Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψάχνοντας τον τέλειο τεχνικό διευθυντή…

Δημοφιλή

Ο ιδανικός τεχνικός διευθυντής για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να μην είναι ούτε πολύ μεγάλος, ούτε πολύ μικρός σε ηλικία. Να μην έρθει εδώ για τα τελευταία ένσημα, ούτε για ως μαθητευόμενος μάγος για να μάθει πάνω στην… ασπρόμαυρη καμπούρα.

Θα πρέπει να είναι φιλόδοξος, αλλά και συμβατός με την χώρα και την ομάδα. Να μην της πέφτει πολύς, αλλά ούτε και λίγος. Να βλέπει τον ΠΑΟΚ ως ευκαιρία, αλλά να νιώθει και κολακευμένος που εργάζεται στον συγκεκριμένο ΠΑΟΚ.

Θα πρέπει να είναι και του λιμανιού και του σαλονιού. Να έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες του ποδοσφαίρου, από το πεζοδρόμιο, μέχρι τις πολυτελείς επαύλεις. Να μην ζορίζεται με τα λίγα και να μην κολλάει με τα πολλά.

Θα πρέπει έχει εξελιχθεί ομαλά, να έχει περάσει από πολλά πόστα, να είναι άνθρωπος της εποχής, ανοιχτόμυαλος, δεκτικός στις αλλαγές, πολυπράγμων, να ξέρει τους όρους του σύγχρονου μάρκετινγκ, να είναι κάποιος με προϋπηρεσία που να μην αφήνει περιθώρια στους αμφισβητίες.

Θα πρέπει να μυρίζει χορτάρι και να έχει ειδικευτεί στους πιτσιρικάδες και την παραγωγική διαδικασία, αλλά να μυρίζει και ακριβή κολόνια, να ξέρει να σταθεί στα σαλόνια, να φοράει το κουστούμι κι όχι να τον φοράει εκείνο.

Θα πρέπει να είναι κάποιος που αποδεδειγμένα έχει δημιουργήσει υπεραξίες, έχει βάλει την υπογραφή του σε σεβαστά deal, κάποιος που μετέτρεψε τους άνθρακες και τους πούλησε ως θησαυρούς.

Θα πρέπει να είναι κάποιος που δεν δελεάζεται από το χρήμα, αλλά το ζυγίζει σωστά. Κάποιος που το ξοδεύει ορθά, που το σέβεται, κάποιος που ξέρει να το επενδύει, να το διανέμει δίκαια και χωρίς να τυφλώνεται από ονόματα και φανέλες.

Ο ιδανικός τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να ξέρει να ετοιμάσει ένα γκουρμέ πιάτο με φτωχά και μετρημένα υλικά, αλλά και συνάμα να ξέρει να ξεχωρίζει και να παραγγέλλει τις φίνες πρώτες ύλες, ανεξαρτήτως κόστους, αν είναι σίγουρος για την ποιότητα τους.

Ο ιδανικός τεχνικός διευθυντής είναι αυτός που θα καταφέρει να διεισδύσει στην ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση και ιδιοσυγκρασία του συλλόγου, αυτός που θα πιάσει τον σφυγμό του οπαδού, αλλά και αυτός που θα καταφέρει να τον συγχρονίσει με τις σύγχρονες ποδοσφαιρικές απαιτήσεις.

Ο ιδανικός τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος καθαρός, ακέραιος, τίμιος. Με καθαρό ποινικό μητρώο και ακόμα πιο καθαρό βλέμμα. Θα πρέπει να έχει αετίσιο μάτι και τα πόδια του να πετάνε φλόγες.

Θα πρέπει να είναι κάποιος, που όταν ανοίγει την ατζέντα του να μπορεί να σχηματίσει άμεσα αριθμούς που θα τον δέχονται ως ισότιμο συνομιλητή από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, αλλά και κάποιος που θα σηκωθεί χαράματα για να δει με τα μάτια του κάποιον πιτσιρικά σε κάποιο λασπωμένο γήπεδο.

Θα πρέπει να είναι κάποιος που θα δεχθεί να εργάζεται 24/7 για το καλό του ΠΑΟΚ, να τρώει ΠΑΟΚ, να πίνει ΠΑΟΚ, να αναπνέει ΠΑΟΚ, να γίνει ένα με τον ΠΑΟΚ.

Κάποιος που όταν ο προπονητής του υποδείξει τι είδους παίκτη θέλει, θα είναι σε θέση να του παρουσιάσει άμεσα πέντε διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις. Κάποιος που με το μέγεθος του, τον όγκο του, την προσωπικότητα θα μπορέσει να επιβάλλει την θέση του, τον ρόλο του, τις κόκκινες γραμμές του σε όλο το κλαμπ.

Εντέλει, αυτός ο τεχνικός διευθυντής δεν υπάρχει! Διότι το τέλειο δεν υπάρχει, το δημιουργούμε εμείς. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει έναν τεχνικό διευθυντή που θα μπορέσει να ευθυγραμμιστεί στην ίδια σελίδα του βιβλίου μαζί του. Κάποιον που θα καταφέρει να συγχρονιστεί με τον βηματισμό του, με τον παλμό του. Κάποιον που θα εξελιχθεί εδώ και θα εξελίξει κι άλλο τον Δικέφαλο. Αν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος; Υπάρχει. Αρκεί να τον ψάξεις καλά…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έξαλλος με την διαιτησία κόντρα στην Λεβερκούζεν ο Αντόνιο

Τα παράπονα του για την διαιτησία της χθεσινής αναμέτρησης ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ και Λεβερκούζεν έκανε ο επιθετικός των...

Στην ίδια κατηγορία