Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προσαρμογή σε νέα δεδομένα

Δημοφιλή

Το καλοκαίρι του 2011 ο ΠΑΟΚ έψαχνε ξανά για προπονητή, τη στιγμή που τα οικονομικά δεδομένα τον υποχρέωναν να προχωρήσει σε μείωση του μπάτζετ σε σχέση με την προηγούμενη τριετία

Στις 26 Μαΐου 2011, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ, ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του Δικεφάλου με τον Μάκη Χάβο.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, ο Παντελής Κωνσταντινίδης συναντούσε στο Παρίσι τον Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος είχε δουλέψει, στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν, στην ομάδα της Λανς. «Κρατάω τα πόδια μου στη γη, αλλά με δουλειά προσπαθώ να φτάσω στα όνειρα» δήλωνε ο Ρουμάνος τεχνικός στις 9 Ιουνίου στην παρουσίαση του ως τεχνικός του ΠΑΟΚ, έχοντας υπογράψει νωρίτερα διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Από τη στιγμή που ο Μπόλονι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, ήταν λογικό να έρθουν στο μεταγραφικό προσκήνιο παίκτες, που αγωνίζονταν στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ούτε ο Κονγκολέζος κεντρικός αμυντικός Ζοέλ Σαμί (παρέμεινε στη Νανσί), ούτε ο Βραζιλιάνος στόπερ Καρλάο (παρέμεινε στη Σοσό) εντάχθηκαν στον ΠΑΟΚ. Το ίδιο και με τον Πολωνό κυνηγό Ιρινέους Γέλεν (από την Οσέρ στη Λιλ) και με τον Κονγκολέζο επιθετικό Ντιμερσί Μποκανί (από τη Μονακό στην Αντερλεχτ).

Ο Ρουμάνος προπονητής είχε ζητήσει την απόκτηση επιθετικού και τις στήλες των εφημερίδων είχαν απασχολήσει τα ονόματα του Βραζιλιάνου Κλάουντιο Πίτμπουλ (παρέμεινε στη Σετούμπαλ), του Ουρουγουανού Χοακίν Μπογκοσιάν (δανεικός από τη Σάλτσμπουργκ στη Νασιονάλ), του Δημήτρη Παπαδόπουλου (παρέμεινε στη Θέλτα), του Γιάννη Αμανατίδη (είχε μείνει ελεύθερος από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 30 του χρόνια), όπως και δύο Ισπανών, του Τοτσέ (από την Καρταγένα στον Παναθηναϊκό) και του Χαβιέ Πορτίγιο (από τη Χέρκουλες στη Λας Πάλμας).

Αλλά ψάξιμο υπήρχε και για στόπερ, θέση για την οποία είχαν αναφερθεί τα ονόματα του Γάλλου Σεμπαστιέν Πουϊγκρενιέ (συνέχισε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) και του Κολομβιανού Νέλσον Ρίβας (από την Ιντερ συνέχισε στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ). Yπήρξαν σκέψεις και για την επιστροφή του Φρανκ Ζουέλα, ο οποίος τελικά μεταπήδησε από την Κούμπαν Κράσνονταρ στον Ατρόμητο.

*Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, όχι ένας και δύο, αλλά τρεις παίκτες της Καβάλας, είχαν απασχολήσει μεταγραφικά, χωρίς κανείς από τους Μπένζαμιν Ονουάτσι, Οράσιο Καρντόζο και Μάριους Νικουλάε να εγκατασταθούν τελικά στην Τούμπα (συνέχισαν σε ΑΕ Λεμεσού, Κόλο Κόλο και Ντιναμό Βουκουρεστίου αντίστοιχα). Από παίκτες, που αγωνίζονταν στον ελληνικό πρωτάθλημα, είχε προταθεί κι ο Βαγγέλης Μάντζιος, που μεταπήδησε από τον Παναθηναϊκό στον ΟΦΗ.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου ο Κουτσιανικούλης γύρισε από την Ολλανδία στη Θεσσαλονίκη για να λύσει το συμβόλαιο του (επέστρεψε στον Εργοτέλη). Μια ημέρα αργότερα, η άρνηση του Βιτόλο να μειώσει τις αποδοχές του και η επιθυμία του να φύγει από τον ΠΑΟΚ ανάγκασε την ΠΑΕ να συζητήσει το ενδεχόμενο αποδέσμευσης του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των οργανωμένων (μεταμεσονύκτια συζήτηση είχαν μαζί τους οι Ζαγοράκης και Βρύζας στα γραφεία της Τούμπας). Τελικά, στις 13 Ιουλίου λύθηκε το συμβόλαιο του Ισπανού, που συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό. Παρελθόν για το Δικέφαλο είχαν αποτελέσει τόσο ο Μουσλίμοβιτς, όσο κι ο Σαβίνι.

«ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ»

«Θα είμαι στον ΠΑΟΚ για όσο αντέχει η ψυχή μου» τόνιζε ο Θόδωρος Ζαγοράκης στις 16 Ιουνίου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε απευθύνει πρόταση στον Βρύζα να επιστρέψει στις τάξεις της ομάδας, κάτι που τελικά συνέβη στις 12 Ιουλίου, κι αφού προηγήθηκε πεντάωρη (!) μεταξύ τους συζήτηση (ήδη από τις 3 Μαΐου είχαν μπει στη διοίκηση της ΠΑΕ οι Μπάνε Πρέλεβιτς, Θανάσης Χατζόπουλος και Πάνος Ραπτόπουλος).

ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ…

Από τα τέλη Ιουνίου είχε αρχίσει ν’ απασχολεί την επικαιρότητα του ΠΑΟΚ ο… επιχειρηματίας Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος στις 5 Ιουλίου «επισημοποίησε» το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ. Δύο εβδομάδες αργότερα συναντούσε τον Θανάση Κατσαρή, πρόεδρο του ΑΣ. Την ίδια ακριβώς ημέρα, ο Φλωρίδης συλλαμβάνονταν από την αστυνομία για παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του. «Ελάτε με εγγυητική πέντε εκατομμυρίων ευρώ» τονίζονταν σε ανακοίνωση του ερασιτέχνη, με αποδέκτη κάθε υποψήφιο επενδυτή. Ο Φλωρίδης καθόλου δεν είχε αποθαρρυνθεί από τις εξελίξεις. «Μπαίνω στον ΠΑΟΚ» ισχυρίζονταν στις 4 Αυγούστου στην Τούμπα, μετά τον αγώνα ρεβάνς με τη Βαλερένγκα (3-0). Μέχρι που την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου προχώρησε σε ηρωική έξοδο(δεν έβαλε ούτε ευρώ στην ΠΑΕ). Και το έκανε αυτό, έχοντας ζητήσει να αποκτήσει τον έλεγχο της ΠΑΕ, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. «Το ενδεχόμενο κοινής δράσης μου με τον Φλωρίδη σχετικά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ματαιώθηκε» ήταν η απάντηση του Γιώργου Σαχπατζίδη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥ

O Μπερτράν Ρομπέρ είχε ανοίξει (στις 7 Ιουνίου) τον κύκλο της μεταγραφικής ενίσχυσης. Ακολούθησαν οι Γιώργος Γεωργιάδης (15 Ιουλίου), Κοστίν Λάζαρ (21 Ιουλίου), Δημήτρης Στάμου( 29 Ιουλίου), Σπαντάσιο (6 Σεπτεμβρίου), Λεονάρντο (8 Σεπτεμβρίου) και Απόστολος Γιάννου (30 Σεπτεμβρίου). Ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του μέχρι το 201, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες, που προέρχονταν από τις υποδομές, οι Λάζαρος Μωυσιάδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλιος Κίτσιου και Παναγιώτης Κουρδάκης είχαν υπογράψει νέα συμβόλαια συνεργασίας.

Ιδιαίτερη ήταν η περίπτωση του Μπρούνο Τσιρίλο. Ενώ στις 20 Ιουνίου είχε γίνει γνωστό ότι θ’ αποχωρούσε από την Τούμπα, αφού δεν είχε βρεθεί χρυσή τομή στο οικονομικό, δύο εβδομάδες αργότερα ανακοινώνονταν η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών για μια ακόμη χρονιά.

*Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου η αποστολή αναχώρησε για το Ντόβερτ της Ολλανδίας. Οι 26 παίκτες, που είχε στη διάθεση του ο Μπόλονι ήταν οι Χαλκιάς, Κρέσιτς, Γλύκος, Γιακουμής, Μαλεζάς, Σαβίνι, Σακελλαρίου, Λίνο, Αποστολόπουλος, Έτο, Σνάουτσνερ, Κουρδάκης, Ιντζίδης, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκης, Τσουκαλάς, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Μπαλάφας, Ίβιτς, Γεωργίου, Ρομπέρ, Αθανασιάδης, Παπάζογλου και Μωϋσιάδης. Στα φιλικά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ γνώρισε τρεις ήττες, από τις Φορτούνα Ντίσελντορφ (2-1), Γκρόνιγκεν (3-2) και ΤΣΣΚΑ Σόφιας (3-2), ενώ είχε νικήσει 2-0 την Ούπεν.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ενισχυμένος ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ καλείται ν’ αφήσει πίσω του την κάκιστη εμφάνιση στο ματς με τη Λαμία και να επικεντρωθεί στο...

Στην ίδια κατηγορία