Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Πίστη στο πλάνο του Λουτσέσκου»

Δημοφιλή

O Nέλσον Ολιβέιρα, στην πρώτη μεγάλη του συνέντευξη σε Μέσο, μιλάει για όσα του είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, παραδέχεται ότι σε μία καλύτερη ομάδα μπορεί και εκείνος να δείξει περισσότερα, ενώ απαντάει και για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που χρειάστηκε να γίνουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ένας Πορτογάλος που παραδέχεται ότι… μοιάζουμε πολύ σαν άνθρωποι και σαν κουλτούρα! Ένας ακόμη που δέθηκε με την Ελλάδα και πλέον δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Ο Νέλσον Ολιβέιρα αποκαλύπτεται σήμερα στη FORZA και δεν έχει πρόβλημα να απαντήσει σε όσα ερωτήματα έθετε και ο κόσμος όλο εκείνο το διάστημα της δύσκολης διαπραγμάτευσης για την μεταγραφή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νέος φορ του ΠΑΟΚ γνωρίζει όσα ειπώθηκαν  για εκείνον το τελευταίο διάστημα. Τον ρωτήσαμε και γι’ αυτά και μας απάντησε.

– Πώς βλέπεις τη νέα ομάδα σου, τους συμπαίκτες, την τεχνική ηγεσία αυτές τις πρώτες ημέρες; Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση;

“Είναι πολύ καλές οι πρώτες μου ημέρες στον ΠΑΟΚ. Οι συμπαίκτες, αλλά και όλοι οι άλλοι με καλοσώρισαν και ένιωσα ότι γρήγορα προσαρμόζομαι. Δεν έχω πολλές προπονήσεις ακόμη, αλλά μέχρι τώρα όλα δείχνουν καλά και νιώθω πραγματικά χαρούμενος”.

– Τι σου είπε κυρίως ο Λουτσέσκου και σε έπεισε να έρθεις, όπως εξάλλου δήλωσες στο κανάλι του ΠΑΟΚ;

“Είναι ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή σε κερδίζει! Πιστεύω ότι όλοι τον εκτιμούν ιδιαίτερα γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Είναι σίγουρα και καλός προπονητής. Ναι αλήθεια είναι ότι με έπεισε μια και μου εξήγησε το πλάνο του και τι ακριβώς θέλει από εμένα. Έχει ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο. Συμφώνησα με όσα μου είπε και εκτίμησα ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη συνεργασία”.

– Ίσως να γνωρίζεις το ότι προκλήθηκε ιδιαίτερη εντύπωση από τις εβδομάδες συζητήσεων που είχες με τον ΠΑΟΚ μέχρι να υπογράψεις. Ήταν πράγματι τόσο σκληρές οι διαπραγματεύσεις;

“Έτσι γίνεται. Υπάρχουν και διαπραγματεύσεις που διαρκούν πολύ περισσότερο από τις δικές μας. Η δική μου δεν διήρκησε τόσο πολύ, αλλά σίγουρα σχολιάστηκε αρκετά, γιατί έπαιζα εδώ τα τελευταία δύο χρόνια για έναν αντίπαλο”.

– Με τι στόχους προσωπικούς ή ομαδικούς θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς;

“Πάντα με νοιάζουν περισσότεροι οι στόχοι της ομάδας. Θέλω να κερδίσουμε τίτλους. Μακάρι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, να κάνουμε βεβαίως και καλή σεζόν στην Ευρώπη. Θα δουλέψω πάρα πολύ για όλα αυτά. Εγώ απλά είμαι ένα κομμάτι του παζλ, άλλα όλοι είμαστε σημαντικοί. Ατομικά, προφανώς και σαν στράικερ με ενδιαφέρει να σκοράρω γκολ. Αλλά ο φορ πολλές φορές βοηθάει την ομάδα και με άλλα πράγματα, ακόμη και χωρίς γκολ”.

– Δηλαδή αν πετύχεις πέντε γκολ, αλλά ο ΠΑΟΚ πάρει το πρωτάθλημα, θα είσαι ευχαριστημένος;

“Ναι, βέβαια! Ακόμη και αν δεν σκοράρω καθόλου, όσο και αν δεν είναι καλό για εμένα, πραγματικά ο πρώτος στόχος όλων θα είναι να κερδίζουμε το πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρουμε, δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει. Είμαι στράικερ και κρίνομαι για τα γκολ μου, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο ποδόσφαιρο όπου η ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα, δεν είχε και τον πρώτο σκόρερ. Αυτό δείχνει πολλά”.

– Πολλοί στην Ελλάδα σε έκριναν βλέποντας σε στην ΑΕΚ για δύο χρόνια. Αυτός είναι ο πραγματικός Ολιβέιρα ή σε μια ομάδα που μπορεί να παίξει καλύτερα, θα είσαι και εσύ πιο δυνατός;

“Αρχικά να πω ότι δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με τα Media και τι γράφεται στα Social Media. Αισθάνομαι ότι στην ΑΕΚ έκανα μία πολύ καλή πρώτη χρονιά και ειδικά στα πλέι οφ. Πέτυχα 16 γκολ και 10 ασίστ. Η δεύτερη χρονιά μου δεν ήταν τόσο καλή. Ξέρω γιατί δεν ήταν. Ήμουν στο τέλος του συμβολαίου. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Ας μείνουμε στο σήμερα. Φυσικά και όταν μία ομάδα παίζει καλύτερα, τότε και ο κάθε ένας ατομικά παίζει καλύτερα. Μερικές φορές μπορεί να είσαι ένα καλός παίκτης, αλλά αν δεν είσαι στο κατάλληλο περιβάλλον, δεν μπορείς να φθάσεις στο καλύτερο επίπεδό σου”.

– Ο ΠΑΟΚ έδωσε ένα  μεγάλο και δύσκολο φιλικό κόντρα στην PSV. Ποιοι οι κύριοι λόγοι κατά την άποψή σου που δέχθηκε τόση πίεση και διαμορφώθηκε μία τέτοια εικόνα μέσα στο γήπεδο;

“Εκτιμώ ότι οι αντίπαλοι ήταν και το έδειξαν πολύ πιο μπροστά από εμάς στην προετοιμασία τους. Έχουν σύντομα επίσημο ματς και ήταν καλύτεροι σε φυσική κατάσταση. Αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν ήταν μόνο αυτό. Έπαιξε ρόλο φυσικά και ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα”.

– Ποια η άποψή σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Να υποθέσουμε ότι αφού  παραμένεις εδώ για χρόνια, αν σε ρωτούσε κάποιος φίλος ή συμπατριώτης σου… να έρθει εδώ για να παίξει μπάλα, θα τους έλεγες ναι;

“Η Ελλάδα είναι χώρα που παθιάζεται για το ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί είναι πολύ ζεστοί. Γι’ αυτό όλοι νιώσαμε παράξενα την τελευταία χρονιά. Το ποδόσφαιρο χωρίς τον κόσμο στην κερκίδα είναι διαφορετικό. Ειδικά στην Ελλάδα το πρόβλημα αναδείχθηκε περισσότερο, αφού ο κόσμος συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι. Αυτό είναι το καλό. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει θέμα οργάνωσης, ενώ και στα γήπεδα χρειάζεται βελτίωση. Ανυπομονώ να παίξω και στην Τούμπα με τον κόσμο μας. Όταν παίξαμε με την PSV σε γήπεδο με κόσμο όλοι νιώσαμε αυτό το ιδιαίτερο συναίσθημα που σου προκαλεί το πραγματικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να γίνει αυτό και στην Τούμπα”.

– Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πέρσι πολύ ψηλά σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Γιατί πιστεύεις έγινε αυτό και τι χρειάζεται κυρίως ο ΠΑΟΚ για να τον φθάσει;

“Δεν ήμουν εδώ πέρσι για να ξέρω το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ακριβώς. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα, αλλά και εμείς το ίδιο, ενώ διαθέτουμε και καλό προπονητή. Τώρα χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Σκληρή δουλειά, γιατί είμαστε στην αρχή και οι ιδέες που υπάρχουν για το παιχνίδι μας θα χρειαστούν χρόνο ώστε να εφαρμοστούν. Από εκεί και πέρα πρέπει να πιστέψουμε στο σχέδιο. Αν αυτό γίνει θα είμαστε και πιο ανταγωνιστικοί. Δεν πιστεύω ότι η περσινή διαφορά πόντων είναι η πραγματική μεταξύ των ομάδων”.

– Ποιος είναι ο Ολιβέιρα μακριά από τα γήπεδα; Τι σου αρέσει να κάνεις;

“Ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Είμαι πολύ της οικογένειας. Περνάω χρόνο μαζί τους και με φίλους. Από εκεί και πέρα μου αρέσει να παίζω Πάντελ! (Τένις σε κλειστό χώρο με τοίχο). Η παραλία και το μπάνιο στη θάλασσα, μου αρέσει επίσης πάρα πολύ.  Όλα αυτά τώρα με λιγότερο χρόνο μια και έχουμε μικρό μωρό στο σπίτι”.

– Το Euro τι σου άφησε; Το κέρδισε δίκαια η Ιταλία; Τι λέτε εσείς οι Πορτογάλοι του ΠΑΟΚ για την Εθνική σας; Πώς και δεν τα κατάφερε τόσο καλά φέτος;

“Και γω πίστευα ότι η Πορτογαλία θα φθάσει ψηλά. Δεν κάναμε όμως καλό Euro. Εκτιμώ ότι οι παίκτες της Πορτογαλίας ήταν πιο κουρασμένοι μετά τη σεζόν. Τελικά Ιταλία και Αγγλία έπαιξαν καλύτερα. Οι λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο”.

– Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που όπως και όλοι οι άλλοι ανυπομονούν να επιστρέψουν στο γήπεδο μετά τον covid;

“Ανυπομονώ να παίξω γι’ αυτούς, αφού βέβαια επιστρέψουν στο γήπεδο κάτι για το οποίο όλοι ελπίζουμε να γίνει γρήγορα. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ΠΑΟΚ και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε τους στόχους μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην απεργία

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις συντακτών της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά… «Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ,...

Στην ίδια κατηγορία