Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε μία μεταβατική χρονιά προσεγγίζει έναν ακόμη τίτλο

Δημοφιλή

Η πεντάρα στη Λαμία δεν αφήνει αμφιβολίες πως ο ΠΑΟΚ θα παραβρεθεί σε έναν ακόμη τελικό κυπέλλου Ελλάδος. Τον έκτο, στα επτά τελευταία χρόνια, μία επίδοση που σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς. Σε μία μεταβατική χρονιά σε όλα τα επίπεδα, η ομάδα προσεγγίζει έναν ακόμη τίτλο.

Η μεταβατική περίοδος δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και το διοικητικό. Στο αγωνιστικό προφανώς και έχουν καταλάβει όλοι πως η άνωθεν εντολή αφορά την δημιουργία ενός κορμού παικτών που θα εμπεριέχει αρκετά πρότζεκτς. Δεν είναι μόνο ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης και ο Τζίμας που τώρα έρχεται. Είναι προφανώς ο Κοτάρσκι, είναι ο Ντάντας που η περίπτωσή του εκτιμώ πως είναι ελεγχόμενη, μεγάλη αγοραστική αξία έχει ο Ντούγκλας Αουγκούστο και γενικά, η ομάδα βρίσκεται σε μία φάση αυτοσυντήρησης.

Μεταβατική περίοδος είναι κυρίως διοικητικά. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι σαφές πως έχει μπλέξει με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με το γεγονός πως η χώρα μας έσπευσε να δηλώσει εχθρός της Ρωσίας κάτι που δυσκολεύει την μεταφορά κεφαλαίων από τη μία χώρα στην άλλη.

Μεταβατική περίοδος για τον ΠΑΟΚ είναι και πολιτικά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν λογίζεται και ως φιλική προς τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως όμως, είναι ιδιαιτέρως φιλική με το δίπολο Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, έχει τοποθετήσει Υφυπουργό Αθλητισμού ουσιαστικά υπάλληλο του Ολυμπιακού και οι επερχόμενες εκλογές θα δείξουν αν αυτό το όργιο θα συνεχιστεί.

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι πολύ πιο έντονα μέσα σε όλους τους εγχώριους στόχους. Η δουλειά του Λουτσέσκου είναι εκπληκτική σε όλα τα επίπεδα. Μία ομάδα που δεν πίστευε κανείς τον περασμένο Οκτώβρη, έχει να χάσει από τότε. Πληρώνει τις απώλειες που προήλθαν από δικές της αστοχίες αλλά και από ύποπτες διαιτητικές αποφάσεις.

Τους δύο βαθμούς της Τρίπολης να είχε μόνο, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, μπαίνοντας στα πλέι οφ να παίξει ντέρμπι, έχοντας επιβληθεί και των τριών βασικών του ανταγωνιστών στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Εννοείται πως όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, ο ΠΑΟΚ θα παίζει τα ρέστα του έχοντας την πίεση των λιγότερων δυνατών απωλειών. Αλλά πολύ σημαντικό επίσης για την ομάδα του Λουτσέσκου, είναι να ξεπεράσει έναν από τους τρεις που έχει από πάνω της, έτσι ώστε να μη πιεστεί στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν.


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία