Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην αφετηρία για το 9ο κύπελλο

Δημοφιλή

Από το Αλκαζάρ κόντρα στην ΑΕΛ αρχίζει σήμερα (21.30) ο ΠΑΟΚ την προσπάθεια για την κατάκτηση του πέμπτου κυπέλλου στις έξι τελευταίες διοργανώσεις (συμπεριλαμβανόμενης της φετινής) και συνολικά του ένατου τροπαίου στην ιστορία του.

Ασφαλώς κι ο Δικέφαλος είναι το φαβορί απέναντι στους «βυσσινί», που φέτος αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ 2. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα επιδιώξει να «καθαρίσει» την υπόθεση της πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι στο Αλκαζάρ, δίνοντας έτσι διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Τούμπας.

Mόνο τρία ζευγάρια ομάδων Σούπερ Λιγκ ανέδειξε η κλήρωση κυπέλλου της φάσης των «16»: Αρης-ΟΦΗ, Παναθηναϊκός-Βόλος και Λαμία-Ιωνικός.

Ευνοημένες της κλήρωσης ήταν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, που θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Πέρα από τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ θα παίξει εναντίον της Κηφισιάς, ο Ολυμπιακός κόντρα στο Λεβαδειακό κι ο Παναιτωλικός εναντίον της Νίκης Βόλου. Τυχερές της κλήρωσης μπορούν να θεωρηθούν τόσο ο Αγιος Νικόλαος, όσο κι η Αναγέννηση Καρδίτσας, που θα τεθούν αντίπαλες μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί ο Αγιος Νικόλαος, μοναδική ομάδα της Γ΄ κατηγορίας που συνεχίζει στη διοργάνωση, απέφυγε ομάδα της Σούπερ Λιγκ, συνεπώς μπορεί να ελπίζει ότι θα φθάσει ακόμη και στην προημιτελική φάση. Αντίστοιχα κι η Αναγέννηση, που κληρώθηκε με την πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης.

Τα παιχνίδια ρεβάνς θα διεξαχθούν το τριήμερο 21-23 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ

Τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης έχουν οριστεί να διεξαχθούν εντός του Ιανουαρίου, 19-20 οι πρώτοι αγώνες και 26-27 οι ρεβάνς. Οσο για τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης, αυτά έχουν κατ’ αρχήν προγραμματιστεί –οι πρώτοι αγώνες-για 9-10 Φεβρουαρίου και –οι ρεβάνς-για 2-3 Μαρτίου.

Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί, σύμφωνα με την προκήρυξη, στο Ολυμπιακό στάδιο στις 21 Μαΐου. Το αν θα υπάρχουν οπαδοί των δύο φιναλίστ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ είναι ακόμη πολύ νωρίς για να απαντηθεί…

*Τα δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων κυπέλλου παραμένουν και φέτος στην Cosmote, που ήρθε σε συμφωνία με την ομοσπονδία αντί δύο εκατομμυρίων ευρώ. Το οξύμωρο είναι ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει και στη φετινή διοργάνωση το εκτός έδρας γκολ, κάτι που έχουν καταργήσει, τόσο η ΦΙΦΑ, όσο και η ΟΥΕΦΑ.

ΠΑΛΙΟΙ ΓΝΩΡΙΜΟΙ

Ο ΠΑΟΚ κι η Λάρισα είχαν βρεθεί και πέρσι αντιμέτωποι για τους «16» του κυπέλλου. Η υπόθεση της πρόκρισης κρίθηκε από το πρώτο ματς της Τούμπας, όταν ο Δικέφαλος επικράτησε άνετα με 5-0, χάρη στα γκολ των Τζόλη (9΄, 23΄, 74΄), Κρμέντσικ (47΄) και Ινγκασον (53΄). Αλλά και στη ρεβάνς στο Αλκαζάρ η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε βγει νικήτρια (2-1), έχοντας σκόρερ τους Τσιγγάρα (19΄) και Κρμέντσικ (29΄).

Εκτός από τον τελικό του 1985 στο ΟΑΚΑ (νικήτρια η ΑΕΛ με 4-1), ο ΠΑΟΚ αναμετρήθηκε άλλες τρεις φορές στο κύπελλο με τους Θεσσαλούς. Τη σεζόν 1990-91 οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν στην προημιτελική φάση. Στο πρώτο ματς της Τούμπας ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-0 (41’ Λαγωνίδης, 78’Μπορμπόκης, 83’ Καραγεωργίου), ενώ στη ρεβάνς η Λάρισα αρκέστηκε σε νίκη γοήτρου με 2-0 (σκόρερ οι Πέτκοφ στο 25’ και Ντα Σίλβα λίγο πριν τη λήξη).

Την περίοδο 2003-04 αναμετρήθηκαν στον α΄ γύρο, πάλι με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο (στους Αμπελόκηπους) στο πρώτο ματς, που έληξε με 1-1 (10΄ Γιασεμάκης-42΄ Τσακμακίδης). Στη ρεβάνς της… Κοζάνης ο Δικέφαλος προκρίθηκε με 3-0 (14′ Χάγκαν, 41′ Σπάσιτς, 86΄ Γιασεμάκης) απέναντι στη Λάρισα (από το 52΄ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κεχαγιά), που εκείνη τη σεζόν μετείχε στη Γ΄ κατηγορία.

Την περίοδο 2016-2017 ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 (28΄ Μυστακίδης, 41΄ Περέιρα) στην Τούμπα (φάση ομίλων). Η ΑΕΛ είχε τερματίσει 3η, ενώ ως 2η είχε προκριθεί η ομάδα των Τρικάλων (τελευταίος ο Πανελευσινιακός).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία