Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σπριντ στην τελική ευθεία

Δημοφιλή

Δεν ξέρουμε πόσοι το έχετε καταλάβει, αλλά σε 40 ημέρες τελειώνει το πρωτάθλημα! Την 1η Μαρτίου η κανονική διάρκεια της Super League ρίχνει αυλαία, αφού πλάκα-πλάκα έχουν μείνει μόλις 8 αγωνιστικές! Στόχος του ΠΑΟΚ ένας. Να κόψει πρώτος το νήμα και να μπει ως οδηγός στην κούρσα των πλέι-οφ. Δεν είναι αυτοσκοπός, δεν σημαίνει ότι η πρωτιά στην κανονική διάρκεια εξασφαλίζει τον τίτλο, αλλά όπως και να το κάνουμε θα είναι ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Άλλο πράγμα να κυνηγάς κι άλλο πράγμα να σε κυνηγούν.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ

Η ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έριξε τον ΠΑΟΚ από την κορυφή και ο πρώτος στόχος είναι η επιστροφή σε αυτή. Οι τρεις επόμενες αγωνιστικές που θα διεξαχθούν μέσα σε 8 ημέρες (υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική μεσοβδόμαδα) είναι μία καλή ευκαιρία, αφού η δυναμική του προγράμματος δημιουργεί συνθήκες προσπέρασης. Ο Δικέφαλος διαδοχικά με Αστέρα Τρίπολης (εντός), Λαμία (εκτός), Βόλο (εντός) και έχει ότι χρειάζεται για το 3 στα 3, την ώρα που ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Άρη, αλλά την Τετάρτη πηγαίνει στο Γεντί Κουλέ για το ματς με τον ισχυρό ΟΦΗ και την Κυριακή φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Η λογική λέει πως το ενδεχόμενο γκέλας είναι πιο ορατό για τους «ερυθρόλευκους» παρά για τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον με βάση το βαθμό δυσκολίας του προγράμματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΥΝΟ

Όλες οι ομάδες της κορυφής θα κληθούν μέσα σε 40 ημέρες να δώσουν 10 απαιτητικά επίσημα παιχνίδια (8 πρωταθλήματος και 2 προημιτελικούς Κυπέλλου), όμως το νούμερο αυτό αυξάνεται (τουλάχιστον) κατά δύο παιχνίδια για τον Ολυμπιακό που έχει και τα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ για τους 32 του Europa League. Με άλλα λόγια, η τελική ευθεία θα είναι χωρίς ανάσα, το βάθος του πάγκου, το σωστό rotation, οι τιμωρίες και οι τραυματισμοί ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την μάχη.

8 ΣΤΑ 8

Είναι τέτοιο το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ που αφήνει την αισιοδοξία ακόμα για το απόλυτο, που αν επιτευχθεί τότε δεδομένα ο Δικέφαλος θα μπει πρωτοπόρος στα πλέι-οφ. Ο ΠΑΟΚ έχει να υποδεχθεί στην Τούμπα τους Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, ΟΦΗ, Ολυμπιακό και ταξιδεύει εκτός σε Λαμία, ΟΑΚΑ (Παναθηναϊκός), Λάρισα και Ξάνθη. Στα ίδια περσινά ματς, ο ΠΑΟΚ είχε μόνο μία απώλεια στην AEL FC Arena σε ένα παιχνίδι όμως που ακόμα και η ισοπαλία τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, σχεδόν όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού μέχρι το φινάλε είναι «φωτιά» (ΟΦΗ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ), ενώ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα για να επικρατήσει στο «Καραϊσκάκης» απέναντι σε Άρη, Ξάνθη, Πανιώνιο και Παναιτωλικό.

Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι ο βαθμός δυσκολίας των αναμετρήσεων των ερυθρόλευκων είναι πιο μεγάλος, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν και μετά την επίσκεψη του στην Τούμπα (20 και 27 Φεβρουαρίου) είναι «σφηνωμένες» οι απαιτητικές κόντρες με την Άρσεναλ που θα έχουν σωματική και πνευματική καταπόνηση.

ΤΟ «ΟΚΤΑΠΟΝΤΟ» ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ!

Οτιδήποτε κι αν γίνει στις υπόλοιπες 7 αγωνιστικές, η πιο μεγάλη μέρα του «πολέμου» (μέχρι την επόμενη) θα είναι η 23η Φεβρουαρίου και η προτελευταία αγωνιστική, όπου θα κριθούν πολλά, όχι μόνο σε βαθμολογικό, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Μπορεί να λέμε ότι όλα τα ντέρμπι ανάμεσα σε συνδιεκδικητές ίδιων στόχων είναι «εξάποντα» (τρεις οι πόντοι που μπορείς να πάρεις και τρεις που χάνει ο αντίπαλος), όμως αυτό το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ενδέχεται να είναι ακόμα και οκτάποντο στην μάχη του τίτλου!

Κι αυτό γιατί με βάση το 1-1 του «Καραϊσκάκης», αν προκύψει νικητής από το ντέρμπι της Τούμπας τότε παίρνει και την ενδεχόμενη ισοβαθμία ανάμεσα τους, αφού το πρώτο κριτήριο είναι πάντα οι μεταξύ τους αναμετρήσεις! Κι επειδή τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αναμετρήσεων μεταφέρονται και στα πλέι-οφ (πάντα σε ενδεχόμενο πιθανής ισοβαθμίας), τότε ο νικητής της Τούμπας αποκτά τεράστιο προβάδισμα αφού θα θέλει μετά απλώς μία ισοπαλία στα δύο μεταξύ τους ματς στα πλέι-οφ (αρκεί να κρατήσει την διαφορά γκολ) ώστε να διατηρήσει το αβαντάζ σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας στο τέλος. Με άλλα λόγια, σε εκείνο το ματς, η παραμικρή φάση, το παραμικρό γκολ μπορεί να κρίνει ακόμα κι ένα πρωτάθλημα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία