πάνω από όλα εύχομαι υγεία, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Στα της ομάδας, εύχομαι να κατακτήσουμε το νταμπλ που είναι και ο στόχος μας φέτος. Επίσης, επειδή ασχολούμαι αρκετά με αυτό, να σταματήσουν να γίνονται όλα αυτά στον κόσμο, με την κλιματική αλλαγή και την μεγάλη καταστροφή στην Αυστραλία. Εύχομαι ο κόσμος να αρχίσει να ασχολείται λίγο περισσότερο με τον πλανήτη γιατί είναι δανεικός. Πρέπει να αφήσει μια κληρονομιά στα παιδιά του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Υπολογίζοντας εκ νέου στους διεθνείς ποδοσφαιριστές του κατόπιν της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των...

Στην ίδια κατηγορία