Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πήραν αυτό που άξιζαν!

Δημοφιλή

Αποτελεί αξίωμα για κάθε ομάδα. Τα καλά συμβόλαια δεν φτιάχνουν απαραίτητα μία καλή ομάδα, όμως αρκούν μερικά «άδικα» συμβόλαια, ώστε να μπει στο εσωτερικό των αποδυτηρίων ένα σαράκι που μπορεί σιγά – σιγά να δηλητηριάσει όλο τον οργανισμό της.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για κάθε κλαμπ, ώστε να έχει υγεία στα αποδυτήρια και να αποφύγει μουρμούρες, γκρίνιες, παράπονα είναι να μοιράζει με δικαιοσύνη τα κουκιά. Να ανταμείβει όσους αξίζουν, όσους προσφέρουν, όσους δουλεύουν, όσους εξελίσσονται. Και να το κάνει στο σωστό τάιμινγκ, ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά.

Ο ΠΑΟΚ έχει πια την απαιτούμενη εμπειρία να χειρίζεται όπως πρέπει τις περιπτώσεις των παιδιών που κάνουν το βήμα / άλμα από τις ακαδημίες ως την πρώτη ομάδα.

Οι επεκτάσεις συμβολαίων του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και του Στέφανου Τζίμα, αποτελούν τρανή απόδειξη πως ο Δικέφαλος έχει αντανακλαστικά, αίσθημα δικαιοσύνης και ξέρει να επιβραβεύει έμπρακτα, όσους το αξίζουν.

Κι αυτό, αντανακλαστικά, έχει θετική επίδραση σε όλη την ομάδα, στην καθημερινότητα της, που δεν είναι ορατή από τον περισσότερο κόσμο.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Ο κόσμος αρέσκεται να κοιτάζει την βιτρίνα, την πρώτη ομάδα, αλλά πίσω από αυτήν «τρέχει» ένα πραγματικό… football factory.

Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 60 επαγγελματικά συμβόλαια σε παίκτες της πρώτης και της δεύτερης ομάδας, αλλά και αυτές των Νέων, αφού δεν θέλει να χάνει ούτε μισό ταλέντο που παράγει από τις χρυσοφόρες ακαδημίες του.

Το 2021 προσέφερε συνολικά 15 νέα επαγγελματικά συμβόλαια σε γηγενείς ποδοσφαιριστές, ανάλογο είναι το νούμερο και για την χρονιά που φεύγει, με τον Δικέφαλο να ανταμείβει οικονομικά την προσπάθεια των δικών του παιδιά, αλλά παράλληλα να τους «δένει» με συμφωνίες που δεν υποθηκεύουν (το αντίθετο μάλιστα) το μέλλον του συλλόγου.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης βρίσκεται από την πρώτη κιόλας αγωνιστική στο επίκεντρο της προσοχής, μόνο για θετικούς λόγους. Σε λιγότερο από έξι μήνες, πήρε την φανέλα του βασικού σπίτι του, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ελλάδας και εκτόξευσε την χρηματιστηριακή του αξία.

ΤΙΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Την ώρα που το όνομα του ακούγεται για ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ο ΠΑΟΚ έκρινε ότι πρέπει να τον επιβραβεύσει. Νέο συμβόλαιο, με πολύ αυξημένες απολαβές από αυτές που είχε, χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης για ένα παιδί που με την δουλειά του (αλλά και τον χαρακτήρα του) έχει κερδίσει με τον ιδρώτα του κάθε ευρώ!

Μία τίμια συμφωνία και για τις δύο πλευρές, που τα βρήκαν αμέσως, μία επιβράβευση της ποδοσφαιρικής προόδου του Κρητικού αμυντικού.

Ανάλογη είναι και η λογική πίσω από την υπόθεση του Στέφανου Τζίμα. Ο ΠΑΟΚ είναι πια αδύνατον να τον «κρύψει», οι εμφανίσεις του με την Εθνική Νέων, αλλά και τις μικρές ομάδες του Δικέφαλου κάνουν τόσο θόρυβο που η φήμη του έχει περάσει προ πολλού τα ελληνικά σύνορα.

Ο 16χρονος επιθετικός είχε ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο (!), ωστόσο κρίθηκε πως σιγά-σιγά είναι η ώρα να ανέβει στους μεγάλους και να αμείβεται ως «μεγάλος», χωρίς κι εδώ να μπει κάποια ρήτρα αποδέσμευσης, κάτι που ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο να περνάει σε όλους τους παίκτες της ακαδημίας του, ένα πολύ σημαντικό διαπραγματευτικό ατού για οποιαδήποτε μελλοντική συζήτηση με κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Τζίμας προπονείται ήδη με την πρώτη ομάδα και το πλάνο -αν όλα πάνε καλά- πως ενδεχομένως να κάνει ντεμπούτο και να πάρει λεπτά συμμετοχής στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με την Καλαμάτα (10/1), τέσσερις ημέρες μετά τα 17α γενέθλια του.

Δύο συμβόλαια στο κατάλληλο timing, με πολύ ρεαλιστικές απολαβές, σε δύο παιδιά που πατάνε πολύ γερά στο έδαφος και δείχνουν πως έχουν το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον για να τους βοηθήσει να χτίσουν ένα ασπρόμαυρο μονοπάτι καριέρας.


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία