Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Πλάνο τριετίας με τον Πάμπλο

Δημοφιλή

Ο Πάμπλο Γκαρσία έκλεισε τρεις εβδομάδες ως πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ και έρχεται και η ώρα για να υπογράψει συμβόλαιο πρώτου προπονητή…

Το καλοκαίρι όταν τελείωσε το συμβόλαιό του, ως προπονητής της Κ19, ο Γκαρσία κλήθηκε και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την σημείωση ότι αυτό θα ισχύει και στο ενδεχόμενο που προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα, με τις αποδοχές του να είναι “κάτι μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας”.

Όταν κλήθηκε να αναλάβει την πρώτη ομάδα, αντικαθιστώντας αιφνιδιαστικά τον Αμπέλ Φερέιρα, που έφυγε στη Βραζιλία, ο Γκαρσία μίλησε με τον Ιβάν Σαββίδη, μέσω τηλεδιάσκεψης για να πάρει το χρίσμα κι εκεί έγινε συζήτηση και για το συμβόλαιό του.

“Ξεκινάμε όπως είμαστε και στην πορεία θα το δούμε” συμφώνησαν και οι δύο πλευρές, με τον Πάμπλο να καθιστά σαφές ότι σ΄ αυτή τη φάση τον ενδιέφερε περισσότερο η προπονητική του εξέλιξη, όντας σίγουρος ότι ο Σαββίδης δε θα τον αφήσει έτσι.

Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήθελε να τον επιβραβεύσει για την δουλειά, που κάνει στην ομάδα, αλλά κυρίως να τον κάνει να νιώσει ότι πατά γερά στα πόδια του και είναι ακλόνητος στον πάγκο.

Γι΄ αυτό το λόγο, δεν άφησε τον χρόνο να κυλήσει και ζήτησε από τις επιτελείς της ΠΑΕ να προχωρήσει το θέμα του νέου συμβολαίου του Πάμπλο Γκαρσία, έτσι ώστε να δουλέψει απόλυτα ευχαριστημένος και ήσυχος.

Έτσι κι έγινε.

Ο Ουρουγουανός κλήθηκε από την ΠΑΕ για συζήτηση για ένα νέο συμβόλαιο και η συμφωνία δεν άργησε να κλείσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες προκειμένου να ετοιμαστούν τα συμβόλαια και να πέσουν οι υπογραφές.

Η νέα συμφωνία προβλέπει τριετές συμβόλαιο, αντί για το υφιστάμενο διετές, μέχρι το καλοκαίρι του 2023 με μια αύξηση των αποδοχών του Γκαρσία. Όχι πολύ μεγάλη, αλλά αύξηση.

Από την πλευρά της ιδιοκτησίας, το μήνυμα που θέλησε να στείλει στον προπονητή αυτή την εποχή, ήταν σαφέστατο.

Με το νέο συμβόλαιο, ο Σαββίδης δείχνει στον Γκαρσία ότι πρέπει να νιώθει δυνατός, ως πρώτος προπονητής, έχοντας συμβόλαιο για μια τριετία και σε καμιά περίπτωση να υπάρχει στο μυαλό του η ιδέα ότι είναι μια λύση προσωρινή. Η απόφαση να εμπιστευτεί τον πάγκο του ΠΑΟΚ στον Ουρουγουανό, ήταν απόλυτα συνειδητή.

Από την άλλη, ο Γκαρσία έχει καταλάβει ότι το συμβόλαιο που θα υπογράψει, μπορεί να μην εκτοξεύει τις απολαβές μου (άλλωστε κι ο ίδιος έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι το χρήμα το μείζον στην καθημερινότητά του), ωστόσο στην πρώτη ευκαιρία, κι εφόσον τα πράγματα κυλήσουν όπως πρέπει, θα πάρει νέα αύξηση…

Σε ό,τι αφορά την δουλειά του, ο Γκαρσία έχει το πράσινο φως να κινηθεί ελεύθερα και ζητήθηκε να είναι σε συνεχή συνεργασία με τον Ρέμπε, για τις μεταγραφικές επιλογές.

Προηγούμενο άρθροΚυνηγά τ’ όνειρό του
Επόμενο άρθροΣε αναμονή για τη δράση
Τελευταία νέα

Από εκεί που σταμάτησε

Εύκολη ήταν η επικράτηση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς προετοιμασίας επί κυπριακού εδάφους. Ο Δικέφαλος νίκησε 4-1 την Ασντόντ,...

Στην ίδια κατηγορία