Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σούπερ εμφάνιση από τον Αν. Ζίβκοβιτς – «Αυτοκτονία» για Σερβία

Δημοφιλή

Η υπεροπτική Σερβία κρατούσε το ματς με 3-1, αλλά το Καμερούν με κατάθεση ψυχής πήρε το βαθμό με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (3-3) και έβαλε… φωτιά στον 7ο όμιλο. Το παιχνίδι στο «Αλ Γιανούμπ Στέιντιουμ» είχε έντονο ελληνικό… χρώμα. Στο βασικό σχήμα της Σερβίας βρέθηκε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ.

Οι Σέρβοι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και μόλις στο 11ο λεπτό «άγγιξαν» το γκολ με διαγώνιο πλασέ του Μίτροβιτς από τα δεξιά της περιοχής που σταμάτησε στο δοκάρι. Νέα χαμένη (αδιανόητη) ευκαιρία για την ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς στο 17′.

Έπειτα από τριπλή καραμπόλα στην περιοχή του Καμερούν και σουτ του ξεμαρκάριστου Μίτροβιτς από το ύψος του πέναλτι. η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Η «απάντηση» του Καμερούν ήρθε με ένα διαγώνιο σουτ του Κούντε μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς στο 19΄. Τα «Λιοντάρια» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 29΄ με το γκολ να φτιάχνεται από δύο παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μετά από εκτέλεη κόρνερ του Κούντε και κεφαλιά του Ενκουλού, ο Καστελετό ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε με κοντινή προβολή (1-0). Η Σερβία προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ του γκολ του Καμερούν και να βγάλει αντίδραση με κινητήριο μοχλό και κορυφαίο παίκτη του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο άσος του ΠΑΟΚ δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα από τη δεξιά πλευρά κι αποτελούσε μόνιμο πονοκέφαλο για την άμυνα των Αφρικανών. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και η παρέα του πετούσαν…φωτιές στις καθστερήσεις του α΄ημίχρονου και μέσα σε δύο λεπτά γύρισαν το ματς!

Στο 45+1΄ μετά από φάουλ του Τάντιτς, ο Πάβλοβιτς πήδηξε μόνος του στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Επασί (1-1). Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η ολική ανατροπή του σκορ κι οι Σέρβοι πήραν το τιμόνι του αγώνα στα χέρια τους.

Έπειτα από πίεση ψηλά, ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Σεργκέι Μιλίνκοβιτ-Σάβιτς, ο οποίος με πλασέ με το αριστερό πόδι εκτός περιοχής βρήκε στόχο (1-2). Λίγο έλειψε μάλιστα στο έκτο λεπτό των καθυστετήσεων του πρώτου 45λεπτου οι Σέρβοι να πετύχουν και τρίτο γκολ με πλασέ του Μίτροβιτς που έδιωξε σωτήρια και δύσκολα ο Επασί σε κόρνερ.

Οι Σέρβοι έκρυψαν την μπάλα και πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 53΄σε μια φάση που αποτελεί την επιτομή του ομαδικού τέρματος. Μετά από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, άλλαξαν πέντε πάσες με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει πάσα «πάρε – βάλε» στον Μίτροβιτς που με κοντινό πλασέ βρήκε δίχτυα (1-3). Το Καμερούν απέκτησε ξανά…σφυγμό στο 63΄. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 55΄βρέθηκε απέναντι από τον Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς και σκόραρε με ψιλοκρεμαστό πλασέ. Το γκολ σε πρώτο χρόνο ακυρώθηκε ως οφσάιντ κατόπιν υπόδειξης του βοηθού, ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά.

Το Καμερούν βρήκε και τρίτο γκολ φτάνοντας στην ισοφάριση στο 66΄. Ο Αμπουμπακάρ που έδωσε μεγάλη πνοή στα «Λιοντάρια» με την είσοδό του στο ματς πάτησε περιοχή γύρισε την μπάλα στον Τσούπο – Μότινγκ που με κοντινό πλασέ έκανε το 3-3. Οι αμυντικές λειτουργίες των ομάδων αποτελούσαν παράδειγμα προς αποφυγή κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ματς να΄χει έναν ξέφρερνο τρελό ρυθμό. Στο 76΄ο Μίτροβιτς δεν κατάφερε να κερδίσει τον Επασί με διαγώνιο σουτ, ενώ νέο σουτ του Μίτροβιτς στο 89΄από θέση βολής έφυγε άουτ. Το 3-3 έμεινε μέχρι το τέλος στο κορυφαίο (μέχρι το επόμενο) ματς του Μουντιάλ, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν από ένα βαθμό και να βάζουν…φωτιά στον 7ο όμιλο και στην υπόθεση της πρόκρισης. O διαιτητής Μοχάμεντ Αμπντουλά έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ενκουλού, Μπασογκόγκ, Γιόβιτς, Μιλένκοβιτς.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ριγκομπέρ Σονγκ): Επασί, Φάι, Καστελετό, Ενκουλού, Τόλο, Ανγκισά (81΄Γκουέτ), Κούντε (68΄Οντουά), Χόνγκλα (55΄Αμπουμπακάρ), Εμπεμό (81΄Ενκουντού), Τσούπο-Μότινγκ, Εκαμπί (68΄Μπασογκόγκ).

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς, Πάβλοβιτς (56΄Στέφαν Μίτροβιτς), Α. Ζίβκοβιτς (78΄Ράντονιτς), Λούκις, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς (92΄Τζούρισιτς), Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (79΄Γκρούγιτς), Μίτροβιτς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

1) Βραζιλία 3β. – 1 αγώνας

2) Ελβετία 3β. – 1 αγώνας

3) Καμερούν 1β. – 2 αγώνες

4) Σερβία 1β. – 2 αγώνες


Τελευταία νέα

Στο επίκεντρο των Τούρκων ο Κουλιεράκης

Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω...

Στην ίδια κατηγορία