Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρόκριση και δάκρυα «έφτιαξαν» τον Δώνη

Δημοφιλή

«Τσαλακωμένος» πήγε ο Έλληνας τεχνικός στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Η περιπετειώδης νίκη – ανατροπή – πρόκριση του Παναθηναϊκού και η συναισθηματική φόρτιση που έβγαλε, έδωσαν τους πόντους που ήθελε για να αποφύγει τα χτυποκάρδια.

Αν υπάρχει μια (σουπερλιγκάτη) που παρουσιάζει τρομερές μεταπτώσεις στην εικόνα που βγάζει την τρέχουσα σεζόν, δεν χωρά αμφιβολία πως αυτή είναι ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» παρουσιάζουν ένα σύνολο που δείχνει ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο. Και κάπως έτσι άλλωστε, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς από το «δόξα τω Θεώ» καταλήγουν στο «βοήθα Παναγιά». Κάτι που δεν μπορεί παρά να επηρεάζει και την δημοτικότητα του προπονητή στον οργανισμό του συλλόγου.

Η αλήθεια είναι πως στην προκειμένη περίπτωση, ο Γιώργος Δώνης είναι ένα πρόσωπο αγαπητό στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Αυτό όμως δεν αρκεί από μόνο του, για να του προσφέρει ηρεμία και στήριξη.

Κάθε φορά που οι «πράσινοι» παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων και δεν…βλέπονται στο χορτάρι, τα «σκάγια» της κριτικής χτυπούν (και) τον κόουτς.

Και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο Δώνης θα΄ταν μετά την κάκιστη εικόνα του «τριφυλλιού» στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ  Γιάννινα, να ακολουθήσει ένας οδυνηρός αποκλεισμός που κανείς δεν μπορεί να ξέρει και να βάζει το χέρι του στη…φωτιά που θα έβγαζε στο τέλος της ημέρας.

Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός κατάφερε (έστω και περνώντας δια πυρός και σιδήρου) να πάρει την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου, ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση.

Και τα δάκρυα του Δώνη αμέσως μετά το τέλος του ματς και άγγιξαν πολλές χορδές στο κλαμπ και του έδωσαν τους πόντους που ήθελε κι είχε απόλυτη ανάγκη, ούτως ώστε να καθίσει πολύ πιο άνετα στην προπονητική καρέκλα του σε μια δύσκολη και…περίεργη σεζόν.

KOYΪΖ: Ποιος Έλληνας μάνατζερ έφερε πρόταση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ σε σουπερλιγκάτη ΠΑΕ για την πώληση πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή της;

*Όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο μαζεύει εμπειρίες. Αν κι εδώ που τα λέμε, ο Μίχαελ Ένινγκ δεν φανταζόταν ποτέ όταν ερχόταν στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη, πως οι «κίτρινοι» δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές λόγω «μπλόκου» απ΄τη FIFA στο παζάρι του Ιανουαρίου. Ο Γερμανός έπεσε από τα σύννεφα και δεν κρύβει τον έντονο προβληματισμό του στις ιδιαίτερες συζητήσεις του.

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  – ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Χαμηλοί τόνοι και καμία επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Γιάννη Παπαδημητρίου, σχετικά με το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Θεόδωρο Καρυπίδη (σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας) μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης απέφυγε οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση για το περιστατικό και αρκέστηκε να λέει στο στενό περιβάλλον του πως… «αυτά συμβαίνουν στα γήπεδα».

Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΕ

Αν για τον οποιονδήποτε λόγο «έσπαγε» ο δανεισμός του Έργκους Κάτσε στην ΑΕΛ, αυτομάτως θα χτύπαγε μεταγραφικός…συναγερμός στον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες διατηρούν πολύ καλή άποψη για τον διεθνή Αλβανό παίκτη και παρά την πρόσφατη ενίσχυση στον άξονα με την επιστροφή του (παλιόφιλου) Αζέρ Μπουσούλατζιτς θα έκαναν κίνηση για τον δανεισμό του απ΄τον ΠΑΟΚ.

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ… ΣΟΥΞΕ ΤΟΥ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Μία που έγραψε η στήλη που διαβάζετε την περασμένη εβδομάδα για την απροθυμία της ΑΕΚ να συζητήσει για την πώληση του Νέλσον Ολιβέιρα και μία που στο… καπάκι κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Ένωση απέρριψε πρόταση για την παραχώρηση του Πορτογάλου φορ.

Αυτό θα πει τέλειος…συγχρονισμός. Όπως ακριβώς αποκαλύψαμε σε πρώτο χρόνο, οι «κιτρινόμαυροι» υπήρξαν αποδέκτες διερευνητικού ενδιαφέροντος από ξένα κλαμπ για τον 28χρονο φορ.

Με την υποσημείωση πως δεν μπήκαν επ΄ουδενί στη διαδικασία να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν την προοπτική της περήφανης πώλησής του ποδοσφαιριστή, κόβοντας με το «καλημέρα» την μεταγραφική… όρεξη σε όσους χτύπησαν την πόρτα για λογαριασμό του ηγέτη της επιθετικής γραμμής τους.

Και στο κάτω, κάτω της γραφής, όποια ομάδα γουστάρει… τρελά τον Ολιβέιρα δεν έχει παρά να πληρώσει την ρήτρα (buy oyt) ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του και (με την σύμφωνη γνώμη του ποδοσφαιριστή) να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

*«Μάλλιασε» το πληκτρολόγιο της στήλης να γράφει πως δεν παίζει επ΄ουδενί ο ποδοσφαιρικός επαναπατρισμός του Ντίνου Μαυροπάνου. Η μεταγραφή στη Νυρεμβέργη, ήρθε να μας επιβεβαιώσει απόλυτα.

ΚΟΥΪΖ: Ποια σουπερλιγκάτη ομάδα συνεχίζει να διανυκτερεύει πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια της σε άλλη πόλη και για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;

ΤΟ… ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΟΥΝΤΑ

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί το πρόωρο «game over» του Αμπιόλα Ντάουντα στην ΑΕΛ. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν κατάφερε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε η μεταγραφή του στον Πηνειό, μαζί με το κλειστό τριετές συμβόλαιο που του προσέφεραν οι «βυσσινί». Το διαζύγιο ήταν αναμενόμενη εξέλιξη από την στιγμή που ο 31χρονος φορ δεν θύμιζε σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που διακρίθηκε με τη φανέλα του Ατρόμητου. Ένα καλό ερώτημα πάντως, είναι πως κατάφεραν στην ΑΕΛ κι «έσπασαν» τόσο εύκολα το κλειστό τριετές συμβόλαιο.

*Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Περιστέρι για τον Αζέρ Μπουσούλατζιτς, έπειτα από την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με την Άρκα Γκντίνια. Μάλιστα ο Βόσνιος μέσος υποχώρησε αρκετά στα «θέλω» του, προκειμένου να υπογράψει στον Ατρόμητο. Κάτι για το οποίο σαφώς και έπαιξε ρόλο η υψηλή αποζημίωση που έλαβε από την πολωνική ομάδα για την πρόωρη διακοπή της συνεργασίας τους. Ο πολωνικός… μποναμάς «έσπρωξε» την επιστροφή στην Ελλάδα κι έκανε πολύ πιο εύκολη υπόθεση την μεταγραφή στον Ατρόμητο.

ΑΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ

Δεν δείχνει να αγχώνεται ιδιαίτερα ο Τραϊανός Δέλλας για τον επόμενο προπονητικό σταθμό της καριέρας του. Και τα καφεδάκια του πίνει στη Γλυφάδα (παρέα με τον συνεργάτη του Βασίλη Μπορμπόκη) και το σινεμαδάκι του πηγαίνει και γενικότερα κυκλοφορεί άνετος κι ωραίος. Να ξέρει κάτι παραπάνω;

*Ο Άγγελος Χαριστέας ασφαλώς και δεν συμφωνεί σε όλα με τον Θεόδωρο Καρυπίδη. Κι υπάρχουν περιπτώσεις που έχει φτάσει στα όρια του. Συμβαίνουν όμως αυτά και στις καλύτερες οικογένειες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν προβληματίζονται στον Ολυμπιακό για την…περήφανη πώληση του Ντάνιελ Ποντένσε. Κι ο λόγος, ακούει στο όνομα Ζόρζε Μέντες. Ο διάσημος agent διατηρεί στο πελατολόγιό του (και) τον Πορτογάλο μέσο των «ερυθρολεύκων» κι ασφαλώς έχει κατά νου το… γκελ που προκαλεί στις διεθνείς αγορές με ό,τι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Στον Πειραιά ποντάρουν στον Μέντες και… κοιμούνται ήσυχοι για τον Ποντένσε.

ΑΕΚ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι αποτελεί το δεύτερο μεγάλο «στοίχημα» του Ίλια Ίβιτς στην ΑΕΚ. Μετά την άφιξη του Μάσιμο Καρέρα ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του, ήρθε στα Σπάτα και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φέρει στην ούγια την υπογραφή Ίβιτς. Κι έτσι και ο Πολωνός μέσος κάνει απόσβεση, το σίγουρο είναι πως ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, θα αποκτήσει άλλο…αέρα στην μεταγραφική ενδοεπικοινωνία με τον Μελισσανίδη. Σωστά; Σωστά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρατούν μικρό «καλάθι» σχετικά με όσα κυκλοφόρησαν στον απόηχο του νέου συμβολαίου του Σωκράτη Διούδη στον Παναθηναϊκό και παρουσιάζουν τον 26χρονο τερματοφύλακα να ρίχνει…πόρτα σε ισπανική ομάδα για να συνεχίσει στο «τριφύλλι». Βλέπετε, η ταυτότητα του συλλόγου από την Ιβηρική, ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας κι αυτό ανεβάζει τους δείκτες της αμφιβολίας σχετικά με το αν πράγματι υπήρξε ενδιαφέρον by Spain.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τυχόν τοποθέτηση μετά το τέλος της σεζόν από πλευράς του άλλοτε μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κωνσταντίνου Τσακίρη, σχετικά με όσα έγιναν και δεν έγιναν έπειτα από την δική του αποχώρηση από τον σύλλογο. Κάτι το οποίο άφησε να εννοηθεί πως θα πράξει ο πρώην ισχυρός άνδρας του συλλόγου στην τελευταία επίσημη δήλωσή του. Για να δούμε, τι θα δούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Super League: Φινάλε στις 19 Μαΐου, μετατίθεται ο τελικός Κυπέλλου

Στις 15 και 19 Μαΐου θα μετατεθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της Super League όπως αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή,...

Στην ίδια κατηγορία