Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόκριση μέσα στο Λονδίνο

Δημοφιλή

Η 30η Σεπτεμβρίου 1997 θα θυμίζει πάντα στο φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας του.

Στο άκουσμα της κλήρωσης, που τους έφερνε αντίπαλους με την Αρσεναλ στο πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (στα προκριματικά ο Δικέφαλος είχε ξεπεράσει με δύο νίκες το εμπόδιο της Σπάρτακ Τρνάβα), οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν «τα έβαψαν και μαύρα». Όχι, βέβαια, γιατί τη θεώρησαν εύκολη, κάθε άλλο. Οι Λονδρέζοι, άλλωστε, ήταν το μεγάλο φαβορί, όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά ακόμη και την κατάκτηση του τροπαίου της διοργάνωσης. Στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, το είδαν ως μια καλή ευκαιρία για να ακουστεί ξανά πολύ δυνατά το όνομα της ομάδας τους ανά την Ευρώπη, αλλά και για να τεστάρουν τις δυνατότητες τους απέναντι σε ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο.

Το γκολ του Φρατζέσκου στο 61΄ του πρώτου αγώνα με την Αρσεναλ είχε διαμορφώσει το τελικό 1-0, που αποδείχτηκε η καλύτερη ασπίδα για τη ρεβάνς του Χάιμπουρι.

Πριν το ματς στο Λονδίνο, ο ΠΑΟΚ είχε δύο –θεωρητικά-εύκολα παιχνίδια στην έδρα του. Κέρδισε, όμως, μόνο το ένα από αυτά (4-0 την Καλαμάτα), αφού σκόνταψε στο εμπόδιο της Ξάνθης (1-1). Επιπλέον, ο Αναστασιάδης είχε στερηθεί και στα δύο ματς με την Αρσεναλ των υπηρεσιών του Σπύρου Μαραγκού, ο οποίος είχε αποβληθεί στον αγώνα ρεβάνς με τη Σπάρτακ Τρνάβα.

Στη ρεβάνς του Χάιμπουρι (διαιτητής ήταν ο Βέλγος Μισέλ Πιρό) ο Μπέργκαμπ (δεν είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο ματς εξαιτίας του φόβου του για τα αεροπορικά ταξίδια) ισοφάρισε από νωρίς (22΄) το σκορ του πρώτου αγώνα της Τούμπας. Στην κατάμεστη έδρα τους (είχαν διατεθεί 37. 982 εισιτήρια) οι Αγγλοι άσκησαν μεγάλη πίεση στην εστία του Νίκου Μιχόπουλου, ο οποίος, όμως, είχε βρεθεί σε ένα σπουδαίο βράδυ.

Και τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Ζήσης Βρύζας (εκείνη την εποχή υπηρετούσε και τη στρατιωτική του θητεία) είχε νικήσει τον Σίμαν για το τελικό 1-1, αξιοποιώντας την ασίστ του Κώστα Φρατζέσκου.

Για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη είχαν αγωνιστεί οι Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας (81΄ Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (34΄ Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89΄ Ζουμπούλης), Τουρσουνίδης, Νάγκμπε, Βελής και Βρύζας.

Στον πάγκο είχαν βρεθεί και οι Αργυρίου, Κομίνχες, Κατσούρης και Καφές.


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία