Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πετυχημένος, έτσι κι αλλιώς

Δημοφιλή

Κακά τα ψέματα, δεν ήταν εύκολο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να συγκεντρωθούν απόλυτα στο κυριακάτικο εκτός έδρας ντέρμπι κατά του Παναθηναϊκού, όταν λίγες ημέρες μετά ακολουθεί το παιχνίδι εναντίον της Μαρσέιγ. Το οποίο, βέβαια, δεν είναι απλά ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι μια ιστορικής σημασίας αναμέτρηση, η πρώτη εκτός συνόρων που δίνει μήνα Απρίλιο στην πολύχρονη διαδρομή του στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει ως αουτσάιντερ στα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ, αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Κάθε άλλο. Απέναντι σε ένα μεγαλύτερο απ’ αυτόν ποδοσφαιρικό μέγεθος, ο Δικέφαλος δεν έχει να χάσει ουσιαστικά σχεδόν τίποτα από τις αναμετρήσεις του με τη φημισμένη γαλλική ομάδα. Ο,τι και να συμβεί από εδώ και πέρα, η πορεία της ομάδας του Λουσέσκου στο Κόνφερενς Λιγκ έχει ήδη κριθεί ως πετυχημένη, συνεπώς ό,τι επιπλέον πετύχει, θα πρόκειται για υπέρβαση.

Αλλά επειδή καμία μάχη δεν είναι χαμένη αν πρώτα δεν δοθεί, εδώ που έφθασε ο ΠΑΟΚ καλείται, ως πρώτο βήμα για την υπέρβαση, να σταθεί όρθιος στο Βελοντρόμ, προκειμένου να διατηρήσει «ζωντανή» την προοπτική της πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης ενόψει του δεύτερου αγώνα της Τούμπας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αν και στο ποδόσφαιρο όλα είναι σχετικά, για τον ΠΑΟΚ το χειρότερο αποτέλεσμα, που του «επιτρέπεται» το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης θα είναι η ήττα με ένα γκολ διαφορά. Αν ενδεχόμενη ήττα έρθει με μεγαλύτερο σκορ, τότε στο δεύτερο ματς της Τούμπας θα ψάχνει για ένα θαύμα…

O ΠΑΟΚ, πάντως, του Λουτσέσκου μας έχει δείξει ότι δεν αποτελεί κάποιον εύκολο αντίπαλο. Βέβαια, εδώ το πράγμα δυσκολεύει, μια κι η Μαρσέιγ είναι η πιο…. πληθωρική ομάδα, που βρίσκεται στο δρόμο του Δικεφάλου από την αρχή της σεζόν. Και, ναι, οι παίκτες του Χόρχε Σαμπαόλι έχουν θέσει ως προτεραιότητα τη δεύτερη θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα και την απευθείας πρόκρισή τους σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν, όμως, από την άλλη, έχοντας αρχίσει να βλέπουν στο βάθος τον τελικό και την προοπτική κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, δεν πρόκειται με τίποτα να παραμερίσουν το Κόνφερενς Λιγκ. Δεν το έκαναν στα παιχνίδια του περασμένου Φεβρουαρίου με την Καραμπάχ, δεν του έκαναν στους αγώνες με τη Βασιλεία για τους «16», θα το κάνουν τώρα στους «8» με τον ΠΑΟΚ;

Η κάθε ομάδα, λοιπόν, θα κάνει τη δουλειά της, το ίδιο θα προσπαθήσει κι ο ΠΑΟΚ. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, αυτό όλοι το ξέρουν, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν επικρατούν πάντα τα φαβορί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Βόλεϊ: Κεκλεισμένων των θυρών το Final 4!

Μια μέρα πριν την έναρξη του Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών στη Λάρισα, όπου θα συμμετέχουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός,...

Στην ίδια κατηγορία