Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο Παλατάκι με καθυστέρηση έξι ετών

Δημοφιλή

Με… φόρα τελείωσε ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, με φόρα ξεκίνησε τη φετινή! Με την πρώτη προπόνηση της νέας περιόδου να απέχει 1,5 μήνα, ο Δικέφαλος έχει ήδη βάλει μπρος τον μεταγραφικό σχεδιασμό του, ντύνοντας στα «ασπρόμαυρα» τον Ντέρεκ Ογκμπεϊντε και τον Βασίλη Τολιόπουλο, αναβαθμίζοντας έτσι το ρόστερ του από τη στιγμή που οι δυο τους είναι ουσιαστικά οι αντικαταστάτες των Σαγκάμπα Κονατέ και Νώντα Παπαντωντίου αντίστοιχα!

Η πρώτη προσθήκη Έλληνα παίκτη αυτό το καλοκαίρι ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος! Ο 25χρονος γκαρντ θα είναι παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια…

Γεννημένος στις 15 Ιουνίου 1996, ο ύψος 1,88μ. καλαθοσφαιριστής ξεκίνησε το μπάσκετ στις ακαδημίες του Πανιωνίου φτάνοντας μέχρι την «πρώτη» ομάδα του και το 2013 κατέγραψε το ντεμπούτο του στην Basket League με τον Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ αργότερα αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου, στον Ολυμπιακό, στον Άρη, στην ΑΕΚ και στον Ιωνικό Νίκαιας.

Με τα χρώματα του τελευταίου, ο διεθνής – τόσο με την Εθνική Ανδρών όσο και με όλες τις «μικρές» Εθνικές – γκαρντ κατέγραψε την πιο «γεμάτη» σεζόν της έως τώρα καριέρας του, με 11,6 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ σε 18 αγώνες.

Σημαντική λεπτομέρεια; Το καλοκαίρι του 2015, παίζοντας με την Εθνική Νέων στην Κρήτη, «γυάλισε» στον Τέλη Ζουρνατζίδη ο οποίος και εισηγήθηκε την απόκτησή του σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ έψαχνε τον αντικαταστάτη του Αντώνη Κόνιαρη. Οι δύο πλευρές έφτασαν μια ανάσα από τη συνεργασία, ωστόσο, στο «παιχνίδι» μπήκε και ο Ολυμπιακός που τελικά κέρδισε την υπογραφή του, προσφέροντάς του συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών που δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί ο Δικέφαλος!

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ!

Όπως και στην μεταγραφή του Ντέρεκ Ογκμπέιντε, καθοριστικό ρόλο στην έλευση του Βασίλη Τολιόπουλου στον ΠΑΟΚ έπαιξε ο Άρης Λυκογιάννης.

Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, όταν ο προπονητής του Δικεφάλου γνωρίζει άριστα τις ικανότητες και τον χαρακτήρα του διεθνή γκαρντ, τόσο από την κοινή θητεία τους στον Ίκαρο Καλλιθέας όσο και από τη συνεργασία τους στον Κολοσσό Ρόδου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, λοιπόν, ξέρει τι παίρνει!

Αυτή πάντως θα είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους θα συνεργαστούν με… επιθυμία του Άρη Λυκογιάννη, καθώς τη σεζόν 2013-14 «βρήκε» τον Τολιόπουλο στον Ίκαρο αντικαθιστώντας τον Γιώργο Καλαφατάκη και τη σεζόν 2014-15 επίσης τον περίμενε ο Έλληνας γκαρντ, αντικαθιστώντας στον πάγκο του Κολοσσού τον Μιχάλη Κουταλιανό!

Πολύ σημαντική λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση; Οι πολύ καλές πληροφορίες που άντλησε ο 26χρονος από όλους όσους συμβουλεύτηκε πριν πει το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ, τόσο για την οικονομική φερεγγυότητα του Δικεφάλου με τον Θανάση Χατζόπουλο στο τιμόνι του όσο και τις συνθήκες που υπάρχουν μέσα στην ομάδα τους τελευταίους 12 μήνες!

«Υπάρχει μεγάλο κίνητρο, να συνεχιστεί αυτή η εξαιρετική εικόνα της ομάδας, μέσα κι έξω από το γήπεδο κι αν καταφέρουμε με την αγωνιστικότητά μας και τα αποτελέσματα να γεμίσει το γήπεδο του ΠΑΟΚ, αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Με πολλή δουλειά και λίγη τύχη μπορούμε να κάνουμε πολλά» τόνισε ο ίδιος!

ΔΥΝΑΤΟΣ, ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ

Η πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ, αφορούσε «πεντάρι». Ο Δικέφαλος ήρθε σε συμφωνία με τον 24χρονο σέντερ, Ντέρεκ Ογκμπέιντε, ύψους 2 μέτρα και 6 εκατοστά, βλέποντας στο πρόσωπό του τον «ψηλό» που θα του δώσει λύσεις και στις δύο ρακέτες!

Γεννημένος στο Λάγος της Νιγηρίας στις 28 Μαρτίου 1997, ο – αριστερόχειρας – Ογκμπέιντε έζησε σε Λονδίνο, Σουηδία και Καναδά πριν μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, παίζοντας αρχικά μπάσκετ στο γυμνάσιο Pebblebrook και εν συνεχεία για τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο Georgia, από το οποίο αποφοίτησε το 2019 με 9,7 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ, 53% στα σουτ και 62% στις βολές, σε 21,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Η σεζόν 2019-20, βρήκε τον Νιγηριανό – με αμερικανική υπηκοότητα – σέντερ στην Κύπρο με τη φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας, με την οποία κατέγραψε 8,7 πόντους, 6,5 ριμπάουντ, 56,6 % στα σουτ και 69% στις ελεύθερες βολές.

Την περσινή σεζόν δε, αναδείχθηκε MVP του κυπριακού πρωταθλήματος και πανηγύρισε το νταμπλ, έχοντας 14 πόντους, 10,3 ριμπάουντ, 63,8% στα σουτ , 56,4% στις βολές, 1,3 ασίστ, 0,9 κλεψίματα, 1,5 κοψίματα και 17 double-double σε 29 αγώνες!

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, «μετακόμισε» στο Ισραήλ για λογαριασμό της Χάποελ Εϊλάτ, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε σε 4 παιχνίδια (5 πόντοι και 4,7 ριμπάουντ).

ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟ… ALTER EGO!

Για να φτάσει στο σημείο να προτείνει συμβόλαιο στον Ντέρεκ Ογκμπέιντε, ο ΠΑΟΚ δεν αρκέστηκε μόνο στους αριθμούς του Νιγηριανού και στην παρουσία του στο παρκέ!

Φυσικά, ο Άρης Λυκογιάννης διέκρινε στο πρόσωπό του έναν δυνατό, φιλόδοξο και συγκροτημένο αθλητή, αλλά χρειάστηκε πρώτα να μιλήσει με Κύπριους προπονητές για τον χαρακτήρα του 24χρονου σέντερ.

Ωστόσο, πολυτιμότερος «βοηθός» του προπονητή του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, συμπαίκτης του Ογκπέιντε στην ΑΕΚ Λάρνακας, με τον οποίο ο κόουτς «Λύκος» συνυπήρξε στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες στον Άρη Λυκογιάννη για τις ικανότητες και την προσωπικότητα του Ογκμπέιντε και κάπως έτσι ο δεύτερος άναψε το τελικό «πράσινο φως» για την πρώτη μεταγραφή της σεζόν 2021-22!

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για μένα, το να αγωνιστώ σε μία ιστορική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά και να έχω τη δυνατότητα να παίξω τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μπορώ να δώσω και ενέργεια στην ομάδα, αλλά και να προσφέρω πολλά σε άμυνα και επίθεση. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα στο γήπεδο όταν θα ξεκινήσουν οι αγώνες» τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων, δηλώνοντας μεγάλος θαυμαστής του Χακίμ Ολάζουον,

Αυτό που προκύπτει πάντως και παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι πως ο ΠΑΟΚ σκοπεύει να ενισχύσει κι άλλο τη θέση «5», ακόμα και με έναν πιο ποιοτικό παίκτη από τον Ογκμπέιντε, εφόσον βρει στην αγορά αυτό που θέλει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Θεσσαλονίκη: Μίνι στάση εργασίας στα λεωφορεία την Παρασκευή!

Προειδοποιητική στάση εργασίας προκηρύσσει για αύριο, Παρασκευή, το Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε...

Στην ίδια κατηγορία