Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε γνωρίζω απ’ τη φανέλα…

Δημοφιλή

Γκαντεμιά, σύμπτωση ή κάτι άλλο; Η διαφορά των αποτελεσμάτων του ΠΑΟΚ ανάλογα αν φοράει την ασπρόμαυρη ή την ολόλευκη στολή είναι εντυπωσιακή!

Πιστεύετε στις προλήψεις; Ο υπογράφων… όχι. Εντάξει, ίσως μερικές φορές να πιστεύει λιγάκι. Ας είμαστε ειλικρινείς. Κάποιες φορές και να μην θέλεις να πιστέψεις, κάποιες συμπτωματικές… συμπτώσεις σε κάνουν να αναρωτιέσαι. Βρε, μπας;

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την φετινή σεζόν απέναντι στην Μπεσικτάς. Ως γηπεδούχος επιλέγει αυτός τα χρώματα και «ξεβολεύει» την αντίπαλο του που φοράει κόκκινα. Στο γήπεδο, όλα του πάνε δεξιά, κερδίζει με 3-1 και προκρίνεται στον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Με την ίδια ασπρόμαυρη στολή, ξεμπερδεύει με το διαδικαστικό 1-0 απέναντι στην ΑΕΛ στην πρεμιέρα της Super League και με την ίδια εμφάνιση φιλοξενεί την Μπενφίκα. Και πάλι όλα του πάνε δεξιά στο γήπεδο. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο όσες ευκαιρίες του δόθηκαν και με το 2-1 υπογράφει μία ιστορική πρόκριση.

Έχει έρθει η ώρα όμως να αλλάξει φανέλα. Η Κράσνονταρ φοράει κι αυτή μαύρα σορτσάκια κι ως εκ τούτου, ο Δικέφαλος πρέπει να επιλέξει να βάλει κάτι άλλο. Ο ΠΑΟΚ φοράει για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι την ολόλευκη στολή και αίφνης τα πράγματα σταματάνε να του πηγαίνουν όλα δεξιά. Στην πρώτη σημαντική φάση του ματς, ο Πέλκας αστοχεί σε πέναλτι, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έχει γκίνια στο γήπεδο (λίγο πριν το 2-1, ο Ελ-Καντουρί έχει δοκάρι για το 1-2) και τελικά χάνει με 2-1.

Δεν αλλάζει όμως στολή. Στο επόμενο παιχνίδι στο Βόλο επιλέγει και πάλι τα λευκά. Παρότι κάνει πολλές ευκαιρίες το 0-0 δεν ξεκολλάει ως το τέλος. Γκαντεμιά. Έρχεται η ρεβάνς με τους Ρώσους. Ξανά η ολόλευκη στολή. Ο ΠΑΟΚ και πάλι βλέπει το παιχνίδι να μην του πηγαίνει όπως του θέλει, με αποτέλεσμα μία οδυνηρή ήττα που φέρνει πικρό αποκλεισμό.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΤΤΩΝ 62,5%!

Ο ΠΑΟΚ έκανε αρκετούς μήνες να ξαναφορέσει τα λευκά. Τα θυμήθηκε και πάλι στην Κύπρο απέναντι στην Ομόνοια. Και πάλι απρόσμενη ήττα, σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά επικύρωσε τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό!

Μετά από 10 ημέρες επέλεξε την ίδια εμφάνιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην αναμέτρηση ξανά με τον Άρη. Και πάλι όλα πήγαν στραβά, ένα πέναλτι που υπήρξε μόνο στην φαντασία του διαιτητή έφερε το 1-0 και μεγάλη εσωστρέφεια.

Όταν έχεις πέντε γκέλες στις πέντε πρώτες φορές που φοράς μία εμφάνιση, κάπου προβληματίζεσαι. Ο ΠΑΟΚ επιτέλους έσπασε το ρόδι παίζοντας με τα λευκά, στο εύκολο 0-3 στην Κρήτη και κέρδισε και στην Λάρισα σε μία διαδικαστική ρεβάνς κυπέλλου όπου όλα είχαν κριθεί. Μήπως τελικά όλο αυτό ήταν μία μπούρδα; Μετά από δύο μήνες που η συγκεκριμένη ήταν στην ντουλάπα, τα λευκά φορέθηκαν και πάλι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας σε ένα ανεξήγητο, αφύσικο, εξωπραγματικό (με βάση την εικόνα του ματς) 3-0 που ξύπνησε φαντάσματα από το παρελθόν. Με τα λευκά ο ΠΑΟΚ μετρά φέτος 5 ήττες σε 8 παιχνίδια (ποσοστό 62,5%), κάτι που δεν έχει καμία λογική εξήγηση.

ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΣΕ 23 ΜΑΤΣ!

Κι αυτό γιατί όποτε φοράει τα ασπρόμαυρα, ένας άλλος ΠΑΟΚ εμφανίζεται στο γήπεδο. Τυχαίο; Μπορεί. Οι αριθμοί λένε ότι ο Δικέφαλος εμφανίστηκε φέτος 23 φορές με την πρώτη του στολή και έχει ηττηθεί μόνο μία φορά, στο εκτός έδρας 2-1 στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα ενώ έχει ακόμα 13 νίκες και 9 ισοπαλίες, βρίσκοντας σε πολλά παιχνίδια σωτήρια γκολ στο φινάλε (ΑΕΚ, ΠΑΣ, ΑΕΛ, Απόλλων, Άρης) που του έδωσαν επιπλέον βαθμούς που έμοιαζαν χαμένοι!

Μιας και το πιάσαμε, ας δούμε τι έκανε ο ΠΑΟΚ όταν φόρεσε και τις υπόλοιπες φετινές του εμφανίσεις. Όταν επέλεξε ολόμαυρη εμφάνιση, ο Δικέφαλος είχε 5 νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, όλες στην Αθήνα (από Ατρόμητο, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό). Τρεις φορές φόρεσε μαύρη φανέλα με λευκό σορτσάκι (Γρανάδα, Αϊντχόφεν, ΠΑΣ Γιάννενα) με απολογισμό μία νίκη, ισοπαλία και ήττα, ενώ στην μία και μοναδική φορά που φόρεσε τα μπλε, το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό κυπέλλου με την Λαμία.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ;

Όσοι θέλετε μπορείτε να πάρετε το θέμα στο χαβαλέ. Όσοι θέλετε μπορείτε να το δείτε σοβαρά. Πίσω από την ελαφρότητα των προλήψεων και των δεισιδαιμονιών, υπάρχει και η επιστημονική προσέγγιση από την ψυχολογία των χρωμάτων, που μπορεί να επηρεάσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, αφού κάθε χρώμα έχει την ιδιότητα να προκαλεί συγκεκριμένα ερεθίσματα, κάτι που βέβαια εξαρτάται και από ιδιαίτερες ατομικές μεταβλητές.

Το μαύρο, ας πούμε, θεωρείται ότι είναι ένα ξεκούραστο χρώμα, όπως η διάρκεια της νύχτας. Προωθεί την αίσθηση της δύναμης και εξουσίας. Μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα, όπως το μίσος, την θλίψη ή τον θυμό. Από την άλλη, στην ψυχολογία των χρωμάτων, το λευκό δημιουργεί το αίσθημα της αθωότητας, της καλοσύνης, της καθαριότητας και της ταπεινότητας.

Μπορεί μία στολή να «φτιάχνει» τους παίκτες και μία άλλη να τους «χαλάει». Μπορεί μια στολή να προκαλεί δέος στον αντίπαλο και μία άλλη να σε δείχνει ευάλωτο στα μάτια του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Προπονητής στην Αγγλία απολύθηκε λόγω σχέσης με παίκτριά του!

Η γυναικεία ομάδα της Λέστερ απέλυσε τον προπονητή της Γουίλι Κερκ έπειτα από εσωτερική έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε...

Στην ίδια κατηγορία