Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο δρόμο για το 8ο κύπελλο

Δημοφιλή

Με στόχο να βρεθεί στον 21ο τελικό της ιστορίας του και να κατακτήσει για 8η φορά το τρόπαιο, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη διοργάνωση του κυπέλλου, έχοντας ως πρώτο εμπόδιο μπροστά του την ομάδα της Λάρισας.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει βελτιώσει, ως φιναλίστ, κατά πολύ τα…ποσοστά επιτυχίας του στη δεύτερη τη τάξη εγχώρια διοργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις έξι τελευταίες του συμμετοχές σε τελικούς (2001 με Ολυμπιακό στο «Ν. Γκούμας», 2003 με Άρη στην Τούμπα, 2014 με Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο, 2017 με ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο, 2018 και 2019 επίσης με ΑΕΚ, αλλά στο Ολυμπιακό στάδιο) πανηγύρισε πέντε φορές την κατάκτηση του τροπαίου. Μέχρι τότε είχε μόλις δύο επιτυχίες σε συνολικά δεκατέσσερις τελικούς…

Η πρώτη αναμέτρηση με τους «βυσσινί» έχει οριστεί για σήμερα (17.15) στο γήπεδο της Τούμπας. Η ομάδα του Γκαρσία προέρχεται από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ενώ ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οσο για την ΑΕΛ, που έχει «βυθιστεί» στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος,το επόμενο Σάββατο θα ταξιδέψει στην Τρίπολη για τον αγώνα με τον Αστέρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκτός από το παιχνίδι της Τούμπας, άλλοι τέσσερις αγώνες έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Βόλος-ΟΦΗ (15.00), Αρης-Αστέρας Τρίπολης (15.00), Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (19.30) και ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης (21.30). Η 1η αγωνιστική του κυπέλλου θα ολοκληρωθεί αύριο, όταν και θ’ αναμετρηθούν στα Γιάννενα ο τοπικός ΠΑΣ με τον Ατρόμητο (19.30).

Οι ρεβάνς έχουν προγραμματιστεί δύο εβδομάδες αργότερα και, πιο συγκεκριμένα, μέσα στο τριήμερο 2-4 Φεβρουαρίου. Πάντως, το παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΛ και του ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ θα οριστεί να διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που… βολεύει και τους δύο αντιπάλους. Κι αυτό γιατί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο Δικέφαλος θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό, ενώ το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου η ΑΕΛ θα παίξει στη Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Γκαρσία θα επιδιώξει να… ξεμπερδέψει με την υπόθεση της πρόκρισης από το πρώτο ματς της Τούμπας και να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς του Αλκαζάρ.

ΣΤΙΣ 22 ΜΑΪΟΥ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης του κυπέλλου; Οι προημιτελικοί (με τη συμμετοχή και των Παναθηναϊκού και Λαμίας, που έχουν προκριθεί στη φάση των «8» χωρίς αγώνες) θα διεξαχθούν 9-11 Φεβρουαρίου και 2-4 Μαρτίου, ενώ οι ημιτελικοί έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο (7-8 τα πρώτα ματς και 28-29 οι ρεβάνς). Ο δε τελικός της διοργάνωσης έχει οριστεί για το Σάββατο 22 Μαΐου (έξι ημέρες νωρίτερα θα έχει ολοκληρωθεί η σειρά αγώνων πρωταθλήματος για τα πλέι οφ και πλέι άουτ).

Σε κάθε περίπτωση, η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης είναι ότι θα διεξαχθεί αποκλειστικά με τη συμμετοχή των 14 ομάδων, που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

*Για τους αγώνες του κυπέλλου (τηλεοπτική κάλυψη από την Cosmote) θα τηρηθεί το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο των αγώνων της Σούπερ Λιγκ. Σύμφωνα με αυτό, θα πρέπει να υπάρξουν πέντε κρούσματα σε μια ομάδα για να αποφασιστεί αναβολή αγώνα.

ΤΟ…ΕΥΚΟΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Όπως είναι γνωστό, η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο (εκτός κι αν είναι και η πρωταθλήτρια) θα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, ο ευρωπαϊκός δρόμος μέσω κυπέλλου είναι πολύ πιο βατός (αρκούν τρεις προκρίσεις και η νίκη στον τελικό) σε σχέση με το πρωτάθλημα, όπου μόνο οι τρεις πρώτοι έχουν εξασφαλισμένο εισιτήριο (ανεξάρτητα από το ποια ομάδα θα στεφθεί κυπελλούχος). Κι αυτό το γεγονός αναβαθμίζει την αξία της φετινής διοργάνωσης του κυπέλλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αν έχεις επιχειρήματα για τον προπονητή, να τα επικαλείσαι ΚΑΙ στα καλά ΚΑΙ στα δύσκολα

Αφορμή και για αυτό το κείμενο η περίοδος που διανύουμε μετά το τρομερό βράδυ κόντρα στη Ντινάμο. Πόσο καλά...

Στην ίδια κατηγορία