Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2026

Πονσαρνάου: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας αντίπαλος με πολύ δυνατό ρόστερ»

Δημοφιλή

Η Μπιλμπάο αφιέρωσε ειδικό χώρο στο επίσημο της site για την αποψινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (13/1, 21:00) στη Bilbao Arena στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των «16» του FIBA Europe Cup. Οι Βάσκοι «σκανάρουν» διεξοδικά την ομάδα του Δικεφάλου, αναλύοντας το ρόστερ, τη δυναμική και την πορεία της στη φετινή σεζόν. Παράλληλα, στο φινάλε του αφιερώματος φιλοξενούνται και δηλώσεις του Χάουμε Πονσαρνάου, ο οποίος μίλησε με σεβασμό για τον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας την αποψινή αναμέτρηση ως μια μεγάλη πρόκληση, με ξεκάθαρο διακύβευμα τόσο την κορυφή του ομίλου όσο και το ευρωπαϊκό μέλλον των δύο ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο αφιέρωμα της Μπιλμπάο για τον αποψινό αγώνα:

«Μεγάλο παιχνίδι στο Bilbao Arena. Ο αγώνας δεν θα είναι απλώς μια επιστροφή σε μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της Μπιλμπάο. Αγωνιστικά, οι Men in Black θα αντιμετωπίσουν έναν ΠΑΟΚ που έχει εξελιχθεί σε έναν από τους «φόβους» της διοργάνωσης. Θα πρόκειται για μια μονομαχία δύο ομάδων που ισοβαθμούν με δύο νίκες στην κορυφή του Ομίλου Μ, γεγονός που καθιστά την αναμέτρηση ιδιαίτερα καθοριστική τόσο για την πρόκριση στα προημιτελικά όσο και για το μελλοντικό πλεονέκτημα έδρας στη διοργάνωση.

Απόδειξη αυτού αποτελεί η τρέχουσα τρίτη θέση του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου υπολείπεται μόνο των ομάδων της EuroLeague, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αυτή τη στιγμή μετρά ρεκόρ 9-3, ισόβαθμος με την ΑΕΚ, η οποία έχει μία ήττα περισσότερη (9-4).

Η Miribilla θα ζήσει αύριο την επιστροφή ενός από τους πρωταθλητές του FIBA Europe Cup. Ο Μάρβιν Τζόουνς επιστρέφει στο Bilbao Arena φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Μετά από 14 σεζόν στο NBA, ο Πάτρικ Μπέβερλι (Χιούστον Ρόκετς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Λος Άντζελες Λέικερς, Σικάγο Μπουλς…) εντάχθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελώντας ένα από τα αστέρια του ελληνικού συλλόγου.

Ο Μπρίν Ταϊρί είναι ο δεύτερος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 19,3 πόντους κατά μέσο όρο και τρία τρίποντα ανά αγώνα, ενώ ο Μπεν Μουρ είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ της λίγκας με 8,6.

Σε αυτό το ταλέντο προστίθεται και ο πρώην παίκτης του NBA, Τίμι Άλεν (Μέμφις Γκρίζλις), ο οποίος εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Τράπανι, όπου είχε κατά μέσο όρο 16,9 πόντους.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Κλίβελαντ Μέλβιν (Πόρτο, Σολέ, ΠΑΟΚ mateco) θα τεθεί αντιμέτωπος με τους Men in Black στο FIBA Europe Cup. Ο πάουερ φόργουορντ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με μέσο όρο 18,7 πόντους και 4,7 ριμπάουντ.

Ο πρώην παίκτης της ACB, Τόμας Ντίμσα (Casademont Zaragoza, Dreamland Gran Canaria), αποτελεί μία ακόμη σημαντική εξωτερική απειλή για την ομάδα.

Από την πλευρά της, η Μπιλμπάο μπαίνει στην αναμέτρηση με υψηλό ηθικό, μετά από δύο συνεχόμενες νίκες στη Liga Endesa (κόντρα σε Μπασκέτ Χιρόνα και UCAM Μούρθια). Ο Χάουμε Πονσαρνάου δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Αμάρ Σίλα και Στέφαν Λαζάρεβιτς, με τον Καταλανό τεχνικό να καλεί δύο παίκτες U22 για να συμπληρώσει τη δωδεκάδα.

Δηλώσεις Χάουμε Πονσαρνάου

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένας αντίπαλος με πολύ δυνατό ρόστερ. Περιμένουμε ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι, με παίκτες υψηλού επιπέδου που είναι δύσκολο να αμυνθείς απέναντί τους. Πρόκειται για παίκτες με μεγάλο κύρος στην Ευρώπη. Διαθέτουν έναν πολύ διαφορετικό προπονητή και φιλοσοφία παιχνιδιού. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε».

«Έχουμε κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο σε αυτό το γήπεδο. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Θέλουμε να εμπλέξουμε και τη φετινή ομάδα στη μάχη για να διεκδικήσει κάτι».

«Ο Μάρβιν Τζόουνς αποτελεί μέρος της ιστορίας αυτού του τίτλου. Είναι σκληρά εργαζόμενος παίκτης και εύχομαι να του πάνε όλα όσο το δυνατόν καλύτερα».




Τελευταία νέα

ΠΑΟΚ και Θέλτα στα κορυφαία… ματσαρίσματα

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Θέλτα στο γήπεδο της Τούμπας την ερχόμενη Πέμπτη (19/2, 19:45), στο πρώτο ματς της ενδιάμεσης...

Στην ίδια κατηγορία