Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πράξεις… αγνοούνται

Δημοφιλή

Στον ΠΑΟΚ χόρτασαν από λόγια και εξαγγελίες από πλευράς κυβερνητικών παραγόντων σχετικά με τη νέα Τούμπα και αυτό που πλέον περιμένουν είναι συγκεκριμένες πράξεις προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των απαραίτητων διαδικασιών.

Επί τρία χρόνια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριλαμβάνει στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ζήτημα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, επαναλαμβάνοντας όμως τα ίδια πράγματα. «Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε το σχέδιο ανάπλασης των εγκαταστάσεών του (σ. σ. γηπέδου) και της γύρω περιοχής» έλεγε το 2019, ενώ ένα χρόνο αργότερα μιλούσε για «ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή». Μέχρι που φέτος έκανε το «φάουλ» να πει ότι «το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αναμένει από τον επενδυτή να ξεκινήσει, αφού η Πολιτεία λύνει όλα τα θέματα της χωροταξίας και της χρήσης γης». Υπό το βάρος των δικαιολογημένων αντιδράσεων που προκλήθηκαν, έκανε διορθωτική δήλωση την αμέσως επόμενη ημέρα, εκφράζοντας την επιθυμία «μέχρι τα τέλη του έτους να έχει προχωρήσει το Προεδρικό Διάταγμα για το γήπεδο».

Εκτοτε υπήρξε δέσμευση από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους ανθρώπους του ομίλου επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη για απευθείας συντονισμό των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Είναι σαφές ότι στον ΠΑΟΚ περιμένουν πράξεις και τήρηση ανάλογων δεσμεύσεων, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από το Δήμο Θεσσαλονίκης, και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τις προηγούμενες ημέρες η ομάδα εργασίας της νέας Τούμπας είχε διαδοχικές συναντήσεις με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη (υπουργούς Μεταφορών και Πολιτισμού, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και υφυπουργό Περιβάλλοντος), επισημαίνοντας τις εκκρεμότητες, που οφείλουν να προχωρήσουν παράλληλα με την έκδοση του, ήδη καθυστερημένου, Προεδρικού Διατάγματος (συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αξιοποίησης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στη κατασκευή του γηπέδου, στα πρότυπα χρηματοδότησης που ακολουθήθηκαν σε παρόμοια έργα).

ΓΙΑ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Σε ό,τι αφορά το Καυτανζόγλειο, ο χρόνος έχει «παγώσει» στις 5 Οκτωβρίου, όταν η ΠΑΕ κατήγγειλε ως απαράδεκτη την τελική σύμβαση, που της έστειλε η διοίκηση του σταδίου προς υπογραφή, κι αφού είχε προηγηθεί προφορική συμφωνία για τη χρήση του Καυτανζογλείου ως έδρα για τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Τι θα συμβεί τελικά αν ναυαγήσει οριστικά η υπόθεση μετακόμισης της πρώτης ομάδας στο εθνικό στάδιο στο διάστημα, που θα κατασκευάζεται η νέα Τούμπα; Στον ΠΑΟΚ λένε ότι, όπως δόθηκε λύση για την έδρα της δεύτερης ομάδας, θα υπάρξει αντίστοιχα λύση και για την πρώτη, χωρίς προς το παρόν ν΄ ανοίγουν περαιτέρω τα χαρτιά τους…

ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕ… ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Η τελευταία «χειροπιαστή» εξέλιξη που σημειώθηκε ήταν στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού και, πιο συγκεκριμένα, στις 22 Ιουλίου, όταν το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για το γήπεδο. Εκείνο ήταν και το τελευταίο στάδιο πριν σταλεί ο σχετικός φάκελος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε με Προεδρικό Διάταγμα να εγκριθεί η έναρξη του έργου.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικοί παράγοντες, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, στήνουν επικοινωνιακά σόου σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι το ζήτημα της Νέας Τούμπας «τρέχει», και μάλιστα, με ταχύτητα. Μόνο που η πραγματικότητα και τα γεγονότα τους διαψεύδουν, φανερώνοντας την κοροϊδία και τη χαρακτηριστική ασυνέπεια λόγων και (μη) έργων τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στην έδρα του για το πρώτο βήμα πρόκρισης!

Για τον πρώτο ημιτελικό της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco υποδέχεται την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 19:00,...

Στην ίδια κατηγορία