Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προετοιμασία με Λουτσέσκου

Δημοφιλή

Ο Λουτσέσκου έχει προϋπηρεσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά καλοκαιρινή προετοιμασία έκανε μόνο μία. Το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε μήνα Αύγουστο και κάπως έτσι δούλεψε με την ομάδα στο βασικό στάδιο προετοιμασίας μόνο το καλοκαίρι του 2018, για να ακολουθήσει μετά η περίοδος που έφερε δηλαδή και το αήττητο πρωτάθλημα.

Η φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ ξεκινάει στις 29 Ιουνίου, ενώ το βασικό στάδιο θα γίνει στην Ολλανδία από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 26 του μήνα. Μπορούμε να θυμηθούμε και να αναλύσουμε τους βασικούς στόχους της προετοιμασίας που ορίζει το τημ του Ρουμάνου προπονητή, με βάση όσα τότε ζήσαμε στην Ολλανδία, αλλά και αυτά που τώρα περιμένουμε.

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Βασικός στόχος κάθε προετοιμασίας είναι η δουλειά σε τεχνική, τακτική και φυσική κατάσταση. Οι εποχές που μια ομάδα «έχτιζε» φυσική κατάσταση μόνο το καλοκαίρι έχουν περάσει και τώρα όλοι… τρέχουν να προλάβουν, πολύ περισσότερο όσοι έχουν ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Λουτσέσκου και το τημ του ετοιμάζουν ένα πιεστικό ασκησιολόγιο μέσα από το οποίο η ομάδα δουλεύει ταυτόχρονα και τεχνική και φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχει στιγμή ή προπόνηση με πρόγραμμα 100% ξερής φυσικής κατάστασης, κάτι που εξάλλου δουλεύεται σε όλη τη σεζόν.

Μία ακόμη μέθοδος για να κερδίζει χρόνο η ομάδα είναι η δουλειά ανά γκρουπ σε διαφορετικούς τομείς και ανά γραμμή που ο καθένας αγωνίζεται. Υπάρχουν ασκήσεις ειδικού σκοπού, κυκλική διαδικασία από την οποία περνάνε όλοι και από κάποιο σημείο και μετά προετοιμασία για το επόμενο ματς, έστω και αν μιλάμε για φιλικό.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Είναι γνωστό ότι ο Ρουμάνος προπονητής είναι λάτρης της τακτικής, αλλά και της λεπτομέρειας σε κάθε τι με το οποίο καταπιάνεται ποδοσφαιρικά. Στη διάρκεια της προετοιμασίας και σε πολλά σημεία μπορεί να αναλαμβάνουν δράση οι συνεργάτες του, στο κομμάτι της τακτικής πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Εκεί λοιπόν κυριαρχεί ο προπονητής, που δείχνει επίμονα στην ομάδα τις κινήσεις που κάνουν όλοι μαζί είτε σε φάση κατοχής, είτε όταν η ομάδα αμύνεται. Η επανάληψη είναι βασική, σε φάση ανάπτυξης η αρχή γίνεται ακόμη και χωρίς αντίπαλο (ακόμη και απέναντι σε κώνους το 2019 κάτι που αρχικά είχε παρεξηγηθεί)  και στην πορεία όλα αυτά που δείχνει, θέλει να τα βλέπει στα φιλικά παιχνίδια.

Κομμάτι του παιχνιδιού και της τακτικής με την έννοια της ομαδικής δουλειάς σε κίνηση είναι και οι στατικές φάσεις. Εκεί πρωταγωνιστεί ο Ιταλός Μπάτσι, ο μάγος των στημένων, ένας προπονητής που ξυπνάει και κοιμάται μελετώντας αυτές τις καταστάσεις. Η δουλειά του και η επιμονή του φέρνει αποτελέσματα, αν και βέβαια όλη η ομάδα ξοδεύει πολλή ώρα επάνω σε αυτόν τον τομέα.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

Και εκείνο το καλοκαίρι και φέτος, ο ΠΑΟΚ θα δώσει αρκετά φιλικά. Ο Λουτσέσκου ποντάρει πολύ στους αγώνες και μέσα από αυτούς δουλεύει πολλά από όσα θέλει να βλέπει στην ομάδα του. Φέτος θα δώσει πέντε ματς, τότε στα δύο στάδια είδε δώσει εφτά ματς. Νίκη με 5-0 κόντρα στους νέους της Γάνδης, 2-2 με Άντερλεχτ, ήττα 1-2 με Νόρτζελαντ, νίκη 2-1 με Στεάουα, 1-1 με Γάνδη, ήττα 3-1 από την Αντβέρπ και νίκη με 2-1 απέναντι στη Ντε Γκράαφτσαπ.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας προφανώς οι προπονητές ασχολούνται και με τις μεταγραφές. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Άλλος με μεγάλη συμμετοχή, άλλος με μικρότερη. Ο Λουτσέσκου είναι ο προπονητής που δεν ζητάει ποτέ συγκεκριμένους, «δικούς» του παίκτες, απλά λέει την άποψή του και απαντάει σε πιθανά διλλήματα που προκύπτουν για την ομάδα. Τότε, το καλοκαίρι του 2018, είχε επιλέξει τον Πούκι για την επίθεση και τον περίμενε. Ο Φιλανδός δεν αποκτήθηκε και αργότερα ο ΠΑΟΚ πήρε τον Άκπομ…

 

Προηγούμενο άρθροΑναβολή λόγω κορονοϊού
Επόμενο άρθροΧοντρό παιχνίδι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Το δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε την ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της,...

Στην ίδια κατηγορία