Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πολλά περισσότερα από ένα ακόμη παιχνίδι

Δημοφιλή

O αγώνας της ερχόμενης Πέμπτης εναντίον της Κοπεγχάγης δεν συνιστά απλά μια ακόμη ευρωπαϊκή υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ, είναι πολλά περισσότερα. Το τρίποντο στη Δανία έβαλε το Δικέφαλο σε θέση οδηγού στον όμιλο και, πλέον, στον αγώνα της Τούμπας έχει τη δυνατότητα, με μια δεύτερη νίκη επί της Κοπεγχάγης, να εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρωτιά, με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική έχει το «μαξιλαράκι» του εντός έδρας αγώνα με τη Λίνκολν.

Από φέτος η πρώτη θέση στους ομίλους του Γιουρόπα και του Κόνφερενς Λιγκ ισοδυναμεί με διπλή πρόκριση, αφού στέλνει απευθείας τις ομάδες, που την κατακτούν, στη φάση των «16» των διοργανώσεων. Έτσι όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα στον όμιλο του, θα είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ να κλωτσήσει τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάζεται, να βγει πρώτος και να παίξει μήνα Μάρτιο στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μισό αιώνα (η πρώτη και τελευταία φορά που το είχε καταφέρει ήταν τη σεζόν 1973-74, όταν είχε αντιμετωπίσει τη Μίλαν για τον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων). Τα οφέλη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι πολλαπλά για την ομάδα του Λουτσέσκου με, πιο βασικό το ότι μέχρι τις αρχές Μαρτίου (10 του μηνός ο πρώτος αγώνας και μια εβδομάδα αργότερα η ρεβάνς για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ) θα μπορέσει να αφοσιωθεί πλήρως στις ανάγκες του πρωταθλήματος, η κανονική διάρκεια του οποίου ολοκληρώνεται στις 6 Μαρτίου (μια εβδομάδα αργότερα θα δοθεί η εκκίνηση για τα πλέι οφ). Σε διαφορετική περίπτωση, αν τελικά ο ΠΑΟΚ τερματίσει δεύτερος στον όμιλο, θα βάλει τον… μπελά στο κεφάλι του των δύο αγώνων του Φεβρουαρίου για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει κάποια από τις ομάδες, που θα έχουν τερματίσει στην 3η θέση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Βέβαια, για να ξέρουμε και τι λέμε, το ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη από τη Δανία δεν σημαίνει ότι έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία και στον αγώνα της Τούμπας. Τα πολλά διαφορετικά πρόσωπα, που μας έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα, δεν αποτελούν την εγγύηση-κάθε άλλο- ότι θα επιβληθεί ξανά των Δανών σε διάστημα δύο εβδομάδων. Άλλωστε, το ίδιο ισχυρό κίνητρο για το τρίποντο με τον ΠΑΟΚ έχει κι η Κοπεγχάγη, συν την επιθυμία να πάρει ρεβάνς για την ήττα στο Πάρκεν.

Πάντως, και με ισοπαλία ο Δικέφαλος θα εξακολουθήσει να έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά. Σ΄ αυτό το ενδεχόμενο, όμως, δεν θα του αρκεί η-αυτονόητη-νίκη στο φινάλε επί της Λίνκολν, αλλά θα είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει το διπλό στην Μπρατισλάβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ζαγοράκης: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του ΠΑΟΚ»

Ορμώμενος από τα 98 έτη που κλείνει τη σημερινή (20.04) μέρα ο ΠΑΟΚ απέχοντας μόλις δύο από τη συμπλήρωση...

Στην ίδια κατηγορία