Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πιο γλυκό στο φινάλε

Δημοφιλή

Ακριβώς σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια ο ΠΑΟΚ έπαιρνε την πρόκριση σε βάρος της Γκρασχόπερ χάρη στο γκολ του Μάρκου στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι στη Ζυρίχη έμεινε ιστορικό, όχι μόνο για το πώς ήλθε η πρόκριση επί των Ελβετών, αλλά και για την παρουσία έξι χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων στις εξέδρες του Χάρντουρμ.

Όλα παρέμεναν ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς της 14ης Νοεμβρίου 2002 στο γήπεδο Χάρντουρμ της Γκρασχόπερς μετά το 2-1 της Τούμπας. Και ο αγώνας επί ελβετικού εδάφους είχε αγωνιώδη εξέλιξη, αφού κρίθηκε με το γκολ του Μάρκου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ελάχιστα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή (οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ από το 44΄ με το γκολ του Καμπάνας). Πριν την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι, που πίεσαν πολύ τους Ελβετούς στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, είχαν χάσει μεγάλες ευκαιρίες με τους Γιασεμάκη και Φρούσο.

«Είχαμε πει με τους παίκτες μου να περάσουμε το πρώτο ημίχρονο για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε τον αντίπαλο στο β΄ μέρος. Είναι πολύ μεγάλη αυτή η πρόκριση, πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του ΠΑΟΚ» είχε τονίσει στις δηλώσεις του ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Για τον ΠΑΟΚ είχαν αγωνιστεί οι Τοχούρογλου, Αμπονσά, Ουντέζε, Μάρκος, Φουτσίνι (75΄ Φρούσσος), Κουκιέλκα (46΄ Χασιώτης), Καφές, Κούτσης, Γεωργιάδης, Γιασεμάκης και Οκκάς.

Για την Γκρασχόπερ έπαιξαν οι Μπορέρ, Γιάγκι, Γκέρμπερ, Σβέγκλερ, Σμίλιανιτς, Καμπάνας, Ταραράτσε, Σπίτσερ (71΄ Μιτρέσκι), Εντουάρντο (85΄ Λιχστάινερ), Μπαρίχο (90΄+ Πέτριτς) και Νούνιεζ.

Περίπου έξι χιλιάδες Έλληνες είχαν μετατρέψει την αντίπαλη έδρα σε μια μικρή Τούμπα, κάνοντας τον προπονητή της ελβετικής ομάδας Μαρσέλ Κόλερ να δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα: «Ζηλεύω τον κόσμο του ΠΑΟΚ». Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων αποτελούσαν τη μειοψηφία των θεατών εκείνης της αναμέτρησης, κάτι που πολύ σπάνια συναντά κανείς, ειδικά σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μάλιστα, πριν αρχίσει ο αγώνας, από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγονταν μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Η πρόκριση επί της Γκρασχόπερ και, κυρίως, ο τρόπος που είχε επιτευχθεί, είχε οδηγήσει και αρκετούς οπαδούς του ΠΑΟΚ να πανηγυρίσουν στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Τον αγώνα είχε παρακολουθήσει κι ο Δημήτρης Αγγελόπουλος (ζούσε μόνιμα στην Ελβετία), ο οποίος βρέθηκε και στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ για να δώσει συγχαρητήρια για την πρόκριση. Σε δηλώσεις του, πάντως, ο πρώην μέτοχος της ΠΑΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν σκόπευε να εμπλακεί και πάλι στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Αντίθετα, στη Ζυρίχη δεν είχε ταξιδέψει ο Γιώργος Μπατατούδης. Μάλιστα, δεν είχε βρεθεί καν στο πρώτο ματς της Τούμπας (παρέμεινε στο σπίτι του στο Πανόραμα, παρακολουθώντας τον αγώνα από την τηλεόραση), μια και η πολεμική των οπαδών στο πρόσωπο του είχε φθάσει στο αποκορύφωμά της.

Γυρίζοντας η αποστολή στο ξενοδοχείο (μετά το ματς διανυκτέρευσε στη Ζυρίχη) προτάθηκε στον Αναστασιάδη να στηθεί εκεί μια μικρή γιορτή. Ωστόσο, ο τελευταίος ακύρωσε τα σχέδια, προτιμώντας την ξεκούραση των παικτών του.

Η αποστολή επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη την επομένη του αγώνα. Και όταν τα μέλη της προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία πληροφορήθηκαν τον επόμενο αντίπαλο τους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, που ήταν η Σλάβια Πράγας (οι Τσέχοι πήραν την πρόκριση ανατρέποντας με 4-0 στη ρεβάνς το 1-0 της Τούμπας).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Κουλιεράκης μένει εκεί που είναι

Δεν αλλάζει εκπροσώπηση ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, με την εταιρία «Prosport» να ανακοινώνει τη συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας της...

Στην ίδια κατηγορία