Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο δρόμο της μετάβασης η ομάδα του Φερέιρα

Δημοφιλή

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ήταν μια μικρογραφία της μέχρι τώρα συνολικής εικόνας του Δικεφάλου, με ένα «νεοτερισμό». Ο Αμπέλ Φερέιρα έδειξε να αλλάζει το ρόλο του δεύτερου επιθετικού, δείχνοντας μια διάθεση να τον «προσαρμόσει» πάνω στον Δημήτρη Πέλκα. Ο Πορτογάλος τεχνικός, με το τρόπο του, έδωσε περισσότερες «αρμοδιότητες» εκτός περιοχής στον Ελληνα μεσοεπιθετικό, με κίνηση στους χώρους τόσο του άξονα όσο και στα άκρα, παιχνίδι που ο Πέλκας μπορεί να υποστηρίξει. Οι περισσότεροι «κρατούν» από την εμφάνιση του Πέλκα την χαμένη ευκαιρία στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, «πετώντας» όλη την υπόλοιπη δουλειά του στο παιχνίδι, και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε είτε από τα αριστερά να συνδράμει στην υποστήριξη των συνεργασιών των Μπίσεσβαρ και Γιαννούλη, είτε να δημιουργήσει χώρους στα δεξιά για την άνοδο του Μάτος. Ο Βραζιλιάνος έχει φέτος έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο στο παιχνίδι, με τον Φερέιρα να συνεργάζεται μαζί του για να τον βάλει σε διαφορετικό «καλούπι» από αυτό που βρισκόταν στη πρώτη τριετία του στον ΠΑΟΚ.

Σε ένα κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, ο Δικέφαλος δούλεψε προς την αξιοποίηση του χώρου που του έδωσε ο Ατρόμητος στη μεσαία γραμμή, και την δημιουργία συνεργασιών στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, εκεί που είχαν βρεθεί οι Περιστεριώτες. Από το 35′ μέχρι το 65′ ο ΠΑΟΚ έχασε τη συνοχή του και ένα συνδυασμός ομαδικών και ατομικών λαθών έφερε την ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως τέτοια εικόνα έχει παρουσιάσει (σε μικρό ή μεγάλο βαθμό) και σε προηγούμενα παιχνίδια του φέτος. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της δόμησης της μεσαίας γραμμής σε συνδυασμό με την υποχρεωτική αλλαγή προσώπων λόγω τραυματισμών δεν έχει επιτρέψει τη δημιουργία κάποιων σταθερών.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να μεγαλώσει τα διαστήματα στα οποία δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και φτάνει σε τελικές προσπάθειες. Την ίδια στιγμή, η μεσαία του γραμμή είναι αυτή που όσο θα «ψάχνεται», τόσο θα φέρνει μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα. Καμιά διαδικασία μετάβασης σε νέα δεδομένα δεν είναι εύκολη, πόσο δε μάλλον όταν αυτή έρχεται σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, με τη πίεση του αποτελέσματος να «κυριαρχεί». Νίκες ψυχολογίας όπως αυτή στο Περιστέρι, αλλά και μια σε ένα τοπικό ντέρμπι αποτελούν τονωτικά για όλο τον οργανισμό. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ αναζητά την δημιουργία των σταθερών του Φερέιρα, έχοντας τις μικρότερες δυνατές «αναταράξεις».

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ»

Στα μέχρι τώρα επτά επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ (τέσσερα Ευρωπαϊκά και τρία για το πρωτάθλημα) οι Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης και Εσίτι είναι οι μόνοι που έχουν πάρει σε όλα φανέλα βασικού. Το συγκεκριμένα στατιστικό αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των συχνών αλλαγών στη μεσαία και επιθετική γραμμή, στις οποίες ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην εικόνα του με αποτέλεσμα να υπάρχουν στιγμές που πατάει γκάζι και άλλες που δέχεται πίεση χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Σοκάρουν οι διάλογοι των δύο αδελφών

Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ του φερόμενου ως φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και του ανήλικου...

Στην ίδια κατηγορία