Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Project “Αετός”!

Δημοφιλή

Οι ημέρες είναι ιστορικές. Τα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ ιδιαίτερα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ονειρεύεται ήδη τη νέα Τούμπα, το νέο του σπίτι που σιγά-σιγά σχηματοποιείται! Τα σχέδια για τη Νέα Τούμπα είναι έτοιμα και η FORZA έχει γι’ ακόμη μία φορά το ρεπορτάζ για όλες τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με το μεγαλύτερο έργο της ιστορίας του ΠΑΟΚ, το οποίο ετοιμάζει με μεγάλη αποφασιστικότητα ο Ιβάν Σαββίδης και φυσικά ο Σύλλογος.

Στα γραφεία της Μικράς Ασίας βρίσκεται ο μεγάλος φάκελος 350 σελίδων με 150 σελίδες business plan και τις τρεις προτάσεις των εταιριών Salfo και Populous. Τρία διαφορετικά σχέδια για το γήπεδο αυτό καθ’ αυτό και ένα σχέδιο για τον περιβάλλοντα χώρο.

Η FORZA που όλους αυτούς τους μήνες αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες του ιστορικού έργου έχει πολλά στοιχεία και σήμερα έτσι ώστε να προϊδεάσει τον  κόσμο της  ομάδας για όσα θα δει τις επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ ΑΕΤΟ!

Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ έμειναν με το στόμα ανοικτό βλέποντας και τα τρία υποψήφια σχέδια γηπέδου.

Το ένα βασίζεται κατασκευαστικά στο γυαλί και είναι πραγματικά πολύ ωραίο και ιδιαίτερο. Υπάρχει ένα δεύτερο λίγο πιο συμβατικό σχέδιο για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Το τρίτο, χαρακτηρίζεται από τον Δικέφαλο Αετό στο σκέπαστρό του με τα φτερά του να καλύπτουν όλες τις κερκίδες, μία κατασκευή που όμοιά της δεν θα υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο! Ένα απίστευτο σχέδιο που ονομάστηκε ήδη project “Αετός”! Ένα σχέδιο το οποίο εξάπτει την φαντασία και πραγματικά δεν περνάει ο καιρός που ο ΠΑΟΚ θα το παρουσιάσει για να το θαυμάσουν όλοι, όπως βεβαίως και τα άλλα δύο.

Και τα τρία αρχιτεκτονικά σχέδια αφορούν γήπεδο χωρητικότητας 35 χιλιάδων θέσεων, αλλά ο κόσμος που θα μπορεί να δίνει το παρών σε όλη την έκταση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, θα μπορεί να φθάνει στους 41.926, όσο δηλαδή προβλέπει και το Προεδρικό Διάταγμα. Οι 35 χιλιάδες θέσεις στις κερκίδες, αλλά μαζί με τους εργαζόμενους, τους αστυνομικούς, τους σεκιούριτι, όσους θα είναι στα καταστήματα, θα μπορεί να φιλοξενείται ένας αριθμός 41.926 ανθρώπων ο οποίος θα ζει τον παλμό της Νέας Τούμπας.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Για το περίβλημα του γηπέδου, το εξωτερικό του, η FORZA αποκαλύπτει ότι υπάρχει πρόβλεψη για τρία διαφορετικά κουβούκλια. Τρία διαφορετικά περιβλήματα γύρω από το γήπεδο που θα είναι επηρεασμένα από ιστορικές αναφορές, αλλά και από την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μέσα στα σχέδια υπάρχει πρόβλεψη για Μουσείο το οποίο θα ζωντανεύει την ιστορία του ΠΑΟΚ, ενώ προβλέπονται και πολλοί άλλοι χώροι που θα χρησιμοποιεί ο ΑΣ.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΠΕΤΑΛΟ

Η FORZA το είχε γράψει στις 13/8, είχε προϊδεάσει τον κόσμο και πράγματι έρχεται μία ακόμη επιβεβαίωση. Όλα δείχνουν ότι το νέο γήπεδο θα έχει δύο διαφορετικά επίπεδα στο μεγαλύτερο κομμάτι του, όχι όμως και στο ένα πέταλό του, στην ιστορική Θύρα 4. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για πρόταση με ένα υπερυψωμένο πέταλο, που θα διαφέρει σχηματικά και θα ξεφεύγει από τα όρια των άλλων κερκίδων. Ένα πολύ ψηλότερο και μεγαλύτερο πέταλο, στο στυλ βεβαίως του γηπέδου της Ντόρτμουντ, αλλά και του νέου γηπέδου της Τότεναμ!

Όλα τα παραπάνω θα παρουσιαστούν άμεσα στον κόσμο που θα πάρει θέση, θα εκφραστεί, θα προτείνει πράγματα και σαφώς όλα αυτά θα παίξουν ρόλο στην τελική απόφαση την οποία θα λάβει ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του.

Προηγούμενο άρθροΟλοταχώς για το 3Χ3
Επόμενο άρθροΑλλαγή ο Τζίμας


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία