Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρόβλημα χωρίς λύση

Δημοφιλή

«Σ’ αυτό το γήπεδο δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο». Αυτό ήταν το παράπονο, που διατύπωσε ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη λήξη του αγώνα της προπερασμένης αγωνιστικής μεταξύ του ΠΑΟΚ Β΄ και της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Κι ο Ουρουγουανός προπονητής είχε δίκιο. Δεν έψαχνε καθόλου για δικαιολογίες, άλλωστε, η ομάδα του είχε βγει νικήτρια επί των φιλοξενούμενων.

Το ότι θα έβρισκε μπροστά του το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν κάτι που νομοτελειακά θα συνέβαινε, από τη στιγμή, που τρεις ομάδες (ούτε καν δύο…) έχουν έδρα το γήπεδο του Μακεδονικού. Εκτός από τον ΠΑΟΚ Β΄, εκεί δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια του για τη Σούπερ Λιγκ 2 κι ο Απόλλων Πόντου (είναι γνωστή η κόντρα της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ με τον ΜΓΣ Απόλλωνα) και, φυσικά, εκεί είναι γηπεδούχος ο Μακεδονικός για τα παιχνίδια του στη Γ΄ κατηγορία.

Μια ημέρα πριν το παιχνίδι της Κ-23 του Δικεφάλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, είχε διεξαχθεί το παιχνίδι του Μακεδονικού με την Κοζάνη. Ηταν, λοιπόν, απολύτως φυσιολογικό, 24 ώρες μετά, να μην ήταν… έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος να υποδεχθεί τον αγώνα του ΠΑΟΚ Β΄.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι της θεσσαλικής ομάδας, γνωρίζοντας την κατάσταση, που θα έβρισκαν μπροστά τους, είχαν προνοήσει να ζητήσουν από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος τη μετάθεση διεξαγωγής του παιχνιδιού έστω κατά μια ημέρα. Μάλιστα, είχαν αποσπάσει και τη συναίνεση των ανθρώπων του Δικεφάλου στο συγκεκριμένο τους αίτημα, μια και δεν θα ακολουθούσαν μεσοβδόμαδα άλλες υποχρεώσεις.

Ωστόσο, η Σούπερ Λιγκ 2 το απέρριψε, υποχρεώνοντας τις δύο ομάδες να παίξουν σε ένα κακό τερέν. Κι όμως, οι φροντιστές του γηπέδου επέμεναν ότι η κατάσταση του χορτοτάπητα θα ήταν πολύ καλύτερη αν είχαν μια ημέρα στη διάθεση τους για να τον φροντίσουν. Δεν τους δόθηκε, όμως, η σχετική δυνατότητα.

Ο αγώνας είχε τηλεοπτική μετάδοση (ERTFLIX), αλλά για όσους γνωρίζουν, αυτό το γεγονός δεν αποτελούσε το απροσπέλαστο εμπόδιο για τη διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να δεχτεί το αίτημα για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού μια ημέρα μετά.

Το όλο ζήτημα, πάντως, είναι σοβαρό και θα το ξαναβρούν μπροστά τους οι παίκτες του Γκαρσία (το ίδιο, βέβαια, και οι παίκτες του Απόλλωνα Πόντου και του Μακεδονικού). Και το χειρότερο είναι ότι, πρακτικά, δεν μπορεί να δοθεί λύση. Μάλιστα, τώρα που μπαίνουμε στο χειμώνα, η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου συνεχώς θα επιβαρύνεται, με όσους κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Βέβαια, όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί για τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου, στην περίπτωση που δεν χαλούσε (όχι με ευθύνη του ΠΑΟΚ) η αρχική συμφωνία με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου για τη χρήση του σταδίου ως έδρας των ασπρόμαυρων για τα ματς της Σούπερ Λιγκ 2. Ο ΠΑΟΚ Β΄ θα συστεγάζονταν με τον Ηρακλή (Τρίγλια), θα έπαιζαν εναλλάξ κάθε αγωνιστική στο Καυτανζόγλειο και η επιβάρυνση του τερέν θα ήταν πολύ μικρότερη, σε σχέση με ό,τι αναπόφευκτα συμβαίνει τώρα με το γήπεδο του Μακεδονικού.

Με τέτοιες συνθήκες υπονομεύεται και η συνολική προσπάθεια, που καταβάλλεται στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, προκειμένου να αναδειχτούν και να εξελιχτούν ποδοσφαιριστές, με απώτερο σκοπό την προώθησή τους, κάποιων τουλάχιστον από αυτών, στην αντίστοιχη πρώτη μετά από ένα ή δύο χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΠεριμένουν τον Ολυμπιακό
Επόμενο άρθρο«Δείξαμε χαρακτήρα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος πόλο!

Σπουδαία επιτυχία για την ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ, που νίκησε-με τη συμπαράσταση και των φιλάθλων του- και στο δεύτερο...

Στην ίδια κατηγορία