Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ποδοσφαιρικά ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε!

Δημοφιλή

Εβδομάδα Ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο ποδόσφαιρο αυτή που ξεκινά, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων. Με το overdose που θα υπάρξει σε αγώνες και στοίχημα, ίσως είναι μια καλή εβδομάδα για να παρακολουθήσετε και μερικά εξαιρετικά ποδοσφαιρικά ντοκιμαντέρ που επιλέξαμε για εσάς και σίγουρα θα σας καθηλώσουν. Άλλωστε η μόδα των αθλητικών ντοκιμαντέρ καλά κρατεί στις μέρες μας και εμείς σας βοηθάμε να ξετρυπώσετε τα πιο «ψαγμένα» και συγκλονιστικά από αυτά.

Οι Δύο Εσκομπάρ (ESPN / Cosmote TV)

Τι σχέση έχει η δολοφονία του διεθνούς αμυντικού της Εθνικής Κολομβίας Αντρές Εσκομπάρ με το βαρόνο των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ; Με αφορμή τη δολοφονία που συγκλόνισε τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 1994, το ESPN έφτιαξε μια καταπληκτική κοινωνικοπολιτική ανάλυση του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής κατά τη διάρκεια εκείνης της δεκαετίας. Οι παλαιότεροι από εμάς θα θυμούνται τα γεγονότα όπως εκτυλίσσονταν και συγκλόνισαν τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Πλέον, με περισσότερα στοιχεία και μαρτυρίες, οι παραγωγοί της κορυφαίας σειράς ντοκιμαντέρ, 30 for 30, ρίχνουν άπλετο φως στους φανερούς και αφανείς παράγοντες της δολοφονίας του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Bad Money: Footballgate

Το ότι η «Μεγάλη Κυρία» του Ιταλικού ποδοσφαίρου είναι συνάμα και η «Βρώμικη Κυρία» του, το γνωρίζαμε ήδη. Το Bad Money εξετάζει για πρώτη φορά με τόση λεπτομέρεια το τι συνέβη στα χρόνια της παντοκρατορίας της Γιούβε και του ανθρώπου που κινούσε τα νήματα, του Λουτσιάνο Μότζι. Μέσα από μαρτυρίες διαιτητών, δημοσιογράφων, ποδοσφαιριστών και άλλων παραγόντων ξετυλίγεται το κουβάρι της πιο πολύκροτης ιστορίας στημένων αγώνων στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ιστορίας που έληξε με τον ντροπιαστικό υποβιβασμό της Vecchia Signora. Μπορεί η Γιουβέντους να επανάκαμψε έκτοτε, να κατέκτησε πρωταθλήματα και να πρωταγωνιστεί σε Ιταλία και Ευρώπη, όμως η ρετσινιά εκείνης της περιόδου μένει για πάντα.

Diego Maradona (HBO)

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο σχεδόν γραφικό ντοκιμαντέρ-ταινία του Εμίλ Κουστουρίτσα για το μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Αλλά στο ομώνυμο ντοκιμαντέρ του HBO, που προβλήθηκε λίγο πριν το μυστηριώδη θάνατό του, το 2021. Η έρευνα του HBO εστιάζει στον άνθρωπο Diego και στους δαίμονες με τους οποίους πάλεψε σε όλη του τη ζωή, χωρίς να αναφερόμαστε απαραίτητα στους αμυντικούς των αντίπαλων ομάδων. Άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του με υλικό από αποδυτήρια, προπονητήρια και σκηνικά στα οποία θα δούμε ένα Ντιέγκο λιγότερο θεαματικό και περισσότερο προβληματισμένο από αυτόν που είδαμε στα γήπεδα.

George Best: All By Himself (ESPN / Cosmote TV)

Αν και δε θέλουμε να μοιάζουμε με άρθρο για θρύλους της μπάλας που απεβίωσαν, δεν μπορούμε να μη βάλουμε στη λίστα μας το εξαιρετικό George Best: All By Himself του EPSN. Και αυτό από τη σειρά 30 for 30, θα μελετήσει τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή που πολλοί είπαν ότι αδίκησε τον εαυτό του. Ο Τζορτζ Μπεστ έμεινε στην ιστορία τόσο για αυτά που έκανε μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Οι θρυλικές του ατάκες για τις γυναίκες και το ποτό μπορεί να επισκίασαν ως ένα βαθμό την ποδοσφαιρική του καριέρα, το όνομά του όμως θα μείνει για πάντα γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία των σπορ.

Sunderland till I Die (Netflix)

Ποτέ ξανά οι κάμερες μιας εκπομπής δεν διείσδυσαν τόσο βαθιά στα άδυτα μιας ομάδας της Premier League. Ή έστω πρώην Premier League. Τα παρασκήνια στο μάνατζμεντ, στις μεταγραφές και στα αποδυτήρια περιγράφονται γλαφυρά μπροστά στο φακό του Netflix, όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν για κάποια ομάδα της Αγγλίας. Οι μαρτυρίες και τα σχόλια των φίλων της ομάδας είναι το κερασάκι στην τούρτα της σπουδαίας παραγωγής, καθώς πολλοί εξ αυτών συγκλονίζουν με τις αντιδράσεις τους όταν βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να κατρακυλά στις κατηγορίες του Αγγλικού πρωταθλήματος. Το Sunderland Till I Die πήγε τόσο καλά, εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε οι υπεύθυνοι του Netflix προχώρησαν σε ανανέωση του συμβολαίου με τους παραγωγούς.

Προηγούμενο άρθροΘέμα με Μουργκ
Επόμενο άρθροΤο πρώτο βραβείο του Σάστρε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία