Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε στενή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα

Δημοφιλή

Σταθερά… συνδεδεμένος με τις αντίπαλες εστίες είναι και φέτος ο Δημήτρης Πανίδης, ο οποίος μοιράζεται με τον Χρήστο Τζόλη την πρώτη θέση των σκόρερ στην ομάδα νέων Κ-19 του Δικεφάλου.

Απόκτημα του προπερασμένου καλοκαιριού από τους Μπέμπηδες 2000, ο Πανίδης έδειξε από την περασμένη σεζόν τις ικανότητες του στο σκοράρισμα. Αν και νέο πρόσωπο στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία τον εμπιστεύτηκε, χρησιμοποιώντας τον καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του πρωταθλήματος (24 συμμετοχές, και από αυτές οι 13 ήταν στην αρχική ενδεκάδα). Τελικός απολογισμός; Δώδεκα γκολ και δεύτερη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ (μαζί με τον Δούμτση), μόλις τρία λιγότερα από τον πρώτο Γαϊτανίδη.

Στο σχεδιασμό της φετινής Κ-19, ο 18χρονος επιθετικός (γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 2001) από το Τριάδι Θέρμης ήταν εξ αρχής στα βασικά πλάνα του Γκαρσία. Και μαζί με τους Γιαξή και Τσιγγάρα είναι οι μόνοι παίκτες, που έχουν παρουσία ως βασικοί στα έξι πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Ο Πανίδης, που εισήχθη το περασμένο καλοκαίρι στα ΤΕΦΑΑ Σερρών, αποδεικνύεται αντάξιος της εμπιστοσύνης του προπονητή του, έχοντας ήδη παραβιάσει πέντε φορές τις αντίπαλες εστίες.

Στην πρώτη του σεζόν με την ασπρόμαυρη φανέλα, ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλά και πριν από τρία χρόνια είχε σηκώσει το κύπελλο του πρωταθλητή με τους Μπέμπηδες, που είχαν επικρατήσει 1-0 του Αρη στον τελικό παίδων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

«ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΛ»

Το καλοκαίρι του 2018 η περίπτωση του απασχόλησε αρκετές ομάδες, ωστόσο ο παίκτης κατέληξε στο Δικέφαλο. «Από τη στιγμή που έδειξε ενδιαφέρον ο ΠΑΟΚ, φυσικά και ο παίκτης θα κατέληγε εκεί» σημειώνει στη FORZA ο Παναγιώτης Κερμανίδης, διευθυντής της ακαδημίας Μπέμπηδες 2000 και παλιά δόξα του Δικεφάλου (πρωταθλητής με τους «ασπρόμαυρους» το 1976). Και συνεχίζει: «Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη του αγάπη. Εχει την αίσθηση του γκολ, στοιχείο απαραίτητο για έναν φορ. Είναι γρήγορος, καλός στο ένας εναντίον ενός. Με λίγα λόγια, ένας σύγχρονος επιθετικός».

Από τους Μπέμπηδες προέρχονται άλλοι δύο παίκτες, που επίσης πρωταγωνιστούν στη φετινή Κ-19: ο «παλιός» Χάρης Τσιγγάρας και ο Πέτρος Καλουτσικίδης (εισήχθη το περασμένο καλοκαίρι στο τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας και Επιστημών Καβάλας), που αγωνίζεται ως δεξί μπακ.

ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Κ-19 Ο ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ 

Ο αρχικός προγραμματισμός του περασμένου καλοκαιριού δεν προέβλεπε την παρουσία του Αντώνη Γαϊτανίδη στη φετινή ομάδα της Κ-19. Ο Γιαννιώτης επιθετικός είχε πάρει μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, είχε σκοράρει στη διάρκεια των φιλικών αγώνων και ο Αμπέλ Φερέιρα είχε αποφασίσει την παραμονή του στο ρόστερ των μεγάλων. Από τη στιγμή, ωστόσο, που εξαιτίας του πλήθους παικτών, δεν υπήρξε μέχρι τώρα χώρος για τον Γαϊτανίδη στα επίσημα ματς (ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ελαχιστοποίησε το ροτέισον), κατόπιν συνεννόησης του Φερέιρα και του Γκαρσία αποφασίστηκε ο 19χρονος επιθετικός να μετέχει στα παιχνίδια των νέων. Ετσι, αγωνίστηκε στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος (εκτός έδρας με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης), αλλά και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της φετινής περιόδου κόντρα στην Μποέμιανς, όντας ο σκόρερ των φιλοξενούμενων στο 1-1 του Δουβλίνου. Στο περσινό πρωτάθλημα ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με δεκαπέντε γκολ σε σύνολο 27 συμμετοχών (23 στην αρχική ενδεκάδα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία