Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στις Σέρρες γράφτηκε ιστορία! (video)

Δημοφιλή

Σαν σήμερα (6/12) πριν 35 χρόνια (το 1987) ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον Ολυμπιακό στις Σέρρες με 6-1, υποχρεώνοντάς τον στην πιο βαριά ήττα της ιστορία του στην Ελλάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» μόλις που είχαν μπει στην εποχή Κοσκωτά, που τους είχε αγοράσει από τον Νταϊφά. Σε ένα μαγικό παιχνίδι ο Δικέφαλος του Τάις Λίμπρετς υποχρέωσε την ομάδα του Πειραιά σε έναν ανεπανάληπτο και αξέχαστο διασυρμό!

Οι ασπρόμαυροι επικράτησαν ολοκληρωτικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σκορ ήταν ήδη 4-0 πριν ακόμα βγει το ημίχρονο. Στο 7′ ο Μπάνον άνοιξε το σκορ, στο 14′ ο Μαυρομάτης έκανε το 2-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Σίγγα να χριστεί σκόρερ. Μόλις στο 41′ ο Τσιμπλάκης έκανε το 4-0. Ο Ολυμπιακός μείωσε με την έναρξη της επανάληψης με τον Τσαλουχίδη για να έρθουν τα δυο γκολ από τον Στέφανο Μπορμπόκη (74′, 89′) που διαμόρφωσαν το ιστορικό 6-1.

Oι ενδεκάδες του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Τάις Λίμπρεχτς): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μπανιώτης, Σίγγας, Μαυρομάτης, Σκαρτάδος, Σερέτης (64′ Τσιπλάκης), Μπάνον (60′ Ιορδανίδης), Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.

Ολυμπιακός (Παύλος Γρηγοριάδης): Πλίτσης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος (46′ Ψεύτης), Τόγιας, Μπονόβας, Νεντίδης, Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης (46′ Καπουράνης).

Τα στιγμιότυπα του μεγάλου παιχνιδιού:


Τελευταία νέα

Oι αριθμοί είπαν την αλήθεια στην Τούμπα!

Πολλές φορές οι αριθμοί ενός αγώνα δεν λένε την αλήθεια. Άλλες φορές, όμως, αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο...

Στην ίδια κατηγορία