«Πληρώνουμε τέσσερις ομάδες!»

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση:

Η πλατιά μάζα του κόσμου του ΠΑΟΚ, γνώρισε τον Βασίλη Τριλυράκη τον Μάιο του 2012, όταν ο ίδιος μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ, τρεις μήνες ουσιαστικά πριν την έλευση του Ιβάν Σαββίδη. Εννέα χρόνια μετά, ο γνωστός επιχειρηματίας, βρίσκεται ξανά σε διοικητική θέση, αλλά σε ένα εντελώς διαφορετικό… μετερίζι, στο πλευρό του πολύ καλού φίλου του και… συνοπαδό του, Θανάση Χατζόπουλο.

Μιλώντας στη FORZA, o Βασίλης Τριλυράκης δεν… στρογγύλεψε τις γωνίες. Ούτε καν έκρυψε πως το μπάσκετ δεν βρισκόταν τόσο στην καρδιά του πριν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Θανάση Χατζόπουλου, όσο το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ…

– Τι σας οδήγησε να ανταποκριθείτε αμέσως στο κάλεσμα του Θανάση Χατζόπουλου;

«Γνωρίζοντας τον Θανάση τα τελευταία 20 χρόνια, δεν υπήρχε περίπτωση να του πω “όχι”. Ήξερα μέσω του Θανάση τα προβλήματα της ΚΑΕ, δέχθηκα να τον βοηθήσω καθώς είναι φυσικό να μην μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Χρειαζόταν ανθρώπους που τους εμπιστεύεται, για τη λειτουργία της ΚΑΕ».

– Πως είναι η συνεργασία σας;

«Το καλό είναι πως μεταξύ μας δεν έχουμε υπαλληλική σχέση. Έχουμε φιλική, μπορώ να πω και αδερφική. Ο Θανάσης είναι ένας άνθρωπος με ισχυρή άποψη, όμως όταν διαφωνώ σε κάτι, θα του το πω. Άλλες φορές θα με ακούσει, άλλες όχι. Αυτό είναι το σωστό. Πρέπει μέσα σε μία ομάδα να υπάρχει και αντίλογος καμιά φορά. Έχουμε ταξιδέψει παντού με τον ΠΑΟΚ, έχουμε συνεργαστεί και επιχειρηματικά, γενικά έχουμε βρει την ισορροπία μεταξύ μας».

– Δεν σας τρόμαξε το ενδεχόμενο αποτυχίας;

«Υπήρχε φόβος για το αγωνιστικό κομμάτι, με νωπή την περσινή σεζόν. Για το διοικητικό, όχι. Ο Θανάσης είχε ως στόχο να συμμαζέψει το οικονομικό άνοιγμα, στην πορεία βέβαια… παρασύρθηκε και έβαλε περισσότερα χρήματα απ΄ ότι αρχικά είχε υπολογίσει. Γι΄ αυτό μπήκε όμως στην ομάδα ο Θανάση, δεν θα μπορούσε να την αφήσει να κινδυνέψει ξανά. Αγαπάει πολύ το μπάσκετ και έχει τεράστιο πείσμα. Όταν αναλάβει κάτι, μπορεί να κάνει και λάθη όπως όλοι μας, αλλά θα το φέρει εις πέρας».

– Ποιοι ήταν οι αρχικοί στόχοι που θέσατε το καλοκαίρι;

«Ξεκάθαρα να μην κινδυνέψει η ομάδα για κανέναν λόγο, αλλά φυσικά ο μεγάλος στόχος ήταν η εξυγίανση της εταιρείας. Δεν μπορείς ενώ χρωστάς παντού, να κάνεις όνειρα για πρωταθλητισμό. Βέβαια, στο πίσω μέρος του μυαλού μας και τα πλέι οφ. Το κομμάτι της εξυγίανσης το έχουμε πετύχει στον απόλυτο βαθμό μέχρι στιγμής. Φέτος πληρώνουμε τέσσερις ομάδες. Τη φετινή και άλλες τρεις, αν πάρουμε ως βάση το μπάτζετ μας που είναι 400 χιλιάδες ευρώ. Τα χρέη σε πρώην μέλη της ομάδας ήταν 1,2 εκ. ευρώ, τώρα είναι κάτω από 300 χιλιάδες και πολύ σύντομα θα μηδενιστεί».

– Εγγυάται η παρουσία Χατζόπουλου πως η ΚΑΕ θα ξεχρεώσει εντελώς σε δύο ή τρία χρόνια;

«Ναι. Ο Θανάσης Χατζόπουλος και το πιστεύει και θα τα καταφέρει, είμαι σίγουρος. Σε αυτό, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ανταπόκριση του κόσμου στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Και σε οικονομικό επίπεδο φυσικά, είναι τεράστια υπόθεση να έχουμε ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες ευρώ και να πλησιάζουμε τις 500 χιλιάδες, ενώ υπάρχει και η υπόσχεση του Γιώργου Σαββίδη πως το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί, αλλά είναι εξίσου σημαντικό, ίσως και πιο σημαντικό, το ότι η προσπάθεια του Θανάση δεν πήγε στράφι. Φοβόμουν πως εάν δεν πετύχαινε η ΑΜΚ στο κομμάτι των χρημάτων αλλά και του αριθμού των φιλάθλων που θα συμμετείχαν σε αυτή, πως ο Θανάσης θα απογοητευόταν. Τώρα, νιώθει πως έχει και τον κόσμο από πίσω του, όπως θα τον έχει και του χρόνου με εισιτήρια διαρκείας και ενδεχομένως πολλά sold out. Φαντάσου να βάζεις τα χρήματά σου, τον χρόνο σου και τον κόπο σου και την ίδια στιγμή να μην έχεις τον κόσμο δίπλα σου…».

– Ορισμένοι εκφράζουν την άποψη πως θα έπρεπε περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟΚ να πάρουν μέρος στην ΑΜΚ…

«Το ποσό που συγκεντρώθηκε, είναι εξωπραγματικό. Είναι ένα ποσό που ενδεχομένως να μην μπορούσε να συγκεντρωθεί ούτε σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμκπιακός ή η ΑΕΚ. Εμείς ζητούσαμε λίγα χρήματα από πολλούς, τελικά δόθηκαν πολλά χρήματα από πολλούς. Βρέθηκαν άνθρωποι που έβαλαν 500, 1000 ή και 5000 ευρώ, ενώ ήταν τεράστια η βοήθεια όλων των οργανωμένων φιλάθλων. Είναι κάτι το πρωτοφανές. Είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά όταν είσαι και εσύ οπαδός όπως είμαι εγώ και ο Θανάσης».

– Πως θα αξιοποιηθούν τα χρήματα της ΑΜΚ;

«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όπως ξεκάθαρες είναι και όλες μας οι κινήσεις στην ΚΑΕ. Ήδη από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί, πληρώνονται χρέη σε πρώην παίκτες, τα οποία θα μηδενίσουν όταν θα μπουν στην ομάδα και τα χρήματα της οικογένειας Σαββίδη. Δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ σε νυν παίκτες ή άλλες χρήσεις της ομάδας. Αυτά προέρχονται και θα προέρχονται από χορηγίες, τα λίγα διαρκείας, τα χρήματα του Θανάση. Από το 1,2 εκ. ευρώ που χρωστούσαμε σε πρώην παίκτες και μάνατζερ, τώρα το χρέος είναι 300 χιλιάδες ευρώ και θα σύντομα θα μηδενιστεί. Αν περισσέψουν χρήματα από την αύξηση, θα δοθούν σε άλλα χρέη».

– Δεν είναι κρίμα ο κόσμος να μην μπορεί να στηρίξει αυτή την ομάδα και ειδικά αυτοί που ήταν… πιστοί τα προηγούμενα χρόνια;

«Δεν το συζητάμε. Είναι όντως κρίμα. Και για τον κόσμο και για τη διοίκηση και για τους παίκτες. Χάθηκαν πολλά έσοδα για την ΚΑΕ, ο κόσμος δεν μπορεί να χαρεί μία ομάδα που μάχεται σε κάθε παιχνίδι, οι παίκτες δεν μπορούν να πάρουν έξτρα ενέργεια από την κερκίδα. Μακάρι τη νέα σεζόν το σκηνικό να είναι διαφορετικό, το περιμένουμε όλοι στην ομάδα πως και πως».

– Κεφάλαιο Άρης Λυκογιάννης. Τι ποσοστό της μεταμόρφωσης της ομάδας του αναλογεί; 

«Πολύ μεγάλο ποσοστό, αναμφισβήτητα. Καταρχήν να πω πως πριν συμφωνήσει με εμάς, ο κόουτς είχε και άλλες προτάσεις τις οποίες απέρριψε. Είναι πολύ σημαντικό για τον Θανάση Χατζόπουλο που τον εμπιστεύονται οι προπονητές, οι παίκτες αλλά και άνθρωποι στους οποίους οφείλουμε χρήματα. Είμαι σίγουρος πως αυτό θα μας βοηθήσει και στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Από εκεί και πέρα, η παρουσία του Λυκογιάννη στην ομάδα μόνο κέρδη έχει φέρει. Έχει καταφέρει να περάσει στην ομάδα τη φιλοσοφία του, είναι πολύ φιλόδοξος, δουλεύει άπειρες ώρες για τον ΠΑΟΚ και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτόν, όπως νομίζω είναι και αυτός ικανοποιημένος από εμάς».

– Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς;

«Ο σχεδιασμός θα γίνει από τον Θανάση και τον προπονητή. Συνεπώς, πρέπει πρώτα να κλείσει το κεφάλαιο του προπονητή. Θέλω να πιστεύω πως θα παραμείνει στην ομάδα ο Λυκογιάννης. Το κλίμα είναι καλό, αλλά πρώτα πρέπει οι δυο τους να συζητήσουν ορισμένα πράγματα. Αυτή τη στιγμή, οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και απαιτητικοί και δεν θέλουμε να βάλουμε τον προπονητή σε αυτή τη διαδικασία, ενώ και ο χρόνος μας είναι περιορισμένος.  Έχουν γίνει πρώιμες συζητήσεις, αυτό είναι αλήθεια. Το θέμα θα το χειριστεί αποκλειστικά ο Θανάσης, είμαι αισιόδοξος πως θα τα βρει με τον προπονητή. Εάν συμβεί αυτό, τότε ο προπονητής θα κάνει τις εισηγήσεις του για το ρόστερ της νέας σεζόν. Σίγουρα έχουμε και εμείς κάποιες σκέψεις ως διοίκηση, αλλά είναι πρώιμες. Πιστεύω πάντως πως στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, το θέμα θα έχει τελειώσει».

– Νιώθετε πίεση;

«Στον ΠΑΟΚ πάντα υπάρχει πίεση. Αν δεν μπορείς να την αντέξεις, δεν μπορείς να είσαι στον ΠΑΟΚ. Είσαι σε λάθος ομάδα. Ειδικά για εμάς που κάνουμε εθελοντισμό, η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Προσφέρουμε χωρίς να αμειβόμαστε, σκέφτεσαι “μην τα ακούω και από πάνω” (σ.σ. γέλια). Αυτό που αισθανόμαστε πάντως σίγουρα, είναι ευθύνη. Καταφέραμε να κάνουμε την μία ομάδα λαϊκής βάσης. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΑΜΚ, το 1/3 των μετοχών της ΚΑΕ θα ανήκει στον κόσμο. Άρα η ευθύνη είναι τεράστια όταν έχεις να λογοδοτήσεις σε 8  ή 9 χιλιάδες κόσμου, μεγαλύτερη από το να λογοδοτήσεις σε έναν μεγαλομέτοχο»

– Είναι μακρινό το όνειρο ο μπασκετικός ΠΑΟΚ να διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις;

«Δεν είναι άμεσο, αλλά θεωρώ πως δεν είναι μακρινό. Εάν συνεχιστεί η εξυγίανση της ΚΑΕ με αυτόν τον ρυθμό και η ομάδα συνεχίσει να βελτιώνεται και να μεγαλώνει, θεωρώ πως σύντομα θα διεκδικεί πράγματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ασφαλώς, θα παίξει μεγάλο ρόλο το αν βρεθεί μεγάλος επενδυτής να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια».

– Αν εμφανιστεί αύριο επενδυτής και σας ζητήσει να φύγετε, θα το κάνετε;

«Αύριο το πρωί. Και οι δύο. Αρκεί βέβαια να είναι φερέγγυος, να ξέρουμε ποιος είναι και να βεβαιωθούμε για τις προθέσεις του. Δεν έχει περάσει λίγα ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν. Πάντως, ήμουν στη διοίκηση της ΠΑΕ όταν ήρθε στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης, οπότε θεωρώ τον εαυτό μου γουρλή».

-Ένα σχόλιο για την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας;

«Η ομάδα νοσεί. Με θλίβει πως δεν βλέπω το ίδιο πάθος και φταίνε πολλοί παράγοντες. Κακώς ο κόσμος εστιάζει σε έναν, πχ στον Ιβάν Σαββίδη, στον Πάμπλο Γκαρσία ή σε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Σίγουρα παίζει ρόλο η απουσία του Ιβάν Σαββίδη, ανεξάρτητα από το ότι έχει ανθρώπους που τους εμπιστεύεται. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει όμως κανένας. Όταν ανέλαβε την ομάδα, όλοι λέγαμε πως το μεγαλύτερο στοίχημα ήταν να πληρώσει τα χρέη. Το έκανε και μετά την οδήγησε σε τίτλους. Αυτό θα γίνει και πάλι, χρειάζεται όμως χτίσιμο από το μηδέν και να κερδηθεί και πάλι η εμπιστοσύνη του κόσμου. Μόνο ο κ. Σαββίδης μπορεί να το πετύχει αυτό, από τον αρχηγό ξεκινάνε όλα».

Πείτε μας πώς σας φάνηκε το άρθρο
1Like1Love0Haha0Wow1Sad0Angry

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο