Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ποιος είναι αυτός ο παικταράς;»

Δημοφιλή

Ο Γιόχαν Κρόιφ στα μέσα της δεκαετίας του ’70 στη δεύτερη συνάντησή του με τον Γιώργο Κούδα, του είχε ανοίξει την καρδιά του. Συντροφιά με ένα ποτήρι ουίσκι και ένα τσιγάρο στο χέρι έπιασαν την κουβέντα για το ποδόσφαιρο.

«Η Μπαρτσελόνα οφείλει στον Κρόιφ την ακαδημία της, τη Μασία. Ημουν από τους πρώτους στους οποίους είχε εκμυστηρευτεί το όραμά του για τη δημιουργία των ακαδημιών», μου είχε πει πριν χρόνια ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ, που να το ήξερε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας όταν τον Οκτώβριο του 2018 πέρασε το κατώφλι και για μια δύο ημέρες έγινε μέλος της περίφημης σχολής των «μπλαουγκράνα».

Μπαίνοντας στο αεροπλάνο για τη Βαρκελώνη ο μπαμπάς Κωνσταντέλιας έκανε όνειρα για τον μόλις 15 ετών κανακάρη του. «Σκεφτόμουν ότι έχει το ταλέντο για να σταθεί. Ήξερα ότι θα αρέσει, αλλά όχι στο βαθμό που τελικά τους άρεσε για να τον βάλουν να αγωνιστεί με την ομάδα κάτω των 19», θυμάται. Εκεί ο Ερίκ Αμπιντάλ, που μόλις είχε πάρει τα κλειδιά της λειτουργίας της Μπαρτσελόνα, είδε μέσα από το γραφείο τον «Ντέλια» να παίζει και έμεινε με ανοικτό το στόμα. Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον Ραμόν Πλάνες, ο οποίος είχε μάθει για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και τον είχε καλέσει στη «Λα Μασία». «Ποιος είναι αυτός ο κοντός που θυμίζει το Μέσι, ποιος είναι αυτός ο παικταράς» αναφώνησε ο Γάλλος στο τηλέφωνο ζητώντας να μάθει πληροφορίες για τον Κωνσταντέλια από τον τεχνικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα.

Ο Αμπιντάλ εισηγήθηκε την κατάθεση πρόταση ύψος 1.500.000 Ευρώ για την απόκτησή του, ωστόσο δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν την οικογένεια του, ούτε έδειχναν διάθεση να ασχοληθούν μαζί του. «Στον ΠΑΟΚ νιώθαμε αυτή την ασφάλεια και έτσι είπαμε όχι», θυμάται ο Βασίλης Κωνσταντέλιας που πήρε την απόφαση να πει όχι στην Μπαρτσελόνα. Λίγους μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου 2018, ο Κωνσταντέλιας υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι υπογραφές είχαν πέσει την πρώτη μέρα που θα μπορούσε ο «Ντέλιας» να υπογράψει συμβόλαιο, όντας 15 ετών και μιας ημέρας. Αυτό ο ΠΑΟΚ το πέτυχε εξασφαλίζοντας στην οικογένεια όλα όσα συζητήθηκαν, γεγονός που οικοδόμησε μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο πλευρές.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΙ Η ΦΟΥΛΑΜ

Λίγοι γνωρίζουν ότι προτού βρεθούν στη Βαρκελώνη μπαμπάς και γιος είχαν ταξιδέψει στο Μόναχο και ο μικρός στα 14 του είχε φτάσει μια ανάσα από την Μπάγερν. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Ούλι Χένες που έκανε κουμάντο στους Βαυαρούς, έμπλεξε κάποιους Τούρκους μάνατζερ, ο Βασίλης Κωνσταντέλιας αντέδρασε και η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ!

Η πιο προχωρημένη περίπτωση με ομάδα του εξωτερικού δεν ήταν ούτε με την Μπαρτσελόνα, ούτε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που εμφανίστηκε με γραπτή πρόταση το 2018, αλλά ήταν αυτή με τους «Κότατζερς» του Λονδίνου, τη Φούλαμ.

Οι δύο πλευρές όχι απλά είχαν συμφωνήσει, αλλά είχαν δώσει τα χέρια! Τελικά, οι εγγυήσεις προς την οικογένεια και η διαφωνία με τον ΠΑΟΚ για τα ποσοστά μεταπώλησης ακύρωναν το deal. Δύο χρόνια αργότερα, η Τσέλσι έφτασε πολύ κοντά στην απόκτησή του «Ντέλια», ωστόσο ο κορονοϊός στάθηκε η αιτία να μη γίνει το καθοριστικό ταξίδι στην αγγλική πρωτεύουσα και να μείνει στη μέση η μεταγραφή.

Για την ιστορία και μόνο, ο Βασίλης Κωνσταντέλιας έχει στα χέρια του 20-25 προσκλήσεις και χαρτιά από κορυφαίους συλλόγους που κατά καιρούς χτύπησαν την πόρτα του για τον Γιάννη. Η Μάντσεστερ Σίτι, η Ατλέτικο, η Άρσεναλ, η Αϊντχόφεν, η Μπαρτσελόνα για δεύτερη φορά, είναι κάποιες από τις ομάδες που έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον. Πρόσφατα στη Λεωφόρο ήταν άνθρωποι της Σάλτσμπουργκ, της Βιγιαρεάλ κι άλλων ομάδων για χάρη του. Μόνο τυχαία δεν ήταν εκεί.

Το σίγουρο είναι πως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα απασχολήσει ουκ ολίγες ομάδες στο άμεσο μέλλον το οποίο προμηνύεται λαμπρό. Το μόνο που του ευχόμαστε είναι πάνω απ’ όλα να έχει την υγεία του!


Τελευταία νέα

Συλλέγει βραβεία ο Μπράντον

To βραβείο του για το κορυφαίο γκολ της… 16ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας έλαβε ο Μπράντον Τόμας, με τη...

Στην ίδια κατηγορία