Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στήριγμα η «βάση» του!

Δημοφιλή

Του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Πάντα το… καινούργιο, ειδικά εάν πρόκειται για… εισαγόμενο, δημιουργεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον και περισσότερη ανυπομονησία! Όπου καινούργιο, βάλτε Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αντρέ Ρικάρντο, Κουαλιάτα, αλλά και τους Κάργα, Κουλιεράκη, Παναγιώτου, Κωνσταντέλια, Τσαούση και Ταλιχμανίδη, ακόμα και αν οι τρεις τελευταίοι δεν είναι και τόσο… new entries!

Κόντρα σε μία ομάδα που αποδείχθηκε περιορισμένων δυνατοτήτων και εν τέλει χαμηλό εμπόδιο, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μία ευρεία νίκη στο ανεπίσημο ντεμπούτο του για τη σεζόν 2022-23, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους φίλους του. Τι θέλει άλλωστε ο οπαδός; Νίκες και πολλά γκολ!

Ουσιαστικά, η Γκόου Αχέντ Ίγκλς δεν κατάφερε να «ζορίσει» τον Δικέφαλο και μοιραία υποτάχτηκε στην ανωτερότητά του, όμως ακόμα και έτσι, η πρώτη «παράσταση» του νέου ΠΑΟΚ ήταν θετική!

Θεωρώντας ωστόσο πολύ μικρό το δείγμα των τρεις προπονήσεις που έχουμε παρακολουθήσει στην Ολλανδία και του φιλικού με τους Ολλανδούς, θα αποφύγω τα πολλά – πολλά για τους νέους, καταγράφοντας βέβαια πως σε γενικές γραμμές «άρεσαν» όλοι τους!

Από την άλλη, κορυφαίοι του ΠΑΟΚ ήταν ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στο πρώτο ημίχρονο και ο Ομάρ Ελ Καντουρί στο δεύτερο, χωρίς να χρειαστεί να πιάσουν τοπ απόδοση! Εάν σε αυτούς προσθέσουμε τον Νέλσον Ολιβέιρα, τον Ίνγκι Ίνγκασον, τον Στέφαν Σβαμπ αλλά και τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που… έρχονται, τότε μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αισθάνεται μία σχετική ασφάλεια για την πρώτη αποστολή του Δικεφάλου, που δεν είναι άλλη από το να προκριθεί στους ομίλους του Europa Conference League!

Φυσικά, τα κομμάτια του παζλ που λείπουν, είναι σημαντικά! Ποια είναι αυτά; Η άφιξη του Ιβάν Νάσμπεργκ, ο ερχομός του Καλέντ Νάρεϊ, η απόκτηση ενός στόπερ τοπ επιπέδου, ενός αριστερού εξτρέμ και ενός κεντρικού χαφ προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και πιθανότατα ενός επιθετικού στην περίπτωση που μέσα στο επόμενο δίμηνο παραχωρηθεί ο Αντόνιο Τσόλακ!

Σε κάθε περίπτωση, το «χτίσιμο» ενός νέου ΠΑΟΚ, που θα είναι ικανός φέτος να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, να κατακτήσει ξανά το Κύπελλο Ελλάδας και να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τους «16» του Europa Conference League, βρίσκεται ακόμα στα… μπετά!

Τα έχει κάνει ο ΠΑΟΚ όλα… τέλεια μέχρι στιγμής, σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του μεταγραφικού πλάνου του; Σαφέστατα και όχι. Ωστόσο, μία «βάση» ικανών και έμπειρων ποδοσφαιριστών υπάρχει, όπως φαίνεται να υπάρχει και μία φουρνιά νεαρών πλην ταλαντούχων νεαρών παικτών, ξένων και Ελλήνων, που μπορούν να δώσουν μία άλλη δυναμική στο όλο οικοδόμημα που «χτίζει» ο Ραζβάν Λουτσέσκου!

Θα έρθει και η ώρα των πρώτων σοβαρών συμπερασμάτων. Μην βιάζεστε. Λίγη υπομονή ακόμα…

Υ.Γ.1: Είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ που αυτή τη στιγμή ο Ραζβάν Λουτσέσκου διαθέτει μόλις δύο επιθετικούς κορυφής στην Ολλανδία και ο ένας εξ αυτών θέλει διακαώς να αποχωρήσει. Η κατάσταση θυμίζει λίγο… Κράσνονταρ, μακάρι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, τρεις εβδομάδες πριν την πρώτη «μάχη» με τη Λέφσκι Σόφιας!

Υ.Γ.2: Άκρως θετικό το ντεμπούτο του Αντρές Ρικάρντο, παρότι ο ερχομός του δημιούργησε πολύ μικρότερο «θόρυβο» σε σχέση με τις μεταγραφές των Ντάντας, Κουαλιάτα και Ράφα Σοάρες!

Υ.Γ.3: Ασφαλώς και το σαββατιάτικο φιλικό με την Χρόνινχεν προσφέρεται για περισσότερα συμπεράσματα, ειδικά στην περίπτωση που δούμε κάτω από τα δοκάρια και τον Ντομινίκ Κοτάρτσκι!

 

 


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία