Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σφιντέρσκι: «Δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ευρώπη»

Δημοφιλή

Το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει μεταγραφικές φήμες που θέλουν ομάδες από την Ευρώπη να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Κάρολ Σφιντέρσκι, τον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε παραχωρήσει αντί πέντε εκατομμυρίων ευρώ στη Σαρλότ, τον Γενάρη του 2022. Ο Πολωνός φορ μίλησε σε ιστοσελίδα της Αμερικής και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι δεν θα τον ενδιέφερε να αφήσει τώρα το MLS για την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση πώλησης του από τη Σαρλότ, μεγαλύτερης των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ο Δικέφαλος θα λάβει το 20% των χρημάτων. Παράλληλα ο «Σβαρόφσκι» θυμήθηκε και την παρουσία του με τον ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις της UEFA, τονίζοντας ότι θα ήθελε να αγωνιστεί και στις διασυλλογικές διοργανώσεις της Concacaf με τη Σαρλότ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Από πέρσι αγωνίζομαι αρκετά στην Εθνική ομάδα. Περίμενα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε αυτό, μιας και ολοκλήρωσα τη σεζόν στο MLS ενάμιση μήνα πριν το Κατάρ. Οπότε ήταν μια δύσκολη στιγμή για εμένα, καθώς έπρεπε να προπονηθώ σκληρά, χωρίς να έχω παιχνίδια στα πόδια μου.

Ωστόσο είμαι χαρούμενος γιατί συμμετείχα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και έπαιξα βασικός κόντρα στην, μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου, Αργεντινή και τον Μέσι. Ήταν το όνειρο μου και είμαι χαρούμενος και περήφανος που το πέτυχα».

Για τις μεταγραφικές φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στην Ευρώπη:

«Ναι, ίσως κάποιοι σύλλογοι ενδιαφέρονται για την επιστροφή μου στην Ευρώπη, αλλά εγώ δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Πρώτα θέλω να κερδίσω κάτι με τη Σαρλότ. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ έπαιξα στο Europa League και στο Europa Conference League. Θα ήθελα να παίξω και στη διασυλλογική διοργάνωση της Concacaf».

Παράλληλα ο Σφιντέρσκι τόνισε ότι ο ίδιος, η σύζυγος του Μαρτίνα και ο μικρός τους γιος Άντονι, έχουν προσαρμοστεί πλήρως στην Αμερική, και πως εκτιμά την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο κλαμπ.

Επιπλέον ρωτήθηκε και για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και αν του ζήτησε πληροφορίες για το MLS:

«Ναι με ρώτησε μερικές φορές. Δεν είμαι σίγουρος αν θέλει να αγωνιστεί στο MLS, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μίλησα μαζί του. Ίσως μια μέρα θελήσει να έρθει, για να τελειώσει την καριέρα του εδώ. Ανυπομονώ για αυτή τι στιγμή και ελπίζω να έρθει, γιατί είναι ένας πραγματικός θρύλος, όχι μόνο για την Πολωνία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».

Για το επίπεδο του MLS:

«Δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν “παιδιά, το πρωτάθλημα εδώ πηγαίνει μπροστά κάθε χρόνο. Το βλέπουν και έρχονται από μόνοι τους να μου πουν ότι το MLS δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, όπως πριν από πέντε έξι χρόνια. Τότε ερχόντουσαν μόνο μεγάλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές για να ολοκληρώσουν την καριέρα τους. Πλέον είναι ένα πολύ καλό και δυνατό πρωτάθλημα, και μπορούν να το δουν όλοι αυτό».


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ «ξυπνά» δυσάρεστες αναμνήσεις στον Ονιεντίκα

ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ κοντραρίζονται με γνώμονα μία θέση στην ημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League, με τους...

Στην ίδια κατηγορία