Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προανήγγειλε Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων ο Ινφαντίνο

Δημοφιλή

Σε μια μεγάλη αποκάλυψη προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, που αφορά τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων από το 2025 που θα αποτελείται από 32 ομάδες.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες συζητήσεις.

Μάλιστα, ο Ινφαντίνο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όπως θα θυμάστε, είχαμε συμφωνήσει πριν από μερικά χρόνια να έχουμε ένα νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες. Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει το 2021 αλλά αναβλήθηκε λόγω του Covid. Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί λοιπόν το 2025 και θα συμμετέχουν 32 ομάδες, οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Φυσικά, οι λεπτομέρειες αυτού πρέπει ακόμα να συζητηθούν και να συμφωνηθούν, αλλά το τουρνουά των 32 ομάδων θα προχωρήσει, κάνοντάς το πραγματικά σαν Παγκόσμιο Κύπελλο».

Το 2021 η εν λόγω διοργάνωση διεξήχθη με 7 ομάδες, με την Τσέλσι να αναδεικνύεται νικήτρια. Μάλιστα, έχει ήδη οριστεί ως έδρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων για το νέο έτος το Μαρόκο, ενώ τα παιχνίδια της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στο διάστημα 1-11/2, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να το κατακτήσει.

Στην τρέχουσα μορφή του στο τουρνουά συμμετέχουν οι:

Η νικήτρια  του UEFA Champions League (Ευρώπη)

Η νικήτρια του Copa Libertadores (Νότια Αμερική)
Η νικήτρια του AFC Champions League (Ασία)
Η  νικήτρια  του CAF Champions League (Αφρική)
Η νικήτρια του ΚΟΝΚΑΚΑΦ Champions League (Βόρεια Αμερική, Κεντρική Αμερική, Καραϊβική)
Η νικήτρια  OCF Champions League (Ωκεανία)

Η πρωταθλήτρια του εθνικού πρωταθλήματος της διοργανώτριας χώρας

 


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία