Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκάνδαλο Αυγενάκη, θέλει να «ξεπλύνει» την ΕΕΑ!

Δημοφιλή

Πολλές είναι οι απορίες αλλά και οι αντιδράσεις που προκαλούνται  σε όσα αναφέρονται στο νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες είναι προς διαβούλευση. Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο θέμα στο οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης εκτίθεται στο 100%, ζήτημα μέσα από το οποίο φανερώνεται η αγωνία του για το παρόν και το μέλλον της ΕΕΑ, με βάση βέβαια όσα έγιναν στο παρελθόν και έχουν εκθέσει τον ίδιο και τα μέλη της Επιτροπής.

Λίγες μόλις ημέρες αφού βγήκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το θέμα της δήθεν πολυιδιοκτησίας, η οποία κατακεραυνώνει και την ΕΕΑ και όλους όσους επιχείρησαν να θεωρήσουν δεσμευτική την δική της περσινή εισήγηση, ο Αυγενάκης σπεύδει και με μία… αγωνία στις κινήσεις του, προσπαθεί να διαφυλάξει νομικά τα μέλη της ΕΕΑ από κάθε πιθανή ευθύνη σε σχέση με τις πράξεις τους! Είναι μία απίστευτη κίνηση του υφυπουργού που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πιστέψει ότι γίνεται τυχαία, όταν πολύ περισσότερο γνωρίζουμε πώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει κινηθεί πολύπλευρα κατά αυτών των ανθρώπων και των προσπαθειών τους σε βάρος του Δικεφάλου.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Προσέξτε τι ακριβώς αναφέρει η διάταξη για την ΕΕΑ στο νέο αθλητικό νόμο, λίγες μόνο ημέρες μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφήνουν εκτεθειμένους όσους επιχείρησαν να βλάψουν τον ΠΑΟΚ στήνοντας το γνωστό σκηνικό βασιζόμενοι στην ΕΕΑ: « Η Επιτροπή δεν υπόκειται σε εποπτεία και οποιονδήποτε έλεγχο νομιμότητας ή σκοπιμότητας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ή από οποιοδήποτε άλλο όργανο της Κυβέρνησης. Τα μέλη της Επιτροπής απολαμβάνουν πλήρους προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια για τις εμπιστευτικές πληροφορίες, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για κάθε στοιχείο που περιέρχεται σε γνώση τους και δεν υπόκειται σε δημοσιότητα. Τα μέλη της Επιτροπής δεν εξετάζονται, δεν διώκονται, ούτε υπέχουν αστική ευθύνη έναντι οιουδήποτε τρίτου, για γνώμη που διατύπωσαν ή για πράξεις ή παραλείψεις που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κατ’ εξαίρεση διώκονται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση (363 Π.Κ.), παράβαση καθήκοντος (259 Π.Κ.) και παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου (252 Π.Κ.). Έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ευθύνονται μόνον για πράξεις ή παραλείψεις που τελέστηκαν με δόλο. Το άρθρο 101 του ν. 4622/2019 (Α΄ 133) περί νομικής υπεράσπισης εφαρμόζεται αναλόγως».

Τι τολμάει να κάνει ο Αυγενάκης μέσα από ένα επίσημο νομοσχέδιο; Επιχειρεί να παραχωρήσει την ασυλία που απολαμβάνουν δικαστές και πολιτικοί, σε διορισμένους πολίτες επιτροπής, που υπόκεινται στο κράτος! Τι σημαίνουν όλα αυτά για να τα προσαρμόσουμε στην υπόθεση του ΠΑΟΚ; Ο Λευτέρης Αυγενάκης χωρίς καμία ντροπή, τώρα που ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται στο 100% και θέλει να στραφεί εναντίον όλων όσων προσπάθησαν να τον στιγματίσουν, επιχειρεί (θα δούμε αν το πετύχει γιατί θα αμφισβητηθεί η διάταξη αυτή) να αφαιρέσει από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη το δικαίωμα να στραφούν εναντίον Τζουλάκη, Μαρούπα, Αρκούδη, Φαραντούρη ζητώντας αποζημιώσεις. Θέλει με μία τέτοια διάταξη που έχει και αναδρομικό χαρακτήρα, να απαγορεύσει στον οποιονδήποτε να στραφεί κατά αυτών που εξισώνονται  με τους κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες. Και όχι μόνο αυτό…

ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑ-ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Μέσα από όλα τα παραπάνω τίθενται πολύ σημαντικά ζητήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, που επιτρέπει στον Αυγενάκη να κινείται μέσα σε αυτά τα πλαίσια.

Τίθεται, ναι ή όχι, ζήτημα συνταγματικότητας για ένα κρατικό όργανο που απαρτίζεται από πολίτες, όταν επιχειρείται να αποκτήσουν προνόμια κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα για δικαστικούς και πολιτειακούς παράγοντες;

Τίθεται, ναι ή όχι, μεγάλο ηθικό ζήτημα όταν λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων των τακτικών δικαστών που μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης του ΠΑΟΚ, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΕΑ επιχειρεί την κάλυψη  των μελών της από μηνύσεις και αγωγές που ξέρει ότι έχουν κατατεθεί; 

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Να πάμε και στο θέμα των αμοιβών αυτών των μελών; Προσέξτε τι αναφέρει η διάταξη: «9. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται, κατά παρέκκλιση του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), η μηνιαία ή ανά συνεδρίαση αποζημίωση που καταβάλλεται στα μέλη της Επιτροπής, καθώς και στους αναπληρωτές τους. Με τον ίδιο τρόπο ρυθμίζεται και οποιοδήποτε θέμα αμοιβών και αποζημιώσεων των προσώπων που καθ` οιονδήποτε τρόπο απασχολεί η Επιτροπή σύμφωνα με την παρ. 11».

Το τίμημα δεν καθορίζεται και παραμένει ανοικτό για να αποφασίζει ο υφυπουργός κατά περίπτωση!

ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ : ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ!

Τι άλλο προσπαθεί να τροποποιήσει ο Αυγενάκης σε σχέση με την ΕΕΑ που φανερώνει προθέσεις και ενοχές για ότι προηγήθηκε;  Μέσα στις προτεινόμενες τροποποιήσεις εντάσσεται και αλλαγή της ιδιότητας του καθηγητή μέλους της ΕΕΑ, από καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο του εμπορικού δικαίου, που ίσχυε σύμφωνα με το άρθρο 77 του ν. 2725/1999 σε καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο της οργάνωσης και διαχείρισης αθλητικών οργανισμών ή οποιουδήποτε κλάδου του εμπορικού ή δημοσίου δικαίου! Τώρα το σκέφτηκε! Τώρα το επιχειρεί  που ο ΠΑΟΚ έχει στραφεί στα διοικητικά δικαστήρια κατά του διορισμού Φαραντούρη ο οποίος δεν είναι καθηγητής εμπορικού δικαίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Απόλλων Πάτρας

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Σάββατο (30/1, 18:00) στο Παλατάκι τον Απόλλωνα Πάτρας, για την 1η αγωνιστική των Play Out...

Στην ίδια κατηγορία