Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σπάζοντας τα δεσμά των χρεών

Δημοφιλή

Η ημερομηνία της 12ης Μαΐου θυμίζει στους κάπως μεγαλύτερους την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό με 4-2, ενώ στους νεότερους την προ πέντε ετών επιτυχία στον τελικό κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ.

Η συγκεκριμένα ημερομηνία, πάντως, ανεξαρτήτως… γενεών, (θα πρέπει να) θυμίζει την προ οχτώ χρόνων παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στα γραφεία της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για να παραδώσει επιταγή 10.886.811 ευρώ, αποπληρώνοντας τα χρέη, που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία. Η 12η Μαΐου 2015 ήταν μια μέρα λύτρωσης για τον ΠΑΟΚ, που, ελεύθερος πλέον από τα δεσμά των χρεών, θα μπορούσε να πατήσει γερά στο έδαφος και να προετοιμάσει την «εκτόξευσή» του για τους τίτλους, που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια.

«Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους εμάς, όλους όσοι πίστευαν, αλλά και τους δύσπιστους. Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά» είχε δηλώσει. Και χαριτολογώντας πρόσθεσε: «Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.811 ευρώ». Ο Σαββίδης είχε αποδείξει και πάλι τη συνέπεια λόγων και πράξεων του. Άλλωστε, από τις πρώτες του τοποθετήσεις του, έχοντας αναλάβει το τιμόνι της ομάδας, ήταν: «Τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι και δικά μου χρέη».


Τελευταία νέα

Πέρασε ο Ολυμπιακός, με Αστον Βίλα στους «4»

Την πρόκριση για τους "4" του Κόνφερενς Λιγκ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός επί της Φενερμπαχτσέ στα πέναλτι με 3-2. Mόλις στο...

Στην ίδια κατηγορία