Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ψάχνονται για τον Όνι Βαλακάρι

Δημοφιλή

Οι κεραίες των ελληνικών ομάδων κλασικά, παραδοσιακά και διαχρονικά, παραμένουν στραμμένες προς την Κύπρο. Εκεί όπου κυκλοφορούν ποδοσφαιριστές που δείχνουν πως διαθέτουν το αγωνιστικό πακέτο να κάνουν τη διαφορά όχι μόνο στο «νησί της Αφροδίτης», αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Όνι Βαλακάρι.

Ο Φινλανδός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται ως «10άρι» και από τον Γενάρη του ΄20 οπότε και μετακόμισε στην Κύπρο για να παίξει στην Πάφο, έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο παίκτη του συλλόγου σηκώνοντας… σκόνη με τις επιδόσεις και τις εμφανίσεις του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Φινλανδική Τουρούν και στα 19 χρόνια του πήγε στη Νορβηγία και στην Τρόμσο.

Στην πρώτη του χρονιά στη Νορβηγία και σε επίσημο επίπεδο μέτρησε 32 συμμετοχές, 7 τέρματα και 1 ασίστ. Τον Γενάρη του ΄20 ήρθε η μεταγραφή στην Πάφο και σε έξι παιχνίδια βρήκε δίχτυα πέντε φορές, έχοντας και μία ασίστ με την σεζόν να κλείνει πρόωρα λόγω του κορωνοϊού.

Την επόμενη σεζόν έκανε «παπάδες» με την Πάφο. Σε 37 ματς έβγαλε 13 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ. Την περασμένη σεζόν (2021-22) είχε 11 γκολ και 4 ασίστ σε 28 παιχνίδια, ενώ φέτος και μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του Μουντιάλ μετράει 4 γκολ και 3 ασίστ σε 12 παιχνίδια

Είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Φινλανδίας ενώ μέσω των σούπερ επιδόσεων του στην Κύπρο, ήρθε και η…προαγωγή στην Εθνική Ανδρών με τη φανέλα της οποίας έχει γράψει 11 συμμετοχές.

Το συμβόλαιο του με την Πάφο λήγει το προσεχές καλοκαίρι και ήδη έχει πολλές ομάδες «σκαλίζουν» την προοπτική της απόκτησής του.

Εκτός από την Μπεσίκτας – όπως κυκλοφορεί στην Τουρκία – και κλαμπ από την Ελλάδα έχουν μπει εσχάτως στη διαδικασία (σιωπηρά και αθόρυβα) να εξετάζουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης – Βαλακάρι και κατά πόσον θα μπορούσαν να φέρουν στα μέρη μας τον διεθνή Φινλανδό μεσοεπιθετικό.


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία