Από την Πέμπτη 15 Μαΐου μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαΐου η σχέση του ΠΑΟΚ με τον Ράζβαν Λουτσέσκου πέρασε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της. Τα γεγονότα δεν αμφισβητούνται, ενώ ο καθένας μπορεί να βγάλει και τα συμπεράσματά του.
Μία παρεξήγηση μετά την πρώτη συνάντηση της Τρίτης 13 Μαΐου έφερε την ένταση από την πλευρά του Σαββίδη δύο μέρες μετά. Ο Λουτσέσκου απλά είπε… «άσε με να φύγω και χωρίς αποζημίωση». Μέσα στο δεκαήμερο ο Σαββίδης το σκέφτηκε, ζύγισε καλά όλα τα δεδομένα, είδε μπροστά του τις εναλλακτικές λύσεις και τελικά, αφού είδε και τις ψύχραιμες αντιδράσεις του Λουτσέσκου, αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του.
Έστω κι έτσι, με αυτό τον τρόπο, αποδείχθηκε πόσο δύσκολο είναι να αντικαταστήσει ο ΠΑΟΚ τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του. Πολλοί μπορεί να μην το καταλάβαιναν όταν επί χρόνια λέγαμε… «είναι ο καλύτερος του κόσμου για τον ΠΑΟΚ». Τώρα που έφθασε ένα βήμα από την αποχώρηση, ακόμη και οι άσπονδοι φίλοι του, εμπέδωσαν καλά τις δυσκολίες. Μόνο από το ενδεχόμενο. Μόνο από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Μόνο από τα σενάρια!
Κάποτε θα φύγει. Ο ΠΑΟΚ κατάλαβε από αυτή την ιστορία, ότι όταν φύγει ο Ρουμάνος, θα πρέπει να ετοιμαστεί πολύ-πολύ-πολύ καλά για να καλύψει το κενό του.




