Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στάση αναμονής από Ιβάν

Δημοφιλή

Η ερώτηση για το αν θα γίνουν μεταγραφές είναι αυτή που δεσπόζει εδώ και δύο εβδομάδες. Η δεύτερη, είναι το τι θα γίνει με το γήπεδο. Και οι δύο απαντήσεις είναι λογικό να αναζητούνται από τους οπαδούς της ομάδας. Η πρώτη απαντά στο ερώτημα τι θα γίνει με το δεκάρι έτσι ώστε να ξέρουμε αν η ομάδα θα αποκτήσει μεγαλύτερο ταβάνι μέχρι το τέλος της περιόδου, η δεύτερη αφορά τη μεγάλη εικόνα και το ταβάνι που θα μπορέσει να φτάσει το κλαμπ στα επόμενα χρόνια.

Για να απαντηθούν αυτά τα δύο ερωτήματα, πρέπει να παρέμβει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι ο μόνος που ξέρει και αυτός που ορίζει το τι ακριβώς θα συμβεί.

Για τις μεταγραφές, εξ αρχής γνωρίζαμε πως δεν πρόκειται να γίνει παραπάνω από μία και αυτή στη μεσοεπιθετική γραμμή. Για το γήπεδο, περιμέναμε την δημοσίευση των σχεδίων και να προχωρήσει η διαδικασία. Στη πρώτη περίπτωση, το ναυάγιο της υπόθεσης Φάμπιο Μάρτινς, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως μεταγραφή δεν θα γίνει τον Γενάρη. Για την υπόθεση του γηπέδου, υπάρχει μία ξεκάθαρη ανησυχία για τις σκέψεις του μεγαλομετόχου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Έχοντας τριβή με αρκετά στελέχη διάφορων εταιριών του Ιβάν, έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα αυτή τη περίοδο. Πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και διαχειριστής πολλών κομβικών επενδύσεων για τη βόρεια Ελλάδα, είναι σε μία στάση αναμονής.

Δύο είναι οι άξονες που τον αναγκάζουν να το κάνει αυτό. Ο πόλεμος στη Ρωσία και οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει κινούμενος επιχειρηματικά σε μία εχθρική για την βάση του χώρα. Παράλληλα, είναι σαφές πως η σχέση του με το Μαξίμου δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, κάτι που έχει επηρεάσει κυρίως την διάθεση άλλων επιχειρηματιών να συνεργαστούν μαζί του.

Η στρατηγική του αυτή τη στιγμή, τον θέλει να κινείται σε πολύ χαμηλούς τόνους και να μη προκαλεί σχόλια. Είναι μία επιλογή του που έχει βάση και πρέπει να γίνει σεβαστή απ΄ όλους μας.

Υπάρχουν και πρακτικά θέματα. Είναι σαφές πως αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολη η μεταφορά κεφαλαίων από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Προφανώς υπάρχουν και αλλού, εξού και η λειτουργικότητα των εταιριών του τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως όταν αναλύσουμε λίγο το μέλλον, η ζημία στη ΠΑΕ φέτος ανέρχεται κοντά στα 24 εκατ. ευρώ ενώ η επένδυση του γηπέδου άλλα 100. Πως να ανοιχτεί παραπάνω όταν σήμερα που μιλάμε, δεν γνωρίζει το πως θα εξασφαλιστούν τα κεφάλαια που πρέπει για την λειτουργεία των εταιριών του;

Για να μη το κουράσω, όπως ο Ιβάν μας προσέφερε χαρές, έτσι και εμείς οφείλουμε να κατανοήσουμε την ιδιαιτερότητα της κατάστασής του.


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία