Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πουθενά αλλού τέτοια οργάνωση»

Δημοφιλή

Μετά από αρκετό διάστημα ο αθλητισμός έκανε επανεκκίνηση και οι παλαιστές του ΠΑΟΚ έχουν επιστρέψει στα ταπί. Ο ταλαντούχος παλαιστής του Δικεφάλου, Ηλίας Παγκαλίδης μιλά στη FORZA για την επιστροφή στη δράση και τα βήματα προόδου των Βαρέων αθλημάτων του ΠΑΟΚ.

Μετά από την μεγάλη διακοπή του κορονοϊού επιστρέφεις και πάλι στη δράση. Πως νιώθεις;

«Είναι υπέροχο που επιτέλους επιστρέψαμε στη δράση. Σταματήσαμε να έχουμε για περίπου ένα χρόνο κάτι που για εμάς ήταν αυτονόητο και δεδομένο. Δεν ξέραμε καν πότε θα παλέψουμε ξανά αλλά πλέον το ξεπερνάμε. Παίζουμε κάποια τουρνουά και σταδιακά επιστρέφουμε στις παλιές καλές συνήθειες. Για κάθε αθλητή όλο αυτό είναι μια ανακούφιση αυτό, ήταν δύσκολη ψυχολογικά όλη αυτή η περίοδος».

Πόσο σε έχει επηρεάσει όλο αυτό το διάστημα;

«Δεν μπορείς να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, Προπονούμασταν, αλλά σε ένα μικρό γυμναστήριο και με συγκεκριμένους παρτενέρ. Αν το συγκρίνουμε με την προετοιμασία άλλων χωρών καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ευτυχώς κάναμε κάποια καμπ σε άλλες χώρες για κάποιες εβδομάδες που βοήθησαν αρκετά, αλλά ακόμα έχουμε αρκετό δρόμο να καλύψουμε».

Τι αποκόμισες από τις πρώτα τουρνουά που συμμετείχες;

«Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών στη Σερβία τον περασμένο Δεκέμβριο είχα μια μέτρια παρουσία αλλά ήταν σημαντικό γιατί ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά από αρκετούς μήνες απραξίας. Ακολούθησαν τα δύο τουρνουά στη Βουλγαρία, ένα αντρών και ένα της κατηγορίας Κ23. Στο δεύτερο είχα μια καλή εμφάνιση και πήρα την πρώτη θέση. Όλα τα τουρνουά ήταν σημαντικά για να βρούμε ρυθμό όλοι ενόψει των σημαντικών αγώνων που έρχονται».

Ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα δυνατός στα τμήματα των Βαρέων Αθλημάτων. Θεωρείς ότι μπορείτε να φτάσετε ακόμα πιο ψηλά;

«Αυτό που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ σε όλα τα τμήματα των Βαρέων Αθλημάτων είναι μεγάλο. Η πάλη που ζω εγώ είναι ένα τμήμα που συνεχώς πηγαίνει προς τα πάνω. Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τον έφορο μας τον Χάρη Μάλλιο. Αυτός μας ένωσε και ήταν δίπλα μας κάθε στιγμή. Επίσης οι προπονητές μας που δουλεύουμε καθημερινά μαζί. Όλοι μαζί φτιάξαμε μια ομάδα πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της πάλης, με οργάνωση που δεν την βρίσκεις αλλού στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τον ΠΑΟΚ και την ελληνική πάλη όσο ψηλότερα».

Νιώσατε δίπλα σας τον σύλλογο το διάστημα που ο αθλητισμός ήταν στον «πάγο»;

«Μια μεγάλη περίοδο δεν επιτρεπόταν οι προπονήσεις και για άτομα που κάνουν πρωταθλητισμό αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό. Πολλοί σύλλογοι θα μπορούσαν να σπάσουν και να ξεχαστούν, ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμού. Ωστόσο στον ΠΑΟΚ ήταν όλοι δίπλα μας, προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν στα πάντα. Λειτουργήσαμε σαν οικογένεια, όχι σαν ομάδα. Για αυτό και τώρα που σιγά- σιγά επιστρέφουμε εμείς είμαστε έτοιμοι να ξαναβγούμε μπροστά να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Από Δανία η σφυρίχτρα του ντέρμπι του ΠΑΟΚ

ους ορισμούς των διαιτητών για τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής των Play Off της Super League ανακοίνωσε η ΚΕΔ,...

Στην ίδια κατηγορία